Glamour stílus otthon: luxus mindenki számára!

“A glamour lakberendezési stílus varázslatos, szép és ügyes. A szeretet, romantika, kaland és izgalom kifejezőeszköze. Varázslatos, de szofisztikált, elegáns, szép, de komoly is. Bódító és mindenki tekintetét magára vonzza. Kívánatos és elérhetetlen”.

Glamour stílusú nappali

Így definiálja Ralph Lauren a glamour lakberendezési stílust. Milyen is igazából ez a Hollywoodból származó stílus? A glamour stílus a múlt század 20-as éveiben alakult ki. Megjelent filmekben, az öltözködésben, de a lakberendezésben is! Az oxfordi szótár a ragyogó, csábító, varázslat és kívánatos szépség szavakkal jellemzi. A glamour stílus nem csak a csillogásban, ragyogásban és tűsarkúban nyilvánul meg, hanem a lakberendezésben is, ahol szintén nagyon jól alkalmazható. 

Mindenki büszke szeretne lenni az otthonára, persze az is lenyeges, hogy kellemesen érezzük magunkat otthon. A legtöbben arra vágynak, hogy a vendégeket lenyűgözze az otthonuk stílusa. Az emberek célja, hogy otthonuk minél jobban nézzen ki és stílusa vágyaikat, életstvitelüket és családjukat képviselje. Sokszor az elérhetetlennek tűnő dolgok ragadják meg az embereket. Több módszer is van arra, hogy berendezzük megálmodott otthonunkat és még a költségvetést se lépjük túl! Hogyan rendezzük be milliók nélkül is stílusosan otthonunkat? 

Hogyan fogjunk hozzá?

Először meg kell határozni a lényeget és a fontos részleteket. Az összes otthon legfontosabb része a rendezettség. Mindig tisztaságnak kell lennie! A felületeknek ragyogónak kell lenniük! A kiegészítők pontos helyét is meg kell határozni, persze nem feltétlenül kell mindig kirakni az összes dekorelemet. Az évszakok változásával a kiegészítőket is lecserélhetik. Télen például sokan a sötét színeket és a fémeket részesítik előnyben, míg nyáron inkább a tenger lágy tónusait használják. A glamour mindent magába foglal, ami varázslatosan és furcsán néz ki. A glamour lakberendezési stílus gazdagságot és szofisztikáltságot sugall. 

Tipikus glamour beltér 

 TIPP: A glamour stílushoz minden illik, ami minőségi és aranyozott. Ennek ellenére nem feltétlenül kell egy vagyont elkölteniük! Manapság már rengeteg olyan hely van, ahol minőségi darabokat találhatnak és sok helyen még az alkudozás lehetősége is fennáll. Régiség kereskedések, piacok, zálogházak - itt sok értékes kiegészítőt találhatnak, melyeket elég egy kicsit megtisztítani, felújítani és máris használatra készek!

Tipikus glamour színek

Kék és fehér porcelán, gazdag piros, kék bársony, lila és arany. Ezek a glamour stílus tipikus színei és anyagai. Klasszikus színeket használ, melyek bűbájos érzetet keltenek. Az igazi glamour hatás elérésének érdekében a lágy anyagokat, textíliákat vagy felületeket igyekezzenek fém és kristály elemekkel kombinálni!

Milyen jellemzői vannak a glamour stílusnak?

A glamour stílus helyet ad a fantáziánknak is, de vannak olyan elemek, amik nem hiányozhatnak! 

