Fogantyú nélküli konyhaszekrények

A modern stílusú otthonokban nagyon kedveltek a fogantyú nélküli szekrények. Az ún. push-up rendszer lehet teljesen elektronikus, mechanikus vagy kombinált. 

Fehér konyhaszekrény fogantyúk nélkül

Ennek a technológiának köszönhetően nagyon egyszerű a fogantyú nélküli bútorok használata. Elég egy finom mozdulat és már nyílik is az ajtó. Nagy előny a tisztaság, mivel nem szennyeződik a szekrény és könnyebb a takarítása is.

Leggyakrabban fogantyú nélküli konyhaszekrényekkel, komódokkal találkozhatunk, de ez a kivitelezése egyra gyakoribb a cipősszekrények és más típusú szekrények esetében is. Főleg a minimalista stílusú helyiségekbe illenek, ahol így mégjobban kihangsúlyozódnak a letisztult vonalak.  

Konyhaszekrény fogantyúk nélkül

Ha egy fogantyú nélküli konyhaszekrényt szeretnének, akkor 3 lehetőség közül kell választaniuk.

  1. Süllyesztett fogantyú -  integrálva az szekrényajtó szélébe vagy felületébe 
  2. Mart fogantyú – ajtó kinyitása egy barázdánál fogva
  3. Fogantyú nélküli szekrény – nyitás lágy érintéssel vagy nyomással

Konyhaszekrény fogantyúk nélkül

Konyhaszekrény fogantyúk nélkül

forrás: pinterest.com

Milyen mechanizmust válasszunk?

Blumotion – nagyon halk nyitódást és záródást biztosít. A kifejtett erőtől függetlenül mindig csendesen és lassan fognak becsukódni a szekrényajtók. 

Servo-drive – elektronikus mechanizmus, amit a Blum gyárt. Az ajtó becsukásához elég egy finom mozdulat és a rendszer máris reagál. A szekrények áramkimaradás esetén is használhatóak. 

Tip-on – a Servo-drive olcsóbb változata. A mechanizmus alapja a rugó. Miben különbözik a Tip-on a Servo-drivetól? A Tip-on inkább hagyományos szekrényekhez felel meg, amelyek nem tartalmaznak semmilyen elektronikát, pl. komódok, cipősszekrények. A konyhaszekrények esetében inkább a Servo-driveot ajánljuk. 

Modern fogantyú nélküli konyha

forrás: pinterest.com

A foganytú nélküli bútor előnye

  • modern kinézet (időtálló hatás)
  • könnyű karbantartás
  • biztonság (nem akadnak el és nem ütik meg magukat a fogantyúban)
  • kényelem
  • hosszabb élettartam

Fogantyú nélküli konyha

Fogantyú nélküli szekrény

forrás: pinterest.com

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 16.04.2021
A cikk értékelése:
(87.6%)

További cikkek a kategóriában:

Hogyan válasszuk ki a legjobb íróasztalt gyermekünknek? A magasra állítható asztalok egyre elterjedtebbek! Hogyan válasszuk ki a legjobb íróasztalt gyermekünknek? A magasra állítható asztalok egyre elterjedtebbek!

Nehezen tudják eldöntetni, milyen íróasztalt kellene választani a gyerekszobába? Nem tudják, hogy a stílusra vagy a funkcionalitásra figyeljenek inkább? Mai cikkünkből megtudhatják, hogy...

Konyhai sarokpad nem csak kis konyhába!Konyhai sarokpad nem csak kis konyhába!

Manapság már több fajta sarokpad is kapható. Miért válasszuk inkább a retro kinézetet? Milyen előnyei vannak? Cikkünkből minden fontosat megtudhatnak! 

Szófa a nappaliba vagy a teraszra! Olcsó modellek gyakran leárazva! Szófa a nappaliba vagy a teraszra! Olcsó modellek gyakran leárazva!

A szófák között formailag nincs nagy különbség, de a dizájn, az anyag és a kivitelezés sok meglepetést tartogathat! Nagyon praktikusak és az otthonuk stílusának kialakításában is fontos...