Eredeti kiegészítők a gyerekszobába

A gyerekek a szobájukban tanulnak, játszanak és ott töltik a szabadidejüket is. A gyerekszoba ezért egy biztonságos hely a számukra, ahol jól kellene magukat érezniük. 

Világos gyerekszoba

Sok fajta kiegészítőt lehet vásárolni a gyerekszobába. A legalapvetőbb az ágy, a bútorok és csak ezek után következnek a kiegészítők, amelyek stílusosabbá teszik a szobát. A gyerekszobának kényelmesnek és rendezettnek kell lennie! Annyi rakodóhelyet kell bebiztosítani, hogy a rakodás viszonylag gyors legyen - mivel egyik gyerek sem szeret takarítani. Hogyan rendezzük be a gyerekszobát? Milyen kiegészítőket vásároljanak, hogy az Önök és gyermekük elvárásai is teljesüljenek? 

5 szabály a gyerekszoba jó elrendezéséhez

1. Nézzék a szobát gyerekszemmel

A szoba berendezésénél a gyermekeknek megfelelően alakítsák ki a rakodóhelyeket, a bútorokat és a kiegészítőket! A felnőtteknek készült bútorok nem felelnek meg a gyermekek számára, hiszen a fiókok túl nehezek lehetnek vagy könnyen becsíphetik a pici ujjakat. A gyerekszobának elsősorban a gyermeket kell szolgálnia. A játékok tárolására pl. kiválóak a földön elhelyezett nyitott tetejű rakodóboxok. 

2. Vonják be a gyerekeket is! 

Próbáljanak ellenállni a kísértésnek és ne akarjanak mindent egyedül kigondolni! Bízzanak gyermekükben és vegyék figyelembe az ő ötleteit is! A szoba berendezésére tekintsenek nevelési és oktatási folyamatként. Amennyiben a gyermekükkel együtt találják ki a szoba megfelelő elrendezését, akkor olyan rendszert tudnak kialakítani, amit ő is érteni fog. Ezzel a saját dolgukat is megkönnyítik. 

3. Címkézzenek

Nyomtassanak címkéket! Ez főleg a kisebb gyermekek esetében tud sokat segíteni. A képek babákról, zoknikról, könyvekről segíthetnek a gyermeknek eligazodni a rakodási rendszerben. A címkézés akár játékossá is teheti a rakodást. 

Eredeti komód a gyerekszobába

4. Könnyítsék meg az elrakodást

A tiszta szoba egyik legfontosabb szabálya, hogy a gyerekek könnyebben tudjanak elrakodni, mint előszedni a játékokat. 

5. Lentről felfele rendezkedjenek

A másik szabály a lentről felfele történő elrendezést érinti. A gyakran használt és nagy játékok legyenek lent, míg a kisebb játékok, gyűjtemények - pl. autók - lehetnek magasabban is. 

Tippek érdekes kiegészítőkre

Rakodóhelyek

Ahogy azt már fentebb említettük, a rendezett gyerekszoba alpját a rakodóhely alkotja. A gyerekeknek tudniuk kell, hogy minek hol van a helye. A legjobb, ha el tudják érni, hogy a rendrakás szórakozássá váljon. Ne vásároljanak unalmas, semmitmondó szekrényeket! Próbálkozzanak inkább színes dobozokkal! Ezek segítségevel a gyerekek nem csak a színeket tanulhatják meg, de a játékok elrendezése is egyszerűbbé válik. A könyvek és egyéb játékok számára is megtalálhatják a legmegfelelőbb helyet. 

Rakodóhely a gyerekszobában

Öntapadós falmatricák

A szoba szépítésekor nincs egyszerűbb és olcsóbb módszer, mint pár öntapadós falmatrica vásárlása. Az öntapadós falmatricákkal kreatívvá és otthonossá tehetjük a gyerekszobát olcsón és gyorsan. Nagyon kedvelt dekorációnak számítanak a képek is, melyek esetében figyelni kell arra, hogy ne fejezzenek ki agressziót! Amennyiben gyermekük hiperaktív, akkor a képeknek nyugtató hatásúaknak kellene lenniük - kerüljék a háborgó vizet és a közlekedési eszközöket! 

Öntapadós falmatricák a gyerekszobába

Aludni is lehet kreatívan

Az ágy nagyon fontos része a gyerekszobának! Itt pihenik ki magukat a gyermekek, ami minden korban nagyon fontos. Mi lenne, ha a pihenés időszkát még kellemesebbé tudnánk tenni egy házikó formájú ággyal? A fiúk inkább az autó formájú ágyat szokták előnyben részesíteni. 