  • Ragyogás. Már fentebb is említettük és semmiképpen nem hanyagolható el! Fémek, metálos felületek, gyémántok, Swarovski kövek vagy fényes csempe. A ragyogás a glamour stílus alapja. 
  • Kandalló. A tűz egy glamour otthonból sem hiányozhat! A kandallónak gazdagon díszítettnek kellene lennie! Ha nincs lehetőségük egy klasszikus kandalló beszerelésére, akkor egy imitáció is megteszi! Helyezzenek el rajta nagy gyertyákat, amelyek megadják a tűz hangulatát. A kandalló gyakran a klasszikusan elhelyezett TV helyén van. E stílusban a TV-t inkább el kell rejteni! 
  • Csillár. A glamour stílusú csillárok általában nagyok, pompázatosak és díszesek. 
  • Anyagok. Bársony, szatén, selyem, brokát. Ezek a glamour stílusban használt anyagok. A párnákhoz kanapéhoz vagy sötétítőhöz szokták használni. 
  • Régiségek. Válasszanak eredetit vagy akár másolatot a régiségek a glamour stílus fontos részét képezik. Jellegzetessége, hogy a régit az újjal kombinálja. 
  • Tükör. A tükörnek szintén nagynak és dominánsnak kell lennie! Ideális esetben arany keret veszi körül. A glamour tükrök barokk vagy rokokó stílusúak.

TIPP: A glamour stílusra az a jellemző, hogy legalább egy vagy két domináns elem van egy helyiségben elhelyezve. Nem kell mindennek dominánsnak lennie! Válasszanak pl. egy nagy csillárt és egy domináns festményt. 

Katalógusunkból ajánljuk

6 inspiráló glamour stílusú nappali

A glamour stílusú nappalinak nincsenek tipikus jegyei, csak a stílus általános szabályait tartja be.

Az ördög a részletekben rejlik. Egy fehér helyiség, amely egy színnel van kiegészítve - ebben az esetben a tükör keretén jelenik meg. Ez a helyiség egyszerű, mégis vonzó hatást kelt. 

Glamour stílus a nappaliban

Drámai glamour. A glamourban mindig érezhető a drámaiság. Luxus hatású részletek, aranyozott felületek és drámai anyagok. Ez a nappali egyáltalán nem lágy, hanem a drámai és durva glamour stílust képviseli. 

Glamour stílusú beltér

Egy kis helyiség is lehet glamour stílusú. Egyszerű - helyezzenek el egy nagy tükröt a helyiségben, amely optikailag nagyítja a teret. A tükör kerete legyen aranyozott! A képen látható nappali stílusok keverékének tűnhet, de ez jellemző a glamourra! 

A glamour nappali berendezése

A glamour hatást egy színnel is elérhetik. A nappali akkor is varázslatos lehet, ha egy neutrális színt választanak a falakra és a bútorokra is. A tükrök és a fémek térhatást keltenek, mely miatt luxus árad majd a helyiségből.

Glamour a nappaliban

Megunhatatlan női báj és tipikus glamour stílus. A glamour kifejezi a nőies ragyogást és szépséget. Leginkább a nappaliban mutatkozik meg, hogy otthon vannak ebben a stílusban. Egy tökéletesen berendezett nappaliban az 50-es évekbeli sztárok életét élhetik. Rózsaszín falak, nagy csillár és természetesen aranyozott felületek. 

Glamour dizájn a nappaliban

Férfias elemek a glamour nappaliban. A glamour stílust már rég nem csak a nőiességgel lehet kapcsolatba hozni! Rendezzék be a nappalit régiségekkel és vigyenek bele férfias vonásokat. A helyiség gazdagságot és luxust fog árasztani. 

Régiségek a glamour stílusú beltéren

Fürdőszoba glamour stílusban

Glamour stílusú fürdőszobát szeretnének? Először foglalkozzanak a bútorokkal! Válasszanak XIV. Lajos korára jellemző bútorokat. Ezzel a stílussal mindent elintézhetnek! A modern glamour stílus is megfelelő lehet, de fontos, hogy legyen benne valami szokatlan. Ne feledjék a ragyogást és a tükröt!

Fürdőszoba glamour stílusban

A világítás a glamour stílus kiemelésére is használható. Erre a stílusra - a fürdőszobában is - jellemző a fényesség és világosság. A jó megvilágítás kiemeli a csempék fényét. A fürdőszobába domináns elemként akár egy csillárt vagy egy elegáns lámpát is elhelyezhetnek. A luxust a jó minőségű anyagok is kihangsúlyozzák, mint a fém, az üveg, a bársony vagy a szatén. 

