Hogyan válasszuk ki a legjobb időjárás állomást? Segítenek az értékelések és a tesztek.

Ön is belefáradt már az időjárás előrejelzésekbe, amelyek inkább tippeknek hangzanak? Akkor a meteoállomás vásárlása egy logikus és jó megoldás lehet. Annak érdekében, hogy a megfelelő időjárás állomást válasszák ki jó, ha tudják, melyik paraméterekre ajánlott figyelni. 

Időjárás állomás otthonra

Első ránézésre lehet, hogy túlzásnak hat, de a meteoállomás több, mint egy hőmérő! 

Olyan időjárás állomást szeretnének, amely mutatja a kinti és benti hőmérsékletet, a levegő páratartalmát, a szél sebességét, a légnyomást, az UV sugárzás erősségét, rendelkezik időjárás előrejelzéssel és a csapadék mennyiségét is mutatja? Szeretnék, hogy az adatokat számítógépre vagy telefonra is át lehessen vinni? Ezt mindet megkaphatják a meteoállomással. 

A piacon rengeteg modell van, amely sokakat összekeverhet. Reméljük, hogy tippjeink és a kiválasztott meteoállomások megkönnyítik a döntést. 

Kedvelt termékek

Mit várnak el egy időjárás állomástól? 

Vásárlás előtt, nem csak azt kell tudni, hogy milyen funkciókkal rendelkezik a berendezés, hanem azt is, hogy Önök mit várnak tőle. Amennyiben megelégszenek a külső és belső hőmérséklet mérésével, akkor nem számítanak túlzottan igényesnek. Az időjárás állomás alapfunkciói közé tartozik a páratartalom mérése, az óra, az ébresztő és a nyomásmérés. 

Amennyiben ennél többre vágynak, akkor érdekelheti Önöket a csapadék menynisége, valószínűsége, a légnyomás, az óra, a LED kijelző, ill. az adatok átvitele számítógépre és telefonra. Ami a kültéri méréseket illeti ezek a berendezések általában vezeték nélküli szenzorokkal rendelkeznek, így a mért adatokat az időjárás állomás kijelzőjén is meg tudják jelentíteni.   

Időjárás állomás akár már 2400 forinttól is! 

A kijelző háttérvilágítása

A meteoállomás által mért adatokat természetesen látni is szeretnénk, ezért fontos, hogy a kijelzőn megfelelő színek és világítás legyen. A legtöbb egyszerű meteoállomás nem rendelkezik háttérvilágítással, ezért előny, ha a kijelző LED diódákkal van megvilágítva. Ettől még jobb, ha a meteoállomás színes kijelzővel rendelkezik. 

Időjárás állomás színes kijelzővel

Olyan meteoállomás, amely állandó háttérvilágítással rendelkezik nagyon kevés van. Ilyen esetben nem elég a klasszikus elem, hanem adapterre lesz szükség. A profi meteoállomások általában hálózati adapterrel együtt vásárolhatóak meg.   

Vezeték nélküli mérés

Mivel az időjárás állomás komlex mérési adatokkal szolgál, a külső hőmérséklet és páratartalom mérése általában természetes. Ezeket a méréseket a vezeték nélküli szenzorok teszik lehetővé, amelyek kint vannak elhelyezve. Több lehetőség is van. Egyes meteoállomások egy szenzorral rendelkeznek a külső hőmérséklet mérésére. Más meteoállomások a külső páratartalom, légnyomás és szélsebesség mérésére is el vannak látva szenzorokkal. A félprofi meteoállomások sokszor 5 szenzorral is rendelkezhetnek. A szenzorok hatótávolsága is eltérő. Általában 30 - 150 méterről van szó. 

Az adatok átvitele számítógépre vagy mobilra

Egy igényesebb vásárlót a berendezés multifunkcionalitása is érdekelni fogja, nem csak a megszokott adatok mérése, mint a hőmérséklet, idő, páratartalom, szélsebesség és a csapadék mennyisége. Sokak számára a mért adatok elemzése is lényeges. Ilyenkor fontos a mért adatok átvitele mobilra vagy számítógépre. 