Házikó alakú gyermekágy

Autó formájú ágy fiúknak

A boltokban különleges mintájú ágyneműhuzatokat is tudnak vásárolni. Attól függően, hogy mit szeret éppen a gyermekük válogathatnak állatos vagy mesefigurás ágyneműhuzatok közül is! 

Mi legyen még a gyerekszobában? 

A gyerekszobát több módszerrel is érdekessé lehet tenni! Olykor elegendő egy stílusos fotel vagy egy gyerek szék. Közkedvelte a különböző formájú babzsákok, pl. az állat formájúak. Érdekes formájú párnákkal is fel lehet dobni a gyerekszoba stílusát. 

Szék a gyerekszobába

Különleges szék a gyerekszobába

Egy eredeti lámpával is fel lehet dobni a gyerekszoba stílusát! Melyik gyerek ne szeretné az éjjeli lámpákat? Léteznek állatka formájúak is, amelyek akkor kapcsolnak le, ha a gyermek már elaludt. Különböző formájú és kivitelezésű lámpákat vásárolhatunk a gyerekszobába. Lehet szó álló- vagy asztali lámpáról. Ha van egy kis tapasztalatuk, akkor minden probléma nélkül be tudják szerelni a kiválasztott modellt. A fantáziának semmi sem szabhat határt! A piacon rengeteg típussal találkozhatnak elérhető árkategóriában. 

 Rakéta formájú lámpa a gyerekszobába

Lámpa a gyerekszobába

Ne felejtsék el, hogy a kiegészítők különbözhetnek attól függően, hogy fiú vagy lány szobába vásárolják-e őket. A szín, de a forma és a kivitelezés is eltérő lehet. 

Inspiráció lány gyerekszobábhoz

A lányok általában nagyon kedvelik a különböző formájú és anyagú párnákat. Kedvelik az állatos és hercegnős motívumokat. Alakítsanak ki egy kuckót, amely csak a kislányuké lesz - például egy teepee sátorral! 

Teepee sátor lány gyerkszobába

Rózsaszín gyerekszoba

A lányok a legtöbb esetben a kisasztalokat és székeket is kedvelik, amelyhez a babáikat is odaültethetik. 

Inspiráció fiú gyerekszobához

A fiúk ezzel ellentétben az autós, sportos és főhősös motívumokat részesítik előnyben. Általában valamivel rendetlenebbek is a lányoknál, tehát a szoba elrendezése egyszerűbb is lehet. Egy fiú szobába kitűnő kiegészítő lehet egy focilabda formájú babzsák. 

Fiú gyerekszoba

Sok inspiráció létezik a gyerekszoba kialakítására. Valamelyik elérhető árú, azért nem kell sokat költetniük az átalakításhoz. Elég egy kis kreativitás és képzelőerő. Ha nagyobb összeget is hajlandóak rászánni a gyerekszobára, akkor könnyebben találhatnak új ötleteket és sokkal több lehtőségük lesz. A legfontosabb, hogy egy olyan helyet alakítsanak ki csemetéjük számára, ahol kényelmesen és kellemesen fogja magát érezni!

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 29.01.2021
A cikk értékelése:
(91.8%)

További cikkek a kategóriában:

20 ajándék ötlet jó bizonyítványért20 ajándék ötlet jó bizonyítványért

A gyerekek megérdemlik a jutalmat egy nehéz év után. Melyek a legjobb ajándékok egy jó bitonyítványért? 20 ajándék ötlettel készültünk a legkisebbeknek és a nagyobb diákoknak is. 

Aromalámpák - elektromos vagy klasszikus? Az egész házat illatossá teszik! Aromalámpák - elektromos vagy klasszikus? Az egész házat illatossá teszik!

Az aromalámpa varázslatossá teszi minden otthont, hiszen az egész helyet kellemes illattal tölti meg. Lényegtelen, hogy elektromos vagy klasszikus aromalámpát választanak-e. Ez a nem...

Tökéletes függönyt és sötétítőt szeretnének? Akkor keressék a függöny rendszert!Tökéletes függönyt és sötétítőt szeretnének? Akkor keressék a függöny rendszert!

Épppen most fejezik be a ház építését vagy felújításkor azon töpregenek, hogy függöny vagy sötétítő illene-e jobban otthonukba? Ha igen, akkor a dekorációs szerepen kívül milyen...