Hogyan rendezzük be helyesen az előszobát? Milyen bútort válasszunk?

A lakások berendezésekor általában a nagy helyiségekkel szokták kezdeni, majd fokozatosan haladnak a kisebbek felé, mint amilyen az előszoba is! 

Az előszoba berendezése és előszoba bútor

Természetesen nagyon jó, ha szép konyhánk van, jól berendezett nappalink, és így tovább, de a már előbb említett előszoba az a helyiség, amit először pillantunk meg, amikor belépünk a lakásba, ezért ugyanolyan figyelemmel kell berendezni!

Miért fontos az előszoba berendezése? 

Az előszoba berendezésekor két okból is kell figyelni a kinézetre. Az első az, hogy a barátaik, rokonaik és vendégeik ezt a helyiséget pillantják meg először. Ez alapján alkotnak képet az egész lakásról. 

A másik ok pedig az, hogy saját maguknak is elégedettséget okoznak vele. A házat valószínűleg minden nap elhagyjákk, így jó, ha nem unjuk meg hamar az előszoba dizájnját, ill. ennek a helyiségnek különféle funkcionális elvárásokat is teljesítenie kell, mint pl. az elegendő rakodóhely. Nézzük hát a konkrét kritériumokat! 

Az előszoba berendezése

Hely a cipők és a kabátok számára

A legfőbb követelmény a rakodóhely. Az előszobába rakjuk a cipőket, a papucsokat, a kabátokat a bundákat, a blézereket és sok mást! Ebből az okból kifolyólag könnyen előfordulhat, hogy hatalmas káosz alakul ki az előszobában és semmit nem találunk! A sok helyért főleg télen lesznek hálásak, amikor több réteg ruhát viselünk. 

Szükségünk van tehát egy cipősszekrényre - rengeteg típus létezik, így nagyon színes a választék! Polcok, szekrények, alacsony vagy magas típusok - ki mit részesít előnyben. Vegyük figyelembe, hogy mennyi helyre lesz szükségünk és melyik típus nyeri el tetszésünket. 

Katalógusunkból ajánljuk

Most pedig a cipőktől térjünk át az akasztókra. Ebben az esetben is hasonló a szituáció és a választék is nagyon bőséges. Állófogas, akasztó a falra vagy egyéb alternatívák - a lényeg, hogy a dolgok átláthatóak legyenek. A berendezés során az is jusson eszükbe, hogy ha vendégek jönnek, akkor több helyre lesz szükség. 

Katalógusunkból ajánljuk

Beépített szekrény - jó vagy rossz? 

A beépített előszoba szekrény főleg a több tagú családok esetében jön szóba. Nem igazán megszokott, hogy valaki nem csak a jelenlegi évszakban használt dolgait tárolja az előszobában, hanem mindent, amit egész évben használni szokott. 

Amennyiben Önök is ezek közé tartoznak és elegendő helyük is van, akkor a következőképpen kellene elosztnai a szekrényt. Az akasztókat azokra a dolgokra használhatják, amelyeket rendszeresen hordanakk. A nagy szekrénybe pedig tegyék azokat, amiket másik évszakban szoktak használni! Főleg a téli ruházatra gondolunk, ami nagy helyet foglal - kabátok, spakák, sálak, stb. 

Nagy szekrény az előszobába

Ha nem szeretnék a tervezésen és a megvalósításon törni a fejüket, akkor nyugodtan vásároljanak egy klasszikus előszobaszekrényt!

Fontos kiegészítők

Mindenképpen szükségük lesz egy tükörre! A tükör az előszoba fontos bútordarabja, hiszen távozás előtt még utoljára leellenőrizhetjük benne kinézetünket. A legjobb, ha akkora tükröt választunk, hogy az egész alakunk látszódjon benne. Sokan az előszobában teszik le kulcsaikat vagy pénztárcájukat, így praktikus lehet, ha ezek számára kijelölülnek egy állandó és jól látható helyet.

Ami a szekrényeket illeti a piacon rengeteg polcot és szekrénykét találhatnak, melyek tökéletesen teljesítik feladatukat, ráadásul az egész helyiség hangulatát feldobják. A maximális kényelem elérése érdekében a legjobb, ha vásárolnak egy széket vagy egy padot is, amire leülve, felvehetik a cipőjüket. Ha már itt tartunk, sokan használnak cipőkanalat is. A tisztaság megőrzése miatt ajánljuk a lábtörlő használatát is. 

A cipőcspegtető egy másik hasznos kiegészítő, mely jól jön a téli időszakban, de az esős napokon is kitűnő segítség. 

Az összhang

Már mindent elintéztünk, most ideje a tökéletességre koncentrálni. Ebben segíthet egy ötletes tapéta vagy egy kép is.

Teljes előszoba bútor szett

Ez lényegében elhanyagolható kiegészítő, de a helyiség hangulatán sokat segíthet, főleg ha csupsz falaink vannak. Ami a padlót illeti, érdemes vásárolni egy szőnyegetjavít az összhatáson és járni is kellemesebb lesz rajta. 

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 29.10.2019
A cikk értékelése:
(92.6%)

V tejto kategórií nájdete aj:

PVC padló (linóleum) a konyhába és a fürdőszobába! Az árak kedvezőek. PVC padló (linóleum) a konyhába és a fürdőszobába! Az árak kedvezőek.

A PVC padló nagyobb népszerűségnek örvend, mint ahogy azt bárki gondolná. Milyen előnyei és hátrányai vannak? Megfelelő nedves környezetbe is? Minden fontosat megtudhatnak a cikkünkből!...

Japán fal - modern térelválasztás Japán fal - modern térelválasztás

A dekorációs szerep mellett praktikus funkiót is ellátnak. Árnyékolásra is használatosak, ezért nagyon jól helyettesíthetik a redőnyöket, zsalut, de akár még a beltéri ajtókat is. 

Fonott térelválasztók és kerítések fűzfavesszőbőlFonott térelválasztók és kerítések fűzfavesszőből

E megoldás legnagyobb előnye a szép stílus. A fonott kerítések az esztétikus hatás mellett magánszférát is biztosítanak. Cikkünkből többet is megtudhatnak róluk.