Hogyan válasszunk bárszéket?

A bárpult megfelelő megtervezése mellett a bárszékek kiválasztása is nagyon fontos feladat! Ezek egymástól elválaszthatatlanok és így alkotják meg a kívánt hatást. 

Bárszékek a konyhában

A bárszék egyszerűen beleolvadhat a konyhába, de akár domináns elemmé is válhat. A legnagyobb hangsúly természetesen a biztonságon van, amely a bárszékek stabilitásától függ. 

Mire figyeljünk választáskor? 

A bárszékeknek a bárpult magasságához kell alkalmazkodniuk. Az ülőfelület és a bárpult lapja közt lévő távolságnak kb. 25 - 30 cm-nek kell lennie. Az egyes bárszékek közti ajánlott távolság kb. 55 cm. Az a legjobb, ha a bárszékeket ki is tudják próbálni, mivel a vonzó külső nem mindig biztosít kényelmet is! Amennyiben interneten keresztül vásárolnak, akkor vegyék figyelembe az előző vásárlók véleményeit és tanácsait is! 

Melyik anyag a legjobb? 

A bárszék stílusát általában annak a helyiségnek a stílusához szokták igazítani, amelyben el lesz helyezve. A legtöbben a krómozott lábbal rendelkező bárszékeket keresik. Ha modern bútoraik vannak, akkor egy rozsdamentes konstrukcióval és bőr ülőrésszel rendelkeő bárszékkel biztosan nem rontanak el semmit! 

A modern berendezésű helyiségekben sokszor használják a műanyagot is, amelynek karbantartása nagyon egyszerű. A műanyag ülőrésszel rendelkező bárszékek viszont sok esetben elég kényelmetlenek. Nem stabilak, inkább csak egy dizájn elemként kerülnek a helyiségbe. 

Műanyag bárszékek a konyhában

A klasszikus berenzedésű helyiségekbe ideálisak a fából készült bárszékek, amelyek színben passzolnak a többi bútordarabhoz. Ezek nem csak elegánsak, de stabilak is! Az ülés is kellemes rajtuk! Azt is vegyék figyelembe, hogy a párnázott székek sokkal puhábbak és általában kényelmesebbek, mint a műanyag székek! 

Katalógusunkból ajánljuk

Lényeges funkciók, melyek megkönnyítik a döntést

A magasság beállítása

Két típusú bárszék létezik. A forgó, állítható magasságú bárszékek, ill. a stabil, nem állítható magasságú bárszékek, melyek 4 lábon állnak. Az előbbi jelenleg nagyobb népszerűségnek örvend. Előnyük az, hogy magasságukat a bárpult magasságához lehet igazítani, modern kinézetük van, mellyel felpezsdítik a helyiséget. A 4 lábon álló bárszékek előnye pedig az, hogy nagyon stabilak és elegánsak. 

Háttámla

Nagyon sokan kedvelik a háttámlával rendelkező bárszékeket, mivel ezek segítenek a megfeleő testtartás megőrzésében ülés során. A támla előnye a kényelem, amelynek egy hosszabb ücsörgés során biztosan örülnek majd. Ennek ellenére a háttámla nélküli bárszékeknek is vannak előnyeik! Könnyen elrejthetjük őket a pult alá és optikailag nagyítják a teret, ami főleg a kisebb helyiségek esetében jön jól. 

Fém bárszékek a konyhában

Kartámla

Amennyiben a bárszéket olvasásra vagy munkára is szeretnék használni, akkor hálásak lesznek a kartámláknak. Hátrányuk az, hogy nem passzolnak minden tastalkathoz.

Lábtartó

A bárszékek eseében a lábtartóra is figyelni kell! Ez a bárszék alsó részén helyezkedik el. Nem szabadna túlságosan éles szélekkel rendelkeznie, hogy akár mezítláb is kényelmesen ülhessünk rajta. 

Galéria obrázkov

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 31.10.2019
A cikk értékelése:
(92.2%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Konyhapult műkőből vagy természetes kőbőlKonyhapult műkőből vagy természetes kőből

Márvány, kő vagy gránit munkalap? Műkő vagy természetes kő? A kerámia konyhapult valóban ellenálló? A megfelelő anyag kiválasztása néha nagyon nehéz és bonyolult feladat!

Ágyszekrény kanapéval nem csak vendégeknek! Ágyszekrény kanapéval nem csak vendégeknek!

Ennek a találmánynak köszönhetően elegendő hely lesz a lakásban és adott esetben még egy ágyuk is lesz! Mik a további előnyök? Eláruljuk! 

Hogyan válasszunk pelenkázó pultot? Hogyan válasszunk pelenkázó pultot?

A kitűnő kivitelezés miatt bármelyik gyermekszoba részét képezheti. A pelenkázó pultnak első ránézésre is sok előnye van, ezért megéri egy ilyet vásárolni. Mi bemutatjuk Önnek a...