Hogyan rendezzük be nappalinkat a Feng Shui szerint?

A nappali a találkozások helyszíne. A nap folyamán itt gyűlik össze a család, ide hívjuk át a rokonokat, ismerőseinket.  A Feng Shui a személyiség gazdagságával, az egészséggel és az egész család boldogságával is összefügg.

Nappali a Feng Shui szerint

A feng Shui egy Kínából származó művészeti ág. A "feng" szó szelet, míg a "shui" vizet jelent. A tanítás lényege, hogy megtanuljuk, hogyan irányíthatjuk életünket, hogyan viselkedjünk másokkal és hogyan fejlődjünk. E filozófia segítségével harmonikusabb, kiegyensúlyozottabb életet élhetünk, melyet gondolkodásmódunkkal, de életterünk elrendezésével is előidézhetünk. Leginkább a lakás vagy a ház berendezésében nyilvánul meg, a színek választásában és a bútorok elrendezésében. 

A Feng Shui alapelvei a kültér és beltér berendezését is magukba foglalják. Amennyiben át szeretnék rendezni lakásukat a Feng Shui szerint, nem kell rögtön az összes helyiséget teljesen átalakítani. A ház vagy lakás elrendezését fokozatosan is megváltoztathatják, például szobáról szobára haladva. A nappali a legtöbb család esetében a ház központja, tehát a Feng Shui által történő berendezés esetében is kimondottan nagy figyelmet kellene szentelniük ennek a helyiségnek!

Nappali berendezése a Feng Shui szerint

A Feng Shui szerint a nappalinak legalább két fallal kell rendelkeznie, hogy a csí energia (ez egy természetes energia, ami körülvesz minket) megfelelően tudjon áramolni anélkül, hogy lelassulna, vagy más helyiségek gátolnák áramlását. Nem ajánlatos a nappalit a szobák közé, a háló vagy a konyha mögé helyezni. A Feng Shui hálószobának és konyhának megvannak a sajátosságai, melyek ellentétben állnak a nappali sajátosságaival, így a megfelelő elhelyezés a ház vagy a lakás középső részén van. A nappalinak négyzet vagy téglalap alakúnak kellene lennie. Ez a fajta elhelyezés bebiztosítja, hogy a nappaliban mindig friss energia érkezzen és minden elemet feltöltsön. 

Bútorok a nappaliban

A nappali ne legyen kicsi - amennyiben lehetséges. A ház legnagyobb helyiségének kellene lennie, ahol kényelmesen elfér az egész család, esetleg a vendégek is. A bútorok elhelyezésének nagy hatása van az energia áramlására is. A bútorok nem lehetnek úgy elrendezve, hogy útban legyenek és így zavart okozzanak!

A helyiség legfontosabb bútordarabja a kanpé. Mindenképpen fal mellé kellene helyezni - lehetőleg a főfal mellé. Mostanság divatos a kanpé középre történő elhelyezése, de ez a Feng Shui szerint semmiképpen sem ajánlatos. Ez az elhelyezés instabilitást okozhat a családban, a munkában és befolyásolhatja egészségi állapotát is. 

Tipp: Próbálják ki! Üljenek a kanapéra akkor, amikor a fal mellett van, majd helyezzék a helyiség közepére. Nem érzik magukat nagyobb biztonságban a falnál? 

A kanapé mögött lévő falon nem szabadna tükörnek lennie, hiszen ha leülnek a kanapéra, akkor kitakarjá mások fejét, ami meglehetősen kellemetlen. Amennyiben a tükör a kanapé mellett van, akkor nem okoz problémát. A kanapéval szemben vagy mellett kellene elhelyezni a foteleket. Közéjük dohányzóasztalt kellene tenni, ideálisan négyzet vagy téglalap alakút. 

Arra is figyeljenek, hogy a kanapé ne gátolja az ablakon történő kilátást. Ez megakadályozná az energia pozitív áramlását. Az ablakkal szemben elhelyezhetnek például egy tükröt, hogy a külső világ minden gyönyörűségét láthassák a nappaliból is!

A kanapé elhelyezése a Feng Shui szerint

A nappali bútorait nem kellene L alakban elrendezni. Ez az elhelyezés "mérgezett" nyilat hoz létre. Amennyiben lehetséges, a "nyíl" végére helyezzenek egy olyan bútordarabot, mely ezt az alakzatot felborítja, így megtöri a hatását is. 

Ajtók: Az emberek általában ösztönszerűen feszültek, ha nem látják az ajtót. Úgy rendezzék be a nappalit, hogy az összes vendégnek rálátása legyen az ajtóra. Az embereknek szükségük van arra az érzésre, hogy egy esetleges betolakodót időben észrevesznek, vagy adott esetben gyorsan el tudnak menekülni. 

VilágításA világítás rendkívül fontos! A természetes fényen kívül szükséges a mesterséges fényforrások elhelyezése is, mint az asztali lámpák vagy fej fölötti világítás. Figyeljenek arra, hogy a természetes fény se legyen túl intenzív a nappaliban (két ajtó vagy sok ablak), mivel ez a csí energia kaotiuks áramlását okozhatja. 