A kádnak szabadon állónak és stílusosnak kell lennie! Kitűnő a fényes mozaik csempe vagy a lágy dizájnos formai kivitelezés. 

A glamour stílusú fürdőszoba jellemzői: 

  • Dekoratív ezüst vagy arany kerettel rendelkező tükör
  • Fényes csempék az egész fürdőszobában
  • A kiegészítőket óvatosan válogassák össze, hogy ne essenek túlzásba és ne legyen giccses hatású a helyiség

Glamour stílusú konyha

A konyha berendezése általánosan véve sem olcsó mulatság! A konyhaszekrény és a különféle fogyasztók sokszor kimerítik a költségvetést, ezért a glamour stílusú berendezés szinte lehetetlen vállalkozásnak tűnhet! A glamour konyha alapja - ahogy minden más esetben is - a ragyogás. Magasfényű szekrényekre van szükség, melyek bájossá teszik a helyiséget. A kerámia mosogató egy kicsit ugyan drágább, de elengedehetelen tartozéka a glamour konyhának. Egy másik lehetőség az acélból készült mosogatótálca, de ez még több kiadással jár. 

A magasfényű csempe és a hi-tech fogyasztók stílusossá teszik a konyhát. A helyiséget az is elegánssá teszi, ha két színt használnak - egy dominánsat és egy kiegészítő színt. 

Glamour stílusú konyha

Hálószoba glamour stílusban

A glamour stílusú hálószobára a díszes csillár, a masszív, luxus hatású bútorok és a puha ágy jellemző. A hálószobának azt a hatást kell keltenie, hogy a benne alvó személy szereti a kényeztetést. Drágának és varázslatosnak kell kinéznie, még akkor is, ha a benne elhelyezett bútorok nem kerültek egy vagyonba. Több szín is illik a hálószobába, de a legjobbak a neutrális színek, amelyek fokozzák a luxusérzetet. A neutrális színek szofisztikált és drága hatást keltenek. Neutrális színek választásakor a kiegészítő színekről se feletkezzenek meg! 

Hálószoba glamour stílusban

Ahogy azt már említettük a glamour stílusra a ragyogás, a nagyaszabású berendezés, az elegancia és a szofisztikáltság a jellemző. A glamour stílusnak nem feltétlenül kell drágának lennie, még akkor sem, ha olyan hatást kelt. Elég, ha megfelelő helyről inspirálódnak és jól használják a kiegészítőket. Amennyiben nem tudnak dűlőre jutni, akkor keressenek fel egy szakembert, aki biztosan tud segítséget nyújtani a stílust és a költségeket illetően. 

képek forrása: pinterest.com

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 08.10.2020
A cikk értékelése:
(89.4%)

További cikkek a kategóriában:

Gres padlólap a garázsba és a teraszra. Ellenáll a fagynak is! Gres padlólap a garázsba és a teraszra. Ellenáll a fagynak is!

A megfelelően kiválasztott padló az alapja a kellemes kinézetű kültérnek és beltérnek. Mennyire ellenálló a gres padlólap? Mennyibe kerül? Minden fontosat megtudhatnak mai cikkünkből! 

Méretre gyártott redőny nappalra és éjszakára fúrás nélkül! Mit mondanak a vásárlók?Méretre gyártott redőny nappalra és éjszakára fúrás nélkül! Mit mondanak a vásárlók?

Az éjjeli és nappali roló nem csak esztétikai funkciót lát el, de a meleg és a kíváncsi szemek ellen is véd. Mai cikkünkből minden fontosat megtudhatnak róla és lehet, hogy Önök is...

Az üveges illatgyertyák kellemesebbé teszik a téli időszakot. Próbálják ki a közkedvelt Yankee Candlet!Az üveges illatgyertyák kellemesebbé teszik a téli időszakot. Próbálják ki a közkedvelt Yankee Candlet!

A modern, üvegben lévő illatgyertyák passzolnak a nappaliba, de egy forró fürdőt is kellemesebbé tudnak tenni! Lehetnek károsak is? Melyek a legkedveltebb márkák? Cikkünkből mindent...