Fából, fémből és gumiabroncsokból készült kerti dekorációk

A kert nem feltétlenül csak a munka és a termesztés helye. Tegye sajátját a béke gyönyörű oázisává, ahol pihenhet!

Kerti padocska virágokkal díszítve

Ízléses dekorációkkal díszítheti - ebben a cikkben megtudhatja, mik az aktuális trendek.

Tippek kerti dekorációhoz

A természetes anyagok nagy népszerűségnek örvendenek

Felejtse el a műanyagokat és az utánzatokat! Inkább fektessen be az igaziba - nincs is jobb, mint a kerek kavicsokon, egy fából készült teraszon sétálni, vagy egy illatos fából készült padon, esetleg egy fém széken ülni. Az agyag- és fonott cserepek és konténerek szintén beváltak és soha nem tűnnek el a kertekből.

Kerti bútor

Ezek az anyagok támogatják a rusztikus stílusú életmódra jellemző megjelenést. Célszerű őket megfelelően kombinálni - a túl sok kő és fém hidegnek és sterilnek tűnhet, ezért jelenlétüket megfelelő mennyiségű faelemmel kell ellensúlyozni.

A textil, mint kényelmes anyag

A műanyag és a fa már évek óta hódít a kerti bútorok között. A kárpitozott bútorok azonban kellemesebbek, ha hosszabb időt töltenek a kertben vagy a kerti teraszon. A szövet sokkal puhább, lágyabb és természetesebb tapintású, mint a kemény fa. A jelenlegi trend a beltéri bútorokra hasonlító kerti bútorok felé mutat. A szöveteket ezért egyre gyakrabban használják erre a célra, akár kárpit, akár napellenzők és függönyök formájában.

Egy pár a faházban

Újrahasznosítás és újrafelhasználás

A mai trendek környezetbarát és gazdaságos magatartást követelnek. Ez azonban nem csak az energiatakarékosságot jelenti, hanem azt is, hogy nem pazarolunk pénzt új termékekre. Mielőtt kidobna egy régi tárgyat, gondolja át, hogy nem lehet-e belőle valami újat csinálni. Például egy ütött-kopott régi kádat vagy mosdót a földbe áshat és kis kerti tóként használhat, egy rozsdás talicskát megtölt földdel, és virágokat ültet bele, egy régi ereszcsatornát hosszúkás cserépként használhat gyógynövények számára, a raklapokból készült bútorokat vagy polcokat pedig talán már nem is érdemes említeni. A tárgyak újrahasznosításának vagy ezt a módját angolul upcyclingnak nevezik.

A természet ajándékai a bőség jelképeként

A gyümölcsöző év megkérdőjelezhetetlen jele a termés mennyisége, amelyet nemcsak elfogyasztanak, hanem meg is őriznek. Nem, ne tegyél ki a befőttesüvegeket a kertedbe! Inkább a szárított kukoricafülek, fokhagymafejek, piros paprikák, fűszernövények vagy sokszínű tökök kelthetnek esztétikus hatást, melyek a nyárhoz és az őszhöz tartoznak. Színesen díszítik kertjét, és kellemes, természetes, rusztikus hangulatot teremtenek.

Fűszernövény és chili dekoráció

A növények közül népszerűek a fűszernövények és a szukkulensek

A színes virágok minden kertet megszépítenek, de szépségük megőrzése gyakran gondos odafigyelést igényel. Új trend a pozsgás növények szeretete. Ezek olyan kis növények, amelyek érdekes levélformájuknak és gyönyörű virágaiknak köszönhetően sok kertész szívét elnyerték. Legnagyobb előnyük, hogy könnyen termeszthetőek - a legtöbbjük nem igényel rendszeres öntözést, csak ritkán kell locsolni őket. Egyes fajok a napfény intenzitásától függően egész évben változtatják a levelek színét.

Sziklakert a kertben

A fűszernövények termesztése sem túl igényes feladat, hiszen csak rendszeres öntözést igényelnek. Nem fogják megszépíteni a kertjét, de rengeteg friss alapanyagot biztosítanak a konyhába, és új receptekhez adnak inspirációt.

Gondoljanak a környezetre is!

A kertben sosincsenek egyedül - gondoljanak erre, amikor megtervezik! Egy madáretető vagy odú készítése csupán néhány óra munka, és vidám éneket vonzanak majd a kertbe. Ne feledkezzenek meg az itatókról sem, hogy az állatok ihassanak belőlük!

Kerti tó tavirózsákkal a kert díszítésére

Egy kis kerti tavacska biztosan vonz néhány békát, amelyek tavaszi és nyári estéken meglepően kellemes hangzásvilágot teremtenek a kertben. A megfelelő színes virágok ültetésével sokféle színes pillangófajnak biztosíthat helyet.

Egy darabka Önökből

Kert nagyszerű hely arra, hogy kifejezze egyedi személyiségét. Teremtsen egy kis darabot saját világából a teraszon, és díszítse fel azzal, amitől Ön az, aki. Szeret fotózni vagy festeni? Tegye ki fényképeit vagy festményeit elegáns fakeretekbe, hogy megcsodálhassa őket. Szereti a vízi sportokat? Akasszon evezőket vagy azok részeit a falra! Ha szeret kerékpározni, akkor használt fogaskerekekből vagy más alkatrészekből saját dekorációkat készíthet. A fantáziának nincs határa, ha eltekintünk a falakon lógó giccses fából készült szekérkerekektől.

Kerti dekor tippek

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írásaKözzétéve: 23.06.2022
A cikk értékelése:
(85.6%)

További cikkek a kategóriában:

Természetes luffa szivacs nem csak mosogatáshoz. Vásárolja meg a magokat, hiszen termesztése egyszerű!Természetes luffa szivacs nem csak mosogatáshoz. Vásárolja meg a magokat, hiszen termesztése egyszerű!

A hagyományos szivacsok, rongyok, kefék és drótkefék lecserélése a háztartás és a környezet szempontjából is nagyon hasznos. A luffa, a környezetbarát mosogatószivacs biztosan...

Ötletes és nem megszokott ajándékcsomagolás karácsonykorÖtletes és nem megszokott ajándékcsomagolás karácsonykor

Milyen lenne a karácsony ajándékok nélkül? Nem csak az ajándékkal, de egy különleges csomagolással is meglephetik szeretteiket! A lehetőségek tárháza határtalan! Inspirálódjanak...

Hogyan készítsünk adventi koszorút? Próbálják ki az Atelier Papaver tippjeit! Hogyan készítsünk adventi koszorút? Próbálják ki az Atelier Papaver tippjeit!

Az adventi koszorú varázslatos és nyugodt hangulatot teremt otthonukban már karácsony előtt pár héttel. Önök még nem szerezték be az ideit? Készítsenek egyet velünk együtt kizárólag...