Hogyan rendezzük be a gyerekszobát a Feng Shui szerint?

A Feng Shui egy régi kínai művészet, mely harmóniát, egészséget és boldogságot hoz az élet minden terén. Abból a feltevésből indul ki, hogy minden tárgy, növény vagy ember egy bizonyos energiát hordoz magában, amely ránk is hatással van. Ezt az energiát a Feng Shuiban csínek nevezik és a tárgyak, formák, színek, anyagok, emberek, növények és állatok is befolyásolják! 

Zariadenie detskej izby podľa fengšuej 

A bútorok elrendezése a helyiségben döntő szerepet játszik abban, hogyan fog ez az energia áramolni. 

A Feng Shui szerint a gyerekszoba fő feladata, hogy kellemes és biztonságos helyet biztosítson gyermekünknek. A szoba egész berendezése érzelmi és lelki támaszt biztosít a gyermek egészséges fejlődéséhez.  

Hogyan lássunk neki? 

A gyerekszoba berendezésénél a következő kérdéseket kell megválaszolnunk: 

  • Milyen a gyerekszobában a levegő? Elég friss? 
  • Vannak a szobában növények? 
  • Mennyi természetes fény jut a helyiségbe?  
  • Hol van elhelyezve az ágy? 
  • Milyen a világítás minősége? 
  • Hány elektromos eszköz van a szobában? 
  • Rendetlenség van a gyermekszobában? 

A gyerekszobában nagyon fontos, hogy jó energiák legyenek! A tiszta és szabad helyiség banalitásnak tűnhet, de sokszor pont ezt hagyják az emberek figyelmen kívül. Ezenfelül elég egyszerű a gyerekszobát a Feng Shui szerint berendezni! 

Mi fontos tehát a Feng Shui gyerekszobába, ill. mik a fentebb említett kérdésekre a válaszok?  

A szoba fekvése

A szoba fekvése az első fontos pont. A képen láthatják, hol a legjobb a gyerekszoba fekvése. Láthatják azt is, hol nem kellene lennie, de azt is, melyik égtáj a legmefelelőbb választás a gyerekszoba számára! 

Umiestnenie detskej izby v dome alebo byte

Friss levegő

Az a Feng Shui egyik legfontosabb feltétele, főleg a gyerekszobában, ahol a legnagyobb a mozgolódás. Ellenőrizzék gyakran, hogy elég friss-e a levegő és szellőztessenek minél többször! Ha száraz a levegő - ami városban gyakorta megesik - akkro vásároljanak egy párásítót, ami ezt a problémát könnyedén orvosolja. 

Jó, ha illatosítót is használnak, mégpedig természetes illőolaj formájában. Ha gyermekük nyugtalan, válasszanak egy aromalámpát! Amennyiben gyermekük rosszul érzi magát és fáradt, akkor citromfű, menta vagy eukliptusz illattal árasszák el a szobát. Ezek az aromák visszahozzák a gyermek energiáját! 

Növények a szobában 

Ez a pont szorosan összefügg az előzővel. A növények oxigént termelnek, ezért nem hiányozhatnak a gyerekszobából! Amennyiben attól tartanak, hogy csemetéjük tönkreteszi vagy megeszi a növényeket, akkor helyezzék el őket a szekrény tetejére! A legideálisabbak a különféle pálmák, fikuszok vagy liliomok. Ha gyermekük még pici vagy állataik is vannak, akkor kerüljék a mérgező növényeket, mint amilyen a borostyán is. 

Tüntessék el a rendetlenséget

Még ha ez a gyerekszoba esetében lehetetlennek is tűnik, ügyeljenek a rendre! A bútorok megfelelő elrendezésével bebiztosítják a csí energia megfelelő áramlását. Alakítsanak ki egy rendszert és tartsák magukat hozzá! 

Rend, mint a Feng Shui szoba része

Mindig gondoljanak arra a szabályra, hogy minden játéknak megvan a saját helye! Találjanak ki kreatív megoldásokat a rakodóhelyknek, mint a dobozok, zsákok, melyeket olcsón beszerezhetnek bármelyik üzletben. Ebbe a gyerekek is szívesen bekapcsolódnak majd! 

