Hogyan válasszuk ki a legjobb elektromos bébicsőszt? Olvassák el a véleményeket!

Az elektromos bébicsősz szókapcsolat sokakban azt az érzetet keltheti, hogy egy robotról van szó, ami egy szempillantás alatt gondoskodik a gyermekekről. Nekik csalódást kell okoznunk, mivel még ma is csak egy kis segítséget tudunk kapni ez elektromos eszközöktől a gyermekek gondozásában. 

Elektromos bébicsősz gyerekekhez

Mi is az az elektromos bébicsősz? Mi alapján érdemes választani? Mai cikkünkből megtudhatják! 

Elektromos bébicsősz vagy baby monitor?

Két olyan alapvető fogalommal kell megismerkednünk, melyek külön kategóriákra osztják fel ezt az elektromos berendezést. Elektromos bébicsősz és baby monitor. Az elektromos bébicsősz egy olyan berendezés, amely közvetíti a hangot, adott esetben a képet is. Létezik audió vagy videó alapú bébicsősz, esetleg ezek kombinációja. Feloszthatóak analóg és digitális változatra. 

Az elektromos bébicsősz feladata, hogy ellenőrzés alatt tartsa a gyermeket akkor, ha nem a hálószobában alszik. A szülők így sokkal nyugodtabbak lehetnek és magánszférájuk is nagyobb maradhat. Csak Önökön múlik, hogy az audió változatot választják, amely a hangot továbbítja vagy a videós változatot, amellyel a gyermek mozgását is ellenőrizhetik. Ez a két típus rengeteg más funkcióval is rendelkezhet. Mozgásérzékelő, hőmérő, páratartalom érzékelő, légzés érzékelő.

Elektromos bébicsősz kamerával

A baby monitorok egy speciális kategóriát alkotnak. A baba légzésének és mozgásának ellenőrzésére szolgálnak. Megfigyelik a légzés rendszerességét és figyelmeztetik a szülőket, ha probléma adódik. 1 éves kor alatt ugyanis a legtöbb halálesetet a bölcsőhalál okozza. Amennyiben egy baby monitor vásárlásán gondolkoznak, akkor érdemes megfontolni a baby monitor és az elektromos bébicsősz kombinációját, mivel azzal minden funkcióhoz hozzájuthatnak. 

Az elektromos bébicsősz energiaforrása

Általában akkumulátorral vagy elemekkel működik. Viszonylag elterjedtek azok a modellek is, amiket közvetlenül az elektromos hálózatra kell csatlakoztatni. A gyerekszobában mindenképpen van áram, de érdemes azt is figyelembe venni, hogy nyaraláskor nem biztos, hogy mindig lesz a közelben egy konnektor. Ilyen esetben nagyon praktikus az akkumulátoros változat! A modern változatok esetében nem ritkaság, hogy USB kábel segítségével is tölthetőek, tehát akár power bankot is használhatunk feltöltésére. 

A legjobb, ha egy olyan bébicsőszt választanak, amely mindkettőre képes. Elemes és az elektromos hálózatra is csatlakoztatható. Használhatnak klasszikus, alkaikus elemeket, de akár tölthetőeket is! A bébicsőszt így egész nap kihasználhatják. Mindig készüljenek tartalék elemekkel is! Amennyiben mégis elfogyna a készlet, akkor könnyedén feltölthetik az elektromos hálózaton keresztül. Érdemes jobb minőségű elemeket használni, hogy hosszabb legyen az üzemidő. Amennyiben videós bébicsőszt vásároltak, akkor a monitort nem kell folyamatosan bekapcsolva hagyni, csak akkor, amikor éppen ellenőrizni szeretnék gyermeküket. 

Hatótávolság

Ez egy nagyon fontos paraméter! A gyártó által feltüntetett érték üres térben mért távolságot jelez. A valóságban minél több akadályba ütközik a bébicsősz, annál kisebb lesz a hatótávolság. Gondolunk itt az ajtókra és falakra. 

