Hogyan válasszuk ki a legjobb íróasztalt gyermekünknek? A magasra állítható asztalok egyre elterjedtebbek!

Fonots, hogy a gyermeknek legyen egy kijelölt helye, ahol megcsinálhatja az iskolai feladatait és a szabadidős tevékenységeivel is foglalkozhat. A íróasztal kiválasztását nem szabad félvállról venni! 

Íróasztal a gyerekszobába

Amennyiben még mindig nem tudják, hogy milyen íróasztal lenne gyermekük részére a legmegfelelőbb, akkor cikkünkből megtudhatják, hogy mely paraméterekre érdemes figyelni!

Fontos a stílus!

Az egyik legfontosabb paraméter az asztal magassága. Ez a gyermek korával is összefügg és a testmagassághoz kell igazítani. A stílust sem lehet figyelmen kívül hagyni! A szép, játékos környezet sokkal harmonikusabb hatással van a gyermekre, mint a kaotikus bútordarabok. A színek használatától sem szabad megijedni, főleg a kisebb gyermekek esetében. Élettel töltik meg a helyiséget. 

Íróasztal a gyerekszobába

Igyekezzenek egy kellemes kuckót kialakítani, ahová gyermekük szívesen fog visszatérni. A különböző dekorációk használata is segítségükre lehet. Ha egy helyen lesz az összes iskolai segédeszköz és ceruza, akkor a gyermek nem fogja széthordani őket az egész házban és az Önök munkáját is megkönnyíti. 

Állítható íróasztalok

Amennyiben nem szeretnének többször költeni, akkor vásárolhatnak egy állítható íróasztalt. Ez azért jó, mert az asztal a gyermek magasságától függően állítható és nem kell kidobni, ha csemetéjük egy kicsit megnő. 

Állítható íróasztal a gyerekszobába

Rózsaszín íróasztal lányoknak

Hátránya a nagyobb kezdeti költség, amely azonban megtérül, ha figyelembe vesszük a többszöri asztalvásárlásra sszükséges összeget. 

Állítható asztal vásárlásakor vegyék számításba a magasságot és a súlyt! Gyermekek számára a 110 - 180 cm-es, max. 100 kg-os asztalok megfelelőek. 

Az állítható asztalok általában nagyon biztonságosak és stabil a konstrukciójuk. Egyes modellek esetében a magasság mellett a dőlesszöget is be lehet állítani. 

Mire kell figyelni választáskor? 

  • a gyermek korára
  • a gyermek érdeklődési körére
  • a rakodóhelyre
  • a munkalap méretére
  • az anyagra 

Íróasztal tanulóknak

Persze, ahogy azt már említettük a kor is lényeges! Nagy különbség van egy elsős kisgyermek és egy egyetemista között. Nem csak testmagasságban, de sok másban is eltérnek. Egy nagyobb gyermeknek több rakodóhelyre és nagyobb munkaterületre van szüksége. Egy megfelelő asztal mellett a gyermeknek nem kell görnyednie, hajolnia vagy kényelmetlenül éreznie magát!

Íróasztal gyerekeknek

Az íróasztal elhelyezése a gyerekszobában

Az íróasztalt jó az ablak mellett vagy közvetlenül előtte elhelyezni. Ott sok a fény, ami íráskor nagyon fontos! Minden íróasztalhoz kellene vásárolni egy lámpát is, amelyet a gyermek az esti órákban használhat. Azt általában éppen az ellenkező oldalra kell elhelyezni, mint amelyik kezével ír a gyermek. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 12.04.2021
A cikk értékelése:
(90.2%)

További cikkek a kategóriában:

Fogantyú nélküli konyhaszekrényekFogantyú nélküli konyhaszekrények

Elég egy laza mozdulat és már ki is nyílik a konyhaszekrény. Nagy előny a tisztaság, mivel nem szennyeződik a szekrény és könnyebb a takarítása is. A fogantyú nélküli konyhaszekrény nagy...

Konyhai sarokpad nem csak kis konyhába!Konyhai sarokpad nem csak kis konyhába!

Manapság már több fajta sarokpad is kapható. Miért válasszuk inkább a retro kinézetet? Milyen előnyei vannak? Cikkünkből minden fontosat megtudhatnak! 

Szófa a nappaliba vagy a teraszra! Olcsó modellek gyakran leárazva! Szófa a nappaliba vagy a teraszra! Olcsó modellek gyakran leárazva!

A szófák között formailag nincs nagy különbség, de a dizájn, az anyag és a kivitelezés sok meglepetést tartogathat! Nagyon praktikusak és az otthonuk stílusának kialakításában is fontos...