Katalógusunkból ajánljuk

A legjobb színek a gyerekszobába

A színek a Feng Shui fontos részét képezik! A jól kiválasztott színek harmóniát és egyensúlyt hoznak a helyiségbe. A Feng Shui színek az öt elemen alapozódnak: tűz, föld, fém, víz, fa. A tűz a szexuális energiát fejezi ki, tehát ez a szín nem igazán a gyerekszobába való. A többi elem színeinek kombinációi megfelelőek lehetnek. A színekkel úgy kell játszani, hogy egymáshoz passzoljanak és kellemes hangulatot idézzenek elő!  

 Tipp: A gyerekszobába a világos színek illenek - mint a sárga, világoszöld, lila, rózsaszín. A legjobb energiát a citromsárga szín hordozza magával.  

A dekoráció is fontos

Egy Feng Shui által berendezett gyerekszobából a dekoráció sem hiányozhat. Amennyiben gyermekünk nagyon aktív, akkor nem érdemes utazással kapcsolatos képeket akasztani a falra, hiszen ezek a mozgást fejezik ki. Ha a gyermek nyugtalan, akkor a szobában elhelyezett fénykép a szülőkről rendkívül nyugtató hatású lehet számára. A gyerekeknek szánt minták pedig természetesen mindig megfelelőek lesznek. 

A gyerekszoba dekorálása a Feng Shui szerint

A gyerekszobába a tükör is passzol. De figyeljenek arra, hogy a gyermek lássa magát a tükörben, mivel egyébként ez olyan hatást kelthet benne, hogy nem fog megnőni és ez stressz kialakulásához vezethet!

A bútorok elhelyezése

Az ágy elhelyezése az egyik legfontosabb dolog a gyerekszobában. A nyugodt alvás minden sikeres nap alapja! Az ágyat úgy kellene elhelyezni, hogy a gyermek a párnáról rálásson az ajtóra. Ez azért fontos, hogy ne féljen a nem várt vendégektől és így nyugodtan tudjon aludni. Az ágynak nem kellene pontosan az előszobával szemben lennie. A gyermek feje lehet az ablak mellett és fal mellett is. 

Amennyiben a szobába ventillátort is szeretnének szerelni, azt ne rakják az ágy fölé, mivel a forgás kellemetlen érzést válthat ki a gyermekben. Ami az emeletes ágyakat illeti a Feng Shui nem ajánlja őket! Egyetlen kívétel az, ha a gyermek nagyon szeretne egy ilyen ágyat és kényelmesen fogja magát benne érezni. 

A szobába történő belépéshez viszonyítva balra helyezkedik el a tudás zónája - itt kellene elhelyezni a tanulásra szánt asztalt. A széket úgy kellene elhelyezni, hogy a gyermek ne lásson a szobára, a játékokra, hiszen ez megzavarhaja őt a koncentrálásban. Az elektromos készülékek számát a minimumra kellene csökkenteni a mágneses hullámok miatt! 

A gyerekszoba berendezése eltér a többi szobától. A Feng Shui nyugalmat és harmóniát biztosít a gyerekeknek. A gyerekek hangulatát, viselkedését is megpróbálhatjuk befolyásolni a Feng Shui segítségével. A gyerekszobát alakítsák ki úgy, hogy gyermekük itt mindig nyugalomra leljen! 

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 17.04.2019
A cikk értékelése:
(92.6%)

További cikkek a kategóriában:

Retro lakberendezés: A hűtő, forraló és rádió tökéletessé tehetik a hangulatotRetro lakberendezés: A hűtő, forraló és rádió tökéletessé tehetik a hangulatot

Érdekli Önöket a lakberendezés? Retro stílusú kiegészítőkkel igazán különlegessé tehetik otthonukat! A kínálat nagyon bőséges! Cikkünkben bemutatjuk Önöknek a legkedveltebb termékeket....

A legjobb ajádnékok házavatóra: tudják mivel lehet meglepni a háztulajdonosokat? A legjobb ajádnékok házavatóra: tudják mivel lehet meglepni a háztulajdonosokat?

A házavató egy nagyon jó alkalom arra, hogy találkozhassunk barátainkkal és rokonainkkal. Szép szokás, hogy a meghívottak valamilyen ajándékot is hoznak magukkal. Önök tudják, hogy mit...

Zero waste háztartás! A hulladékmentes háztartás nagy segítség bolygónknak! Zero waste háztartás! A hulladékmentes háztartás nagy segítség bolygónknak!

Nem olyan nehéz...cikkünkben egy kicsit közelebbről is megismerkedhetnek a hulladékmentes élet ötletével! Próbáljanak ki pár tippet, hogy Önök is környezettudatosabban élhessenek!