Hogyan válasszunk betonkeverőt? Az olcsó is lehet jó minőségű

A betonkeverő egy olyan eszköz, ami nélkül nem lehet stabil alapot építeni. Akár házat, akár kerítést, padlót vagy mást építenek, betonkeverőre mindenképpen szükségük lesz! 

Betonkeverő építkezésre

Betonkeverőt nem kell gyakran választanunk. Ez egy olyan eszköz, amit az életben általában maximum egyszer vásárol az ember. Amennyiben nem szeretnék az ismerősöktől vagy a szombszédoktól kölcsönkérni a betonkeverőt, akkor olvassák el tippjeinket a választást illetően!

A minőségi betonkeverő paraméterei

A betonkeverők nem rendelkeznek sok összehasonlításra alkalmas paraméterrel. A választáshoz azonban felelősségteljesen kell hozzáállni és figyelembe kell venni az igényeket is. Egy olyat kell keresni, ami megfelel az elvárásaiknak és nem kerül egy vagyonba sem! 

Mindenki egy ilyenre vágyik! Ebből kifolyólag a legjobb, ha a vásárlók tapasztalatai és tanácsai alapján döntenek, akik már kipróbálták az adott modellt. Először azt a kérdést kell megválaszolni, hogy a betonkeverőt ház építéséhez vagy alkalmankénti munkálatokhoz fogják-e használni a ház körül. Milyen paramétereket kell figyelembe venni? 

Kapacitás

Ahogy azt már említettük, az elsődleges faktor, amit figyelembe kell venni az a rendeltetés. Ezzel függ össze a betonkeverő kapcitása. Az alkalmankénti munkálatokhoz a ház körül nem lesz szükségük nagy mennyiségű betonra. Ilyen használatra elegendő egy 130 literes betonkeverő. 

A betonkeverő kiválasztásakor a kapacitás is nagyon fontos

Amennyiben a betonkeverőt gyakrabban és nagyobb munkákhoz szeretnék használni, akkor inkább 150 - 190 liter kapacitású betonkeverőt keressenek. A piacon 60 - 200 literes modellek is vannak. Mindig észben kell tartani, hogy mennyi anyagra lesz szükségük! 

Feszültség és teljesítmény

Lényegében arról van szó, hogy a betonkeverőnek 230 vagy 380 voltra van-e szüksége. Napjainkban ez a faktor már nem függ össze a betonkeverő méretével. Egy 120 literes betonkeverő is csatlakoztatható lehet 380 voltos feszültségre. A régebbi típusú modellek gyakran kiverik a biztosítékot. 

Manapság a villanymotor teljesítménye és a betonkeverő mérete egyenesen arányos a feszültséggel. A teljesítmény  a mérettől függően 600 - 1000 W körül van. A betonkeverő teljesítménye a feszültég miatt nem változik. Nagyobb kapacitás esetén jobb, ha a feszültség 380 V felett van. 

Keverőszár

A keverőszár is nagyon fontos. Átmérője a tartály méretétől függ. A legelterjedtebb keverőszár az M14-es jelölésű. 

Keverőszálas betonkeverő

Léteznek dupla keverőszáras betonkeverők is, amelyek a nagyobb modellek esetében használatosak. 

Hobbi betonkeverő

Sokan félnek attól, hogy az alacsony ár rövid élettartamot, kis teljesítményt és megbízhatatlanságot jelent. Az OBI vagy a Mountfield boltjaiban azonban gyakran találhatnak akciós ajánlatokat. Az ár általában 66 - 91 ezer Ft körül van, ami egy ilyen nagy berendezés esetén viszonylag olcsónak tűnik. 

A kedvező ár nem feltétlenül jelent rossz minőséget. Az alacsonyabb árkategóriában lévő betonkeverő is el tudja látni a rászabott feladatot és alkalmankénti munkához bőven elegendő. 

TOP 3 betonkeverő

Átnéztük a betonkeverők aktuális kínálatát és kiválasztottuk a 3 legjobban értékelt modellt! Amennyiben nem tudnak dönteni, akkor válasszanak egyet ezek közül! Biztosan nem fognak csalódni! 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 30.04.2021
A cikk értékelése:
(89%)

További cikkek a kategóriában:

Automata vagy kézi tejhabosító? A vélemények szerint a Tescoma, az Orava és a Sencor termékei a legjobbakAutomata vagy kézi tejhabosító? A vélemények szerint a Tescoma, az Orava és a Sencor termékei a legjobbak

A tajhabosító segít a kellemes állagú tejhab előállításában bármilyen kávéhoz. Milyen típusok léteznek és melyik lenne az Önök számára a legjobb? 

Az otthoni jégkocka készítő gép bárkit elvarázsol! A vélemények a Guzzantit dicsérikAz otthoni jégkocka készítő gép bárkit elvarázsol! A vélemények a Guzzantit dicsérik

Ha Önök is egy kis felfrissülésre vágynak a forró, nyári napokon, akkor a jégkocka készítő gép kitínő választás. Ezen kívül több dologra is használható az elkészített jég! Hogyan...

Hogyan válasszunk szendvicssütőt? Kedveltek a 3 az 1-ben modellek és az egyszerre 4 kenyér pirítására szolgáló kenyérpirítókHogyan válasszunk szendvicssütőt? Kedveltek a 3 az 1-ben modellek és az egyszerre 4 kenyér pirítására szolgáló kenyérpirítók

Szeretik a finom melegszendvicseket sajttal és sonkával? Egy jó minőségű szendviccssütővel ezt a finomságot hamar elkészíthetik. Mire kell figyelni választáskor és mire képes ez a kis...