Időjárás állomás megvilágított kijelzővel

Ezt olyan applikációk (pl. Weather Undergroun, Weather Cloud) teszik lehetőve, amelyekkel általában minden profi és félprofi meteoállomás rendelkezik. Komplex információkat nyújtanak az időjárásról. 

Specifikus adadtok

Az igényes vásárlók számára a részletek is lényegesek. Az alapvető adatok a legfontosabbak, de az otthoni "meteorológusok" számára  egyéb adatok, mint a napfelkelte és a naplemente időpontja is lényeges lehet. Ilyen esetben a meteoállomást az országhoz kell igazítani, amelyben élünk. 

Profi időjárás állomások megtekintése

Specifikus adat pl. az UV sugárzás erőssége vagy a napi sugárzás. Ezek a funkciók a drágább, professzionálisabb meteoállomásokban találhatóak meg. 

A legjobb időjárás állomások

Ahogy azt már elmítettük, olyan meteoállomásokat választottunk, amelyek a legjobbak, legkeresettebbek, legkedveltebbek és árban is elérhetőek. Lehet, hogy Önök is megtalálják közöttük azt, amire vágynak. 

EMOS E5062

EMOS E5062 időjárás állomás

- a külső és belső hőmérséklet mérése
- vezeték nélküli érzékelő 50 méteres hatótávolsággal
- a külső és belső páratartalom mérése 
- LED megvilágítás 

Ár: 11 400 Ft

Bolt felkeresése

 

SENCOR SWS 270

Meteoállomás Sencor SWS 270

- időjárás előrejelzés
- nyomásmérés
- a külső és belső hőmérséklet mérése
- a külső és belső nedvesség mérése 
- színes kijelző 

Ár: 14 300 Ft

Bolt felkeresése

EMOS AOK-5018

Meteoállomás EMOS AOK 5018B

- holdnaptár
- hőmérséklet figyelmeztetés
- a külső és belső hőmérséklet mérése
- a külső és belső páratartalom mérése 
- LED világítás

Ár: 8 700 Ft

Bolt felkeresése

 

GARNI 835 Arcus

Meteostanica Garni 835 Arcus 

- a külső és belső hőmérséklet mérése
- a külső és belső páratartalom mérése 
- időjárás előrejelzés 
- holdnaptár
- a csapadék mérése, a csapadék mennyiségének fejlődése oszlopdiagramba foglalva
- nyomásmérés, a légnyomás fejlődése oszlopdiagramba foglalva 
- színes inverz kijelző

Ár: 51 500 Ft

Bolt felkeresése

 

SENCOR SWS 260

Meteoállomás Sencor SWS 260

- a külső és belső hőmérséklet mérése
- a külső és belső páratartalom mérése 
- holdnaptár
- a légnyomás mérése 
30 m hatótávolságú szenzor

Ár: 10 141 Ft

Bolt felkeresése

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 08.06.2020
A cikk értékelése:
(92.8%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Videó kaputelefon wifivel - vezeték nélküli megoldás kültéri kamerával isVideó kaputelefon wifivel - vezeték nélküli megoldás kültéri kamerával is

Amennyiben tudni szeretnék, hogy ki csenget az ajtónál anélkül, hogy ajtót kellene nyitniuk, akkor a videó kaputelefon a legjobb megoldás! Minden fontosat megtudhatnak róla cikkünkben....

A legjobb vasaló - hogyan válasszunk vasalót? Segítenek az értékelések és a tesztek. A legjobb vasaló - hogyan válasszunk vasalót? Segítenek az értékelések és a tesztek.

A vasaló kiválasztása nem egyszerű feladat! Könnyű vagy inkább nehéz legyen? Mennyi párára van szükség? Melyik vasalótalp a legjobb? Cikkünkből megtudhatják, hogy melyek a fontos...

A legjobb gázgrilleg a tesztek alapján. Segítünk a választásban! A legjobb gázgrilleg a tesztek alapján. Segítünk a választásban!

Úgy döntöttek, hogy a minőséget választják és szeretnének egy gázgrillt vásárolni? Cikkünkből megtudhatják, hogy mire kell a választás során figyelni, ill. a legjobb gázgrilleket is...