Hogyan válasszunk babaágyat?

A babaágy az a bútordarab, mely a legjobban összefonódik a kisgyermek mindennapjaival élete első három évében. Fontos, hogy a babaágy praktikus legyen, könnyen kezelhető, állítható és természetesen egészségügyi szempontból is megfeleljen a gyermek számára. 

Babaágy a gyerekszobában

A gyermek rengeteg időt tölt a kiságyban, ezért fontos, hogy olyat válasszunk, mellyel támogatjuk további fejlődését. 

Mi alapján válasszunk? 

1. Anyag - Fa vagy műanyag gyerekágyak? 

Ami a babaágy anyagát illeti, két lehetőségünk van. A klasszikus tömörfa vagy a műanyag. A fa babaágyak általában drágábbak, mint a műanyagból készültek, de sokkal vonzóbb a kinézetük. A műanyag gyerekágyak gyakran olcsó hatást keltenek a szemlélőben. A kinézet viszont csak egy faktor a sok közül, amire a választás során figyelnünk kell. A fa sokkal stabilabb és minőségibb. Viszont ne feletkezzenek meg róla, hogy ha a fát választják, az biztosan többe fog kerülni. 

2. Ágyrács a babaágyba

A gyerekek esetében nagyon előnyös választás az állítható ágyrács. Amikor gyermekük ülni kezd, jobban meg fog tudni támaszkodni és Önök is jobban hozzáférnek majd a gyermekhez, akármilyen situációról is lesz szó. 

3. A rések méretei

Az ágy rácsai között nem szabadna túl nagy résnek lennie, hiszen előfordulhat, hogy a gyermek átnyomja rajta a fejecskéjét. Erre a legtöbb babaágy esetében gondoltak a gyártók, probléma csak akkor lehet, ha ismeretlen gyártótól vagy mesteremberektől vásárolunk babaágya. 

4. Kerekes babaágy

Biztosan Önök is rájönnek majd, hogy a babaágyat folyamatosan egyik helyről a másikra kell tenni. Így nagyon jól jöhet a kerekekkel rendelkező kiságy. Bárhová áthelyezhetik az ágyat, nem csak a szobán, de az egész lakáson belül is. Az ilyen ágyakat azok az anyukák értékelik legjobban, akiknek egyedül, segítség nélkül kell tologatniuk a kiságyat. 

Katalógusunkból ajánljuk

5. Puha, könnyű matrac

A babaágy kiválasztásánál szenteljenek elegendő figyelmet a matrac minőségére is! Rendkívül fontos, hogy a matrac elég puha legyen, és megfelelő kényelmet biztosítson a babának. A vízhatlan matracvédő kiválasztásánál ajánlatos olyat választani, melynek alja poliészter, míg felső része puha pamut. 

6. Leengedhető oldalrács

Az első hónapokban nagyon óvatosan kell bánni a babával. A leengedhető oldalrács megkönnyíti a baba felemelését és ágybatételét is. Néhány modell esetében az oldalrácsot teljesen le lehet venni. Ez akkor jön nagyon jól, ha a saják ágyuk mellé szeretnék tenni a babaágyat. 

7. Állítható magasságú babaágy 

Amennyiben az ágy magassága nem lenne állítható, a gyermekkel történő manipuláció elég nehézkes, sőt mi több veszélyes is lenne! Ha nincs megfelelően beállítva az ágy magassága, akkor nagyon meg lesz terhelve a szülők hátgerince, mely ebben az időszakban amúgy is meg van erőltetve. A állítható magasságú kiságy esetében a használati idő is hosszabbodik - hiszen mikor a gyermek elkezd felállni, ajánlatos lejjebb állítani a magasságot, mivel így csökkentjük annak esélyét, hogy a gyermek kiessen a babaágyból. 

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 10.04.2019
A cikk értékelése:
(89%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Ágyszekrény kanapéval nem csak vendégeknek! Ágyszekrény kanapéval nem csak vendégeknek!

Ennek a találmánynak köszönhetően elegendő hely lesz a lakásban és adott esetben még egy ágyuk is lesz! Mik a további előnyök? Eláruljuk! 

Hogyan válasszunk bárszéket?Hogyan válasszunk bárszéket?

A bárpult megfelelő megtervezése mellett a bárszékek kiválasztása is nagyon fontos feladat! Ezek egymástól elválaszthatatlanok és így alkotják meg a kívánt hatást. 

Hogyan válasszunk pelenkázó pultot? Hogyan válasszunk pelenkázó pultot?

A kitűnő kivitelezés miatt bármelyik gyermekszoba részét képezheti. A pelenkázó pultnak első ránézésre is sok előnye van, ezért megéri egy ilyet vásárolni. Mi bemutatjuk Önnek a...