Hogyan díszítsük fel a karácsonyi asztalt? Az egyszerűségre és a természetes részletekre érdemes alapozni

Az év legszebb időszaka nemsokára elkezdődik! Várjuk a találkozást szeretteinkkel a karácsonyi asztal körül. Ehhez az ünnepi alkalomhoz azonban megfelelő elkőkészületekre is szükség van!

A karácsonyi asztal megterítése

Mindenki azt szeretné, hogy szerettei különlegesnek érezzék magukat és ez a díszítésben is megmutatkozik. Hogyan dízsítsük fel a karácsonyi asztalt nagy költségek nélkül? Pár olyan tippel készültünk, amelyekhez a háztartásban megtalálható apróságok is megfelelőnek bizonyulnak.

A fehér szín az alap

Minden évben új, divatos színek jelennek meg. A fehéret azonban sosem lehet megunni! A szép, karácsonyi ünnepet szimbolizálja, a tisztaságot, ártatlanságot és a nyugodt, havas tájat idézi. E nélkül a karácsony nem is lenne karácsony! 

A karácsonyi asztal megterítése

A klasszikus fehér abrosszal és terítékkel nem ronthatnak el semmit! A karácsonyi asztal kellemes, elegáns hatást fog kelteni, ráadásul kiegészítőket is könnyen találhatnak hozzá! Félnek az egyhangúságtól? Válasszanak krém- vagy vanília színű tányérokat, esetleg egy érdekesebb részletet! Nagyon népszerű a csipke és a virág motívum. 

Természetes részletek

Semmi sem teremt olyan hamisítatlan karácsonyi hagulatot, mint a fenyőillat! Szeretik az egyszerűséget? Tegyenek egy vázába pár ágat és aggassanak rájuk karácsonyfadíszeket! Amennyiben jobban el szeretnének játszadozni a díszítéssel, akkor készítsenek girlandod a fenyőágakból. Művirágokkal, csipkebogyóval, tobozokkal tehetik érdekesebbé. Inkább valami nem megszokottra vágynak? A fenyőágakat cseréljék le fagyöngyre és már kész is az elegáns dekoráció! 

Karácsonyi fagyöngy

Kellemes dekorációt akár pár teamécsessel és gyümmölccsel is készíthetnek. Tegyenek egy gyümölcskosárba narancsokat, almákat és dekorálják azokat szegfűszeggel! Ez a karácsonyi dekoráció kellemes illattal árasztja el egész otthonukat. 

Karácsonyi díszítés friss gyümölcsből

Nagyone egyszerű egy dekoratív szigetecskét kialakítani az asztal közepén. Elegendő hozzá egy négyzet alakú alátét, amire pár fenyőágat, diót, mézeskalácsot és fahéjat helyeznek el. Ehhez a természetes dekorációhoz még művészi adottságokra sincs szükség! 

Természetes dekoráció a karácsonyi asztalra

Gyertyák

A karácsony nem lenne az igazi gyertyák nélkül! Luxus hatást érhetnek el antik gyertyatartók és hosszú gyertyák használatával. Ha játékosságra vágynak, akkor vegyenek elő pár befőttes üveget vagy egy alacsonyabb borospoharat, amibe nyugodtan tehetnek teamécsest. 

Karácsonyi gyertya egy magas vázában

Az üveget egy darab csipkével, fonállal vagy masnival is díszíthetik. 

Ülésrend

Sok családtagot várnak a karácsonyi asztalhoz? Minden tányérra tegyenek egy ültetőkártyát, hogy a vendégek könnyen megtalálják helyüket. 

Ülésrend a karácsonyi asztalhoz

Csak Önökön múlik, hogy a klasszikus típust választják vagy a neveked pl. egy karácsonyfadíszre, kalácsra, esetleg egy egyedi ajándékra írják rá. Ha még valamit gyorsan beszeretnének fejezni a konyhában és valamivel le kellene foglalni a gyerekeket, akkor nyugodtan bízzák rájuk ezt a feladatot! A végeredmény kellemes meglepetést fog okozni! 

Karácsonyi ültetőkártya az asztalhoz

Ötletes teríték

Nagyon jó, ha vannak olyan evőeszközeik, amiket csak különleges alkalmakkor használnak. Ha nincs ilyen, akkor sem kell aggódni! Mesés terítéket szalvéták segítségével is könnyedén készíthetnek. Az egyszerű, csipkével vagy masnival díszített változat sosem megy ki a divatból. 

Karácsonyi teríték - tányérok és szalvéták

Napjainkban már rengeteg karácsonyi tematikájú szalvéta közül válogathatunk. Válasszanak olyan mintát, ami kiegészíti a többi karácsonyi dekorációt otthonukban. Hogyan tehetik fel stílusosan a karácsonyi asztalra? 

Nem feltétlenül kell az evőeszközök alá tenni. Próbálkozzanak valami vidámabbal! Formáljanak háromszöget pár piros vagy zöld szalvétából és helyezzék azokat egymásra úgy, hogy egy karácsonyfát alkossanak!

Piros szalvéták a karácsonyi asztalra

A szalvétát akár fel is tekerhetik, egy szalaggal átköthetik és tovább dekorálhatják. 

A hangulat a legfontosabb!

A vendégek már az asztal körül ülnek és a vacsora is elkészült? Indítsanak el pár kellemes karácsonyi dalt és lazuljanak el! A legszebb dekoráció sem ér semmit, ha stresszesek és idegesek. Élvezzék ki a közös pillanatokat!

Ne aggódjanak azon, hogy valami nem az elképzeléseik szerint fog alakulni. Szeretteik a közös beszélgetésekre és nevetésre fognak emlékezni, nem pedig a karácsonyi dekoráció részleteire. Álljanak hozzá a karácsonyi asztal díszítésének úgy, hogy az is egy kellemes része a karácsonyi ünnepeknek. 

Végezetül kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk és várjuk ötleteiket, karácsonyi szokásaikat, amelyek a karácsonyi asztal dekorálását illetik. 

a képek forrása: pinterest.com

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 12.11.2021
A cikk értékelése:
(90.4%)

További cikkek a kategóriában:

Kültéri árnyékolók nem csak a teraszra!Kültéri árnyékolók nem csak a teraszra!

A legtöbb háztartásban beltéri redőnyöket használnak. Ezek adott mennyiségű magánszférát biztosítanak és segítségükkel szabályozhatják, hogy mennyi fény jöjjön be kintről a helyiségbe....

Karácsonyi dekoráció az utolsó pillanatbanKarácsonyi dekoráció az utolsó pillanatban

A karácsony előtti pár nap tökéletes arra, hogy néhány apró részlet hozzáadásával felejthetetlen hangulatot teremtsünk. Ehhez a legjobb kézzel készült dekorációt használni. Merítsenek...

Ragyogó otthon karácsonyi égőkkelRagyogó otthon karácsonyi égőkkel

Az égők, gyertyák és más világító dekorelemek az otthon melegét szimbolizálják. A karácsony megfelelő alkalmat nyújt arra, hogy fénybe borítsuk otthonunkat. Milyen lehetőségeink vannak?...