Hogyan rendezzük be a nappalit - kicsit vagy nagyot, lakásban vagy házban

A nyugalom, a családi összejövetelek helyszíne, itt nézzük a foci meccset, sorozatokat, ide invitáljuk be a vendégeket. A nappali minden otthon köpontja, ezért a bútorok kiválasztására nagy hangsúlyt kell fektetni! Hiszen nem csak az ízlésükről árulkodnak, hanem Önökről is. Eláruljuk, hogyan rendezhetik be úgy a nappalit, hogy mindenki kellemesen érezze magát benne! 

Modern berendezésű nappali

Képzeljék el a helyzetet, amikor áthívják barátaikat a frissen berendezett házukba. Minden készen áll, a kalácsok illatoznak, egy aromalápát is meggyújtottak, szépen kitakarítottak. De barátaik még ezek ellenére is savanyú képet vágnak. A probléma a nem megfelelő berendezésben lehet. Lehetséges, hogy rosszul vannak elhelyezve a bútorok, esetleg nem megfelelőek a színek, vagy túl sok felesleges tárgyat vásároltak, melyek kaotikus hatást keltenek. Létezik pár alapelv, melyek betartásával büszkék lehetnek majd a napplijukra! Hiszen itt igazán otthonosan kell magukat érezniük!   

Kezdjék az alapoktól 

Még az előtt, hogy elrohannának bútorokat vásárolni érdemes átgondolni, milyen padlót és falakat szeretnének a nappaliba? Ez az alapja az egész helyiség stílusának, melyet az egész szoba berendezésénél követni kellene! Ebben az esetben érvényes, hogy az egyszerű nagyszerű. 

Tapéta a nappaliba

A fa mintázatú padló még mindig nem ment ki a divatból és passzol a vidékies stílusú, de a modernebb hangulatú otthonokba is! Az, hogy parkettát, linóleumot vagy csempét választanak, már csak Önökön múlik. 

Ami a falakat illeti, fehérrel biztosan nem rontanak el semmit. Ha viszont a színeknek hódolnak, akkor válasszák a természetesebb árnyalatokat. Esetleg a tapéták között is szétnézhetnek, ha nem elégszenek meg egy sima fallal. A tapéták adják meg a fal varázsát.   

Legyenek kreatívak, de ne járjanak a fellegekben

Ha már a berendezés fázisában tartanak, akkor valószínűleg különféle magazinokat is nézegetnek, hogy ötleteket merítsenek. Egy hatalmas, nagy belmagassággal rendelkező nappalit álmodtak meg, kandallóval, de a valóságban az Önök nappalija elég pici, így még csak véletlenül sem fér el benne egy kandalló. Ne szomorkodjanak! 

Minden helyiség egyedi és egy kis kreativitással és ízléssel szépen be lehet rendezni. Tehát nem baj, ha lakberendezési újságokból merítenek ötletet, de járjanak két lábbal a földön. 

Keressék az origót

Végre itt van! A padló készen van, a falak ki vannak festve, ill. már van is valamiféle elképzelésük a helyiség berendezését illtően. Már csak el kell dönteni, hová helyezik a fő bútordarabot - a kanapét. Ez nagyon fontos a helyiség többi részének berendezését illetően. Nagy helyet foglal, így meg kell fontolni az elhelyezését!

Amennyiben nappalijukban kandalló is van, akkor a kanapét azzal szembe rakják! Kisebb helyiségekben az ablak alatt lehet a kanapé ideális helye. Ezeket a falakat ugyanis nehezebb berendezni, így ügyesen kihasználhtják ezt a helyet is!

Ne hagyják, hogy a falak korlátozzák Önöket

Azt gondolják, hogy a bútorokat mindig a fal mellék kell helyezni? Hiba! Hagyják a falakat kicsit lélegezni. Legyenek kicsit szabadabbak! Gyakorta jobban néz ki a kanapé egy kicsit távolabb a faltól. Elég pár centiméter és a helyiség máris elkezd lélegezni!

Bőr kanapé a nappaliban

Ha sok hellyel rendelkeznek, akkor ez még nagyobb előnyükre válhat. Próbálják meg a kanapét a helyiség harmadába helyezni és mögé tegyenek egy kisebb polcot könyvekkel, esetleg egy dohányzóasztalt, melyre lámpát is rakhatnak. A fantáziájuknak semmi sem szabhat határt! 

Nagy nappali luxus berendezéssel

Kombinálják a különféle színeket és textúrákat

Textil fával, matt a fényessel, kő fával...Nagyon sok féle kombináció létezik. Ne féljenek játszani a textúrákkal! Ha minden bútort egy színben és egy anyagban vásárolnának meg, akkor tisztán, de unalmasan nézne ki a nappalijuk. A különböző textúrák érdekes sármot kölcsönöznek a helyiségnek. Ennek ellenére tartsák mindig észben, hogy nem kell túlzásokba esni! 

A fény is fontos tényező

A megfelelő megvilágítás nagyon fontos egy nappaliban! A természetes fényen kívül, melyből minden féle képpen elegendőnek kellene lenni, olyan megvilágítással is fel kell szerelni ezt a helyiséget, melytől kellemes hangulat lesz. Az asztali lámpától az állólámpáig, mind különlegesség tehetik ezt a szobát. A fény árnyalatát is figyelembe kell venni - meleg vagy hideg színt szeretnének? 

Eredeti világítás a nappaliba

 Tegyék életteltelivé otthonukat tükrök segítségével! A megfelelően elhelyezett tükrök optikailag nagyítják a teret! 

