Hogyan rendezzük be álmaink hálószobáját?

Észrevették, milyen nagy figyelemmel rendezzük be a konyhát és a nappalit? Keressük a megfelelő színeket, kiegészítőket, igyekszünk megteremteni a tökéletes összhangot, ill. a lélegzetelállító atmoszférát. Sokkal kevesebb időt töltünk viszont a hálószoba dekorálásával. Minek is, hiszen csak mi használjuk, vendégek be sem teszik oda a lábukat !

Modern hálószoba berendezés

Ez viszont nagy kár! Egy hosszú, fárasztó nap után pont a hálószoba az a helyiség, ahová menekülhetnek, ahol megpihenhetnek, olvashatnak és beszélgethetnek kedvesükkel. Olyan hangulatot alakítsanak ki a hálószobában, hogy este örömüket leljék benne és kellemesen aludjanak!

Nem kell rögtön az egész helyiséget átrendezni. Elég, ha néhány részletet megváltoztatnak és máris megváltozik a hálószoba hangulata! 

Milyen színt válasszunk? 

A klasszikus fehér szín a tisztaságot, modern egyszerűséget jelképezi. Amennyiben meghitteb hangulatra vágynak, válasszanak valamilyen pasztell színt, mely nyugodt és kellemes hatást kelt. Ideális lehet a világoskék, világoszöld, krémszín, szürke vagy halvány rózsaszín, mely viszont nem biztos, hogy elnyeri partnerük tetszését. 

 Lágy, rózsaszín árnyalat a hálószobában

Nem ajánlatos viszont az élénk színek használata, mint a piros, narancssárga, sárga, lila, mert túlságosan energikusak, így nem "hagyják", hogy relaxáljanak, megnyugodjanak a hálószobában. 

A hálószoba megvilágítása igény szerint

A hálószoba világításának nem kellen túlságosan erősnek lennie, éppen ellenkezőleg! Egy romantikus hálószoba megköveteli a tompa, gyertyafényre emlékeztető fényt. Néhány tervező feleslegesnek tartja a lámpát az ágy fölé helyezni, inkább a több, kisebb fényforrás elhelyezését részesítik előnyben, melyeket igény szerinte elrendezhetnek saját hálószobájukban. 

Éjjeli lámpák a hálószobában

Ha a hálószobát nem csak alvásra, de olvasásra vagy öltözködésre is használják, akkor viszont hasznos lehet egy fő fényforrás is. Válasszanak egy elegáns modellt, melyen beállíthatják a fényerősséget, így romantikus hangulatot teremthetnek.

Éjjeli lámpa nem csak olvasásra

Elalvás előtt még egy órát töltenek a paplanba bújva könyvvel a kezükben? Válasszanak minőségi lámpákat az ágy mindkét felére, melyek mindig kéznél lesznek és fényük megfelelő olvasáshoz. A nem megfelelő világítás feleslegesen leterheli a szemeket, tehát ne hagyatkozzanak a gyenge fényre. Ezen inkább ne akarjanak spórolni!

Nem kellenek drága kiegészítők

Az ágycsere vagy egy új bútor beszerzése nem kis kiadás. Másfelől viszont egy új, kisebb bútordarab beszerzése otthonosabbá teheti az egész helyiséget. Kezdjék például az éjjeliszekrénnyel. Ha még most is a sok fiókkal rendelkező alternatívát használják, melyben sok felesleges dolgot tárolnak, mint a rossz tollak, régi számlák, lejárt gyógyszerek, akkor lehet épp eljött a csere ideje!

Retro asztalka a hálószobába 

Cseréljék le öreg éjjeliszekrényüket valami szebbre, elegánsabbra! A piacon  sok magával ragadó, ráadásul árban is elérhető darabot találhatnak, melyek segítségével kiegészíthetik a hálószobájukat. Nagyon divatosak például a kör alakú, lábacskákon álló asztalkák, esetleg a rakodórész nélküli, letisztult, éppen csak a legalapvetőbb dolgok, mint a lámpa, könyv, kézkrém tárolására szolgáló asztalkák. Ne ijedjenek meg a nem megszokott színektől vagy anyagoktól sem, pont az éjjeliszekrény az a darab, amivel kísérletezhetnek. 

Kisasztal a hálószobába

Fehér éjjeliszekrény az ágy mellett

Minden felesleges dolgot el kellene tüntetni a hálószobából! Viszont ha a szépítkezéshez van szükségük nagyobb helyre, akkor fontolják meg a fésülködő asztal vásárlását! Így lesz egy saját területük a hálószobában és minden sminkeléshez és szépítkezéshez szükséges kiegészítőjük egy helyen lesz. 

A televízió helyett könyvtár

Kerüljék az elektromos készülékek felesleges használatát a hálószobában! Nootebookok, tabletek vagy a televízió mind ronthatnak az alvás minőségén. Arról, hogy mennyire káros telefonnal a fejünk mellett aludni, már ne is beszélünk!

Könyvolvasás a hálószobában

Tegyék elektroszmog-mentessé hálószobájukat! A monitor helyére csinálhatnak akár könyvtárat is. Így minden kedvenc könyvük könnyedén elérhető lesz, ill. több hely marad a nappaliban is. A felső polcra rakjanak néhány társasjátékot: sakkot, scrabblet, monopolyt. Majd meglátják, mennyit fognak szórakozni a téli estéken!

Minőségi ágyneműhuzat

Újjá varázsolni és otthonossá tenni a hálószobát pár perc alatt? Lehetséges! Elég, ha lecseréllik a hosszú évek során elhasználódott ágyneműhuzatot egy új darabra és máris jobban alszanak majd! A legminőségibb anyagok közé mindenképpen az egyiptomi pamut tartozik. Jó választás lehet a szatén is. 

Fehér, szatén ágyneműhuzat a hálószobába

Obliečky z bavlneného saténu

Általában nem elegendő a jó tapintás, fontos a mintázat és a szín is! A legkedveltebb a virágminta, szivecskék, geometrikus formák. Válasszanak saját ízlésük szerint, hiszen csak az Önök boldogságát szolgálja majd! Legyen hát olyan, amilyet Önök szeretnének!

Mi nem hiányozhat egy hálószobából? Írják meg igényiket, ötleteiket!

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 05.04.2019
A cikk értékelése:
(90.2%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Mohafalak és képek otthonunkbaMohafalak és képek otthonunkba

A benti moha alkothat falat, képet, de burkolatként is használható. Ez egy kitűnő lehetőség arra, hogy a természetet becsempésszük otthonunkba. Olvassák el cikkünket és lehet, hogy...

Napelemes zuhany tartállyal, nem csak medencéhez!Napelemes zuhany tartállyal, nem csak medencéhez!

A forró nyári napokon megfizethetetlen érzés lezuhanyozni a kinti zuhannyal. Önök is szeretnék ezt átélni? Akkor cikkünkből megtudhatják, hogyan választhatják ki a legjobb modellt! 

Skandináv bútorok. Az északi stílus a lakberendezésben. Skandináv bútorok. Az északi stílus a lakberendezésben.

Ez a stílus napjainkban az egyik legkedveltebb stílussá vált. Jellemző az északi országokra. Hogyan rendezzük be otthonunkat e stílus jegyében? Olvassák el praktikus útmutatónkat az...