Az elektromos bébicsősz hatótávolsága

Gondolják át, hogy a bábicsőszt a hálószoba melletti helyiségben szeretnék-e használni vagy esetleg két külön emeleten helyezkednek el az érintett helyiségek. A 300 méteres hatótávolság biztosan elegendő. A valóságban ez az érték kb. 100 - 150 méterre csökken. Az elektromos bébicsősz általában magától figyelmeztet a hatótávolságra az adott helyiségben. A jel erősségét a frekvencia is befolyásolja. Minél szélesebb a frekvencia, annál jobb a jelátvitel minősége. Azt már meg sem kell említeni, hogy az elektromos bébicsősznek mindenképpen hordozhatónak kell lennie! 

Analóg vagy digitális

Ezt a felosztást már említettük. Mit is jelent? Kimondottan fontos paraméter. Amennyiben egy forgalmas, nagyvárosi lakásban laknak, akkor a jelet több frekvencia is megzavarhatja. Ilyenkor a digitális bébicsősz a megfelelő döntés! 

Ez a berendezés saját maga választja ki a megfelelő frekvenciát, amin semmi nem fogja megzavarni a jelátvitelt. Az analóg változatnál ezt a feladatot Önöknek kell elvégezniük! Ez alapvetően nem probléma, ha a frekvenciák nem változnak. A nagyobb városokban ez problémás lehet. 

További funkciók

  • Kétirányú hangátvitel – nem csak azt figyelhetik, hogy mi történik éppen gyermekükkel, de a kétirányú hangátvitelnek köszönhetően kommunikálhatnak is vele. Természetesen a hang nem tökéletes minőségű, de az ismerős hang segíthet megnyugtatni a gyermeket. Egy gomb megnyomásával egyszerűen aktiválhatják a mikrofont. 
  • Mozgásérzékelő – ennek köszönhetően mindig tudhatják, hogy gyermekük csak forgolódik vagy már próbálkozik kimászni a kiságyból. 
  • Légzésfigyelő – a baby monitor már említett funkciója. Érzékeli a légzés frekvenciáját és probléma esetén hangjelzéssel figyelmezteti a szülőket. 
  • Éjjeli világítás – a gyenge éjjeli fény praktikus lehet, ha gyermekük gyakran felébred és sokszor etetik és altatják. Ez az enyhe fény kellemes, nyugtató hatású. 
  • Hőmérséklet figyelő – ez a funkció lehetővé teszi, hogy ellenőrizzék a helyiség hőmérsékletét, melyben gyermekük tartózkodik. Megfigyelhetik, hogy melyik hőmérséklet a legmegfelelőbb számára és ahhoz alkalmazkodhatnak. 
  • VOX  – lényegében öko üzemmód (SMART, ECO MODE), amely energiatakarékos. Éjjel a kijelző automatikusan kikapcsol és a hangátvitel is korlátozódik. Csak bizonyos hangok esetén kapcsol be. 

A legjobb elektromos bébicsősz

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 05.11.2021
A cikk értékelése:
(89.8%)

További cikkek a kategóriában:

E-könyv olvasó: Milyen funkciókkal rendelkezik és melyik a legjobb? E-könyv olvasó: Milyen funkciókkal rendelkezik és melyik a legjobb?

Találkoztak már azzal a véleménnyel, hogy a klasszikus küönyvek száz év múlva rég a múlté lesznek? Megfelelően helyettesíti őket az e-könyv olvasó! Önök tudják, hogy milyen funkciókkal...

A legjobb magasgazvágók: A vélemények és tesztek segítenek választani! A legjobb magasgazvágók: A vélemények és tesztek segítenek választani!

Magasgazvágót szeretnének vásárolni? Ha már egy kicsit körbenéztek, akkor tudhatják, hogy a kínálat nagyon bőséges és nehéz kiválasztani a megfelelő modellt. Mi megkönnyítjük a dolgukat!...

Mini sütőt akár főzőlappal és mikrohullámú sütővel együtt is vásárolhatnak! A vélemények alapján a Tefal és az Orava a legjobbMini sütőt akár főzőlappal és mikrohullámú sütővel együtt is vásárolhatnak! A vélemények alapján a Tefal és az Orava a legjobb

Akár telejsen helyettesítheti a klasszikus sütőket! Meglepő, hogy mennyi mindenre képes! Mai cikkünkből megtudhatják, hogyan választhatják ki a legjobb mini sütőt!