Válsszák ki a dominán elemet

Sok esetben az emberek a nappali berendezésénél abba a hibába esnek, hogy domináns elemnek a televíziót választják. Miért? Hiszen rengeteg szebb és kreatívabb lehetőség is létezik, melyek sokkal érdekesebb hatást keltenek. 

Nappali nagy fa könyvespolccal

Ha a helyiség elrendezése lehetővé tesz, hangsúlyozák ki a kandallót. Érdekes elem lehet a könyvespolc is. Kellemes, otthonos hangulatot áraszt. Gondolkozzanak el esetleg egy érdekes képen, tükrön vagy műalkotáson is.

Nappali nagy képpel és zongorával

Figyeljenek az apróságokra 

Már berendezték a nappalit, megtalálták a bútorok megfelelő helyét, de valahogy még mindig nem az igazi. Gondoljanak az apróságokra is, virágokra, növényekre, szőnyegekre, függönyökre. A klasszikus redőnyök helyett keressenek sötétítőt. Sokkal esztétikusabban néznek ki és bármelyik helyiséget gyönyörűvé teszik. 

Katalógusunkból ajánljuk

A nappali berendezése csak Önökön múlik. Inspirálódhatnak, megfogadhatnak pár tippet, tanácsot, de mindig úgy rendezzék be, hogy Önök érezzék magukat otthonosan benne. Hiszen végülis az ÖNÖK házáról és nappalijáról van szó! 

Milyen bútorokat válasszunk? 

Van néhány olyan bútordarab, mely egyik nappaliból sem hiányozhat: 

Keď sa zameriame lepšie na výber samotného nábytku, zistíme, že je tu pár MUST kusov, ktoré by v žiadnej obývačke nemali chýbať.Sú to:  

  • Ülőgarnitúra

Rengeteg lehetőség közül válogathatnak az ülőgarnitúra kiválasztásánál. Az ízlésüktől és a helyiségtől is függ a döntés. Választhatnak sarok ülőgarnitúrát, esetleg egy kisebb kanapét, melyet fotelekkel egészítenek ki! Bármelyik mellett is döntenek, a nappaliban legalább hat ülőhelynek kellene lennie!  

  • Dohányzóasztal

Egy praktikus kis asztal a kávénak, távirányítónak, könyveknek nem hiányozhat egy nappaliból sem. Az mellett, hogy hasznos, nagyon esztétikus kiegészítő is. Figyeljenek viszont a magasságára - nem szabadna meghaladnia a 41 cm-t. 

Katalógusunkból ajánljuk

  • Lámpák (álló-, asztali lámpa, csillár) 

Ahogy már azt említettük, a megfelelő világítás nagyon fontos! Azon kívül, hogy fényt hoznak életünkbe, a lámpák remek kiegészítőként is szolgálnak. Ismét divatossá váltak a csillárok. Választhatnak egy egyszerű darabot, de mindenképpen nézenek körbe az érdekesebb lámpák között is! Például egy kristály csillár nagyon elegán hatást kelthet és nem feltétlenül kell giccsesnek lennie. 

  • Nappali összeállítás

A nappali összeállítás kiválasztására nincsenek szabályok, de érvényes, hogy a kevesebb néha több. Míg a múltban a nagy, egész falat elfoglaló szekrények voltak divatosak, ma már inkább az egyszerűség és minimalizmus kerül előtérbe. 

  • Könyvespolc

Egy kisebb vagy nagyobb könyvespolc könnyen életet lehel bármelyik nappaliba. A nagyobb helyiségek esetében lényegtelen a méret. A kisebb helyiségekbe viszont magasabb, egészen a plafonig érő könyvespolcot válasszanak! Ezzel optikailag nagyíthatják a teret. 

  • Kiegészítők 

A kiegészítők otthonunk elengedhetetlen részei! A nappali esetében rengeteg lehetőség közül választhatnak, mint a gyertyák, szőnyegek, fényképek, virágok, képek, plédek, sötétítők, stb. 

Rendezzék be saját ízlésük szerint! 

A nappali berendezése csak Önökön áll, még ha pár tanácsot meg is fogadnak, figyeljenek arra, hogy megtalálják önmagukat a helyiségben! Mindig tartsák észben, hogy ez az Önök otthona és Önöknek kell jól érezniük magukat benne! 

Kiegészítők a nappaliba

Ha viszont azok közé tartoznak, akikre néha ráfér egy kis útbaigazítás, akkor a nappali berendezésénél is megfogadhatnak pár hasznos tanácsot. A bútorok kiválasztását is jól fontolják meg, hogy nappalijuk modern és stílusos lehessen! 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 27.04.2019
A cikk értékelése:
(89.4%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Konyhapult műkőből vagy természetes kőbőlKonyhapult műkőből vagy természetes kőből

Márvány, kő vagy gránit munkalap? Műkő vagy természetes kő? A kerámia konyhapult valóban ellenálló? A megfelelő anyag kiválasztása néha nagyon nehéz és bonyolult feladat!

Ágyszekrény kanapéval nem csak vendégeknek! Ágyszekrény kanapéval nem csak vendégeknek!

Ennek a találmánynak köszönhetően elegendő hely lesz a lakásban és adott esetben még egy ágyuk is lesz! Mik a további előnyök? Eláruljuk! 

Hogyan válasszunk bárszéket?Hogyan válasszunk bárszéket?

A bárpult megfelelő megtervezése mellett a bárszékek kiválasztása is nagyon fontos feladat! Ezek egymástól elválaszthatatlanok és így alkotják meg a kívánt hatást.