Az elektromos és mécseses sólámpák hatása páratlan! Beltérre a narancssárga és fehér színű is illik!

Már a régi mesékben is sokszor fontos szerepet játszott a só. Ma már tudjuk, hogy valóban varázserővel bír és sok mindenben segítségünkre lehet. 

Sólámpa

Ez a természetes nyersanyag jótékony hatással van az emberi szervezetre. Erre már elődeink is rájöttek a föld különböző tájain. Hatalmas sókristályokat bányásztak, amiket később kézzel formáltak lámpává. Ez ma is hasonlóan történik. A sólámpákat nem csak dekorációként és mécsestartóként lehet használni! Sok egészségügyi probléma ellen is hatékonyak lehetnek! Elmondjuk, hogy mi mindenre jó egy sólámpa.

Himalájai sólámpa

Az egyik legelterjedtebb típus a himalájai sólámpa. A világ legmagasabb hegycsúcsának lejtői rengeteg sót tartalmaznak. Ez a hegycsúcs India, Kína és Bhután határain fekszik. Az itt található rózsaszín só több ezer évvel ezelőtt jött létre. Régen bolygónkat tengerek és óceánok borították, amik fokozatosan visszahúzódtak, de a bennük lévő só felhalmozódott a felszínen, majd a lemezek gyűtődése miatt a hegységek belsejébe került. 

+Himalájai sólámpa a nappaliban

A himalájai sót tartják a legtisztábbnak. Sok más természetes anyagot is tartalmaz és még ma is eredeti módon bányásszák. Mindegyik sólámpa kézzel készül, ezért minden egyes darab egyedi és eredeti. 

Hatások - mire jó?

Szervezetüknek természetes anyagokkal is nagy segítséget nyújthatnak, amelyek nem megterhelőek. Légzőszervi problémákkal küzdenek? Egy sólámpa a szobában és már el is tűnt az asztma! Na jó, ez egy kicsit túlzás, de egy kis idő után a tünetek mindenképpen enyhülnek! Keressenek rá a sólámpa hatásaira! A tapasztalatok és vélemények magukért beszélnek! Tudják, mire jó a sólámpa és milyen hatásai vannak? Van belőle pár: 

  • légzőszervi megbetegedések és asztma
  • megfázás és influenza
  • bőrbetegségek, mint az atopikus ekcéma és a pikkelysömör
  • immunerősítő
  • aktiválja az izomzatot
  • támogatja az ideg- és érrendszert
  • segít depresszió esetén
  • enyhíti a változókor lefolyását

Hogyan működik a sólámpa?

Ha figyelmen kívül hagyjuk azt a tényt, hogy a sólámpa nagyon szép dekoráció, akkor is kitűnő levegő ionizáló. Ez lényegében azt jelenti, hogy javít annak minőségén. A környezetünk elektroszmoggal szennyezett, amely a rengeteg elektromos készülék használatakor keletkezik. Ennek hatására a levegőben felhalmozódnak az egészségre káros ionok. A sólámpa felmelegedésével negatív töltésű ionok szabadulnak fel, amelyek semlegesítik a káros ionokat. Ha még nincs sólámpájuk, akkor tegyenek egy tálba sós vizet! A tálat tegyék a raditorra és a helyiségben párásabb és tisztább lesz a levegő. 

A sólámpák típusai

A boltokban és webáruházakban több tucat típus, forma és szín közül választhatnak. Még elektromos sólámpát is lehet kapni, amely a tradíciót és a modern használatot ötvözi. A megszokott modelleket a mécses melegíti fel, míg az elektromos válozatnál ezt a feladatot a beépített égő látja el. A lámpa színének is jelentése van. Ha a sólámpa narancssárga vagy fehér, akkor az emésztésre, a depresszióra és a légzőrendszerre hat. A piros az érrendszert és a belsőszervek működését szabályozza. A sárga az epe és a máj működésére van jótékony hatással.  

Sólámpa a hálószobában

A méret a lényeg! A legjobb hatás elérése érdekében figyelembe kell venni a szakemberek tanácsait! Azt ajánlják, hogy a helyiség méretét is vegyük figyelembe a sólámpa kiválasztásakor! Egy 10 m2-es helyiségbe elegendő egy 3kg-os sólámpa. A 20 m2 feletti helyiségekbe legalább 10kg-os sólámpát érdemes vásárolni. Csak így biztosíthatjuk be, hogy elegendő negatív töltésű ion szabaduljon fel és elérjük a kívánt hatást. A mérettel és típussal persze a lámpa ára is összefügg. Az elektromosak drágábbak, mint a klasszikus típus. Természetesen minél nagyobb a lámpa, annál nagyobb kiadással kell számolnunk.  

A sólámpa karbantartása

A sólámpa működésére a karbantartás is hatással van. Hogyan kell tisztítani a sólámpát? A portól nagyon könnyen megszabadulhatnak! Elég egy nedves rongy, amellyel letörlik a lámpa felületét. Folyóvízzel nem ajánlott tisztítani, mivel a só lassacskán feloldódna! A karbantartásra kimondottan nagy hangsúlyt kell fektetni az elektromos sólámpák esetében! Tisztítás előtt mindig húzzák ki a konnektroból, hogy megelőzzék a rövidzárlatot és a baleseteket. Gondoskodjanak a lámpáról szeretettel és meglátják, hogy hűségesen fogja Önöket szolgálni hosszú éveken keresztül. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 17.03.2021
A cikk értékelése:
(92.4%)

További cikkek a kategóriában:

Természetes köveket beltérre? A műkő olcsóbb! Természetes köveket beltérre? A műkő olcsóbb!

Parafa padló a fürdőszobába vagy a konyhába - előnyök, hátrányok és tapasztalatokParafa padló a fürdőszobába vagy a konyhába - előnyök, hátrányok és tapasztalatok

Kavicsmozaik: egyedi kinézet nem csak kültéren! Kavicsmozaik: egyedi kinézet nem csak kültéren!

Hát ez meg micsoda? A kavicsmozaik egy viszonylag ismeretlen, de modern típusú padlóburkolat. Kedvelői tetszését nem csak szokatlan kinézetével, funkcionalitásával és könnyű...