A nappali színei a Feng Shui szerint

SzínekA színek a nappali fontos részét képezik. A Feng Shui minden tipikus színe az öt elem valamelyikét fejezi ki: tűz, föld, fém, víz, fa. Mindenegyes elemnek a ház valamely részét kellene irányítnia. A megfelelő színek kiválasztásánál segítségükre lehetnek a következő információk: 

  • Tűz - a piros és árnyalatai - melegséget, elismerést és szexuális energiát hoznak a házba.
  • Föld - a föld színei világosak, barnák. Stabilitást hoznak otthonunkba és megnyugvást a kapcsolatokba. Segítenek sz egészség és a belső egyensúly megőrzésében.
  • Fém - metál színek - a pontosságot jelképezik. A fém jelenléte nyugodt energiákat hoz, világosságot és megszűnteti a szétszórtságot. 
  • Víz - frissitő, nyugodt energiát hoz, könnyedséget és tisztaságot. Régóta a bőséggel köthető össze, ezért a Feng Shuiban a gazdagságot jelképezi. 
  • Fa - a fa elemek a Feng Shui szerint egészséget, vitalitást és növekedést hoznak magukkal. 

A nappali dekorációja a Feng Shui alapján

A Feng Shui légkör kialakításához a különféle dekorációk is hozzájárulnak. 

A falra akasszanak fotókat

Hogy tényleg pozitív energia legyen a nappaliban, akasszanak a falakra fényképeket! Fotók vagy képek különféle tájakról, mosolygó emberekről - ideális esetben családtagokról. Ezek a képek a hálószobába nem valók, de a nappali a tökéletes hely lehet számukra. Kerüljék viszont a szomorú, lehangoló képeket, ill. azokat, melyek ez emberek szenvedő, szomorú arcát ábrázolják

Tálka pénzérmékkel

A dohányzóasztalra helyezzenek el egy tálkát pénzérmékkel. A kristályok, drágakövek és érmék a Feng Shui szerint a gazdagságot szimbolizálják. Egy ilyen tálkáka gazdagságot hozhat a házhoz. Ha egy ilyen tálkát helyeznek el a dohányzóasztalon, az nyereséget fog Önökhöz vonzani! 

A nappali dekorálása a Feng Shui szerint

A televíziót takarják el

A televíziót illetően óvatosnak kell lenni! A Feng Shui magába foglalja a tükröket és azok elhelyezését. A tükröknek csak a kellemes környezetet vagy képeket szabadna tükrözniük. Könnyen elkerülheti figyelmüket, hogy a kikapcsolt tévéképernyő tükörként működik. Tehát ha kikapcsolják a televíziót akkor takarják le. Esetleg elhelyezhetik úgy is, hogy kellemes kép vetüljön vissza róla. 

Hanyagolják az éles tárgyakat

A kések, kardok, fegyverek vagy kitömött állatok egyáltalán nem valók a Feng Shui nappaliba! Ha ezeket a tárgyakat felrakják a falra, akkor jin energiát produkálnak, mely veszekedésekhez és erőszakhoz vezethetnek.

Régi tárgyak és bútorok

A nappaliba ne rakjanak túl sok régiséget, melyek gátolhatják a család egészségét, hiszen az öreg tárgyak által blokkolva lesz a pozitív csí energia. 

A Feng Shui nappali célja az, hogy lakói kellemesen és harmonikusan érezzék magukat. A relaxáció, nyugalom és pihenés helyszínének kellene lennie. A Feng Shui filozófia alapján ennek a helyiségnek tiszta vonalai és levegős atmoszférája van. A nappalit berendezhetik pontosan a Feng Shui szabályai szerint, de felhasználhatnak csak pár elemet is, melyek Önöknek tetszenek. Talán eleve így rendezték be nappalijukat, csak nem tudnak róla!

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 14.04.2019
A cikk értékelése:
(91%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Tapéta a fürdőszobába? Öntapadós vagy 3D akármilyen felületre. Tapéta a fürdőszobába? Öntapadós vagy 3D akármilyen felületre.

A fürdőszoba dizájnjának megtervezése ez egyik legnehezebb feladat, amely Önökre vár a ház építése vagy falújítása során. Miért ne választhatnának akkor egy különleges tapétát? 

A Betlehem a karácsony szimbóluma. Közkedveltek a fából faragott és a megvilágított karácsonyi betlehemek.A Betlehem a karácsony szimbóluma. Közkedveltek a fából faragott és a megvilágított karácsonyi betlehemek.

A karácsonyi betlehem régen az ünnep fő szimbóluma volt, egészen a karácsonyfa elterjedéséig. Ma már több féle kivitelezésű betlehem közül választhatunk. A választás csak Önökön múlik -...

A pamut 3D ágynemű nagy trend! Népszerűek a gyerek, a karácsonyi és a virág minták A pamut 3D ágynemű nagy trend! Népszerűek a gyerek, a karácsonyi és a virág minták

Már unják a klasszikus mintákat? Öltöztessék ágyukat 3D ágyneműbe, amely nem csak szép, de nagyon valósághű is. Felkészültek egy kis kalandra a hálószobában?