Az elektromos és mécseses sólámpák hatása páratlan! Beltérre a narancssárga és fehér színű is illik!

Már a régi mesékben is sokszor fontos szerepet játszott a só. Ma már tudjuk, hogy valóban varázserővel bír és sok mindenben segítségünkre lehet. 

Sólámpa

Ez a természetes nyersanyag jótékony hatással van az emberi szervezetre. Erre már elődeink is rájöttek a föld különböző tájain. Hatalmas sókristályokat bányásztak, amiket később kézzel formáltak lámpává. Ez ma is hasonlóan történik. A sólámpákat nem csak dekorációként és mécsestartóként lehet használni! Sok egészségügyi probléma ellen is hatékonyak lehetnek! Elmondjuk, hogy mi mindenre jó egy sólámpa.

Himalájai sólámpa

Az egyik legelterjedtebb típus a himalájai sólámpa. A világ legmagasabb hegycsúcsának lejtői rengeteg sót tartalmaznak. Ez a hegycsúcs India, Kína és Bhután határain fekszik. Az itt található rózsaszín só több ezer évvel ezelőtt jött létre. Régen bolygónkat tengerek és óceánok borították, amik fokozatosan visszahúzódtak, de a bennük lévő só felhalmozódott a felszínen, majd a lemezek gyűtődése miatt a hegységek belsejébe került. 

+Himalájai sólámpa a nappaliban

A himalájai sót tartják a legtisztábbnak. Sok más természetes anyagot is tartalmaz és még ma is eredeti módon bányásszák. Mindegyik sólámpa kézzel készül, ezért minden egyes darab egyedi és eredeti. 

Hatások - mire jó?

Szervezetüknek természetes anyagokkal is nagy segítséget nyújthatnak, amelyek nem megterhelőek. Légzőszervi problémákkal küzdenek? Egy sólámpa a szobában és már el is tűnt az asztma! Na jó, ez egy kicsit túlzás, de egy kis idő után a tünetek mindenképpen enyhülnek! Keressenek rá a sólámpa hatásaira! A tapasztalatok és vélemények magukért beszélnek! Tudják, mire jó a sólámpa és milyen hatásai vannak? Van belőle pár: 

  • légzőszervi megbetegedések és asztma
  • megfázás és influenza
  • bőrbetegségek, mint az atopikus ekcéma és a pikkelysömör
  • immunerősítő
  • aktiválja az izomzatot
  • támogatja az ideg- és érrendszert
  • segít depresszió esetén
  • enyhíti a változókor lefolyását

Hogyan működik a sólámpa?

Ha figyelmen kívül hagyjuk azt a tényt, hogy a sólámpa nagyon szép dekoráció, akkor is kitűnő levegő ionizáló. Ez lényegében azt jelenti, hogy javít annak minőségén. A környezetünk elektroszmoggal szennyezett, amely a rengeteg elektromos készülék használatakor keletkezik. Ennek hatására a levegőben felhalmozódnak az egészségre káros ionok. A sólámpa felmelegedésével negatív töltésű ionok szabadulnak fel, amelyek semlegesítik a káros ionokat. Ha még nincs sólámpájuk, akkor tegyenek egy tálba sós vizet! A tálat tegyék a raditorra és a helyiségben párásabb és tisztább lesz a levegő. 

A sólámpák típusai

A boltokban és webáruházakban több tucat típus, forma és szín közül választhatnak. Még elektromos sólámpát is lehet kapni, amely a tradíciót és a modern használatot ötvözi. A megszokott modelleket a mécses melegíti fel, míg az elektromos válozatnál ezt a feladatot a beépített égő látja el. A lámpa színének is jelentése van. Ha a sólámpa narancssárga vagy fehér, akkor az emésztésre, a depresszióra és a légzőrendszerre hat. A piros az érrendszert és a belsőszervek működését szabályozza. A sárga az epe és a máj működésére van jótékony hatással.  

Sólámpa a hálószobában

A méret a lényeg! A legjobb hatás elérése érdekében figyelembe kell venni a szakemberek tanácsait! Azt ajánlják, hogy a helyiség méretét is vegyük figyelembe a sólámpa kiválasztásakor! Egy 10 m2-es helyiségbe elegendő egy 3kg-os sólámpa. A 20 m2 feletti helyiségekbe legalább 10kg-os sólámpát érdemes vásárolni. Csak így biztosíthatjuk be, hogy elegendő negatív töltésű ion szabaduljon fel és elérjük a kívánt hatást. A mérettel és típussal persze a lámpa ára is összefügg. Az elektromosak drágábbak, mint a klasszikus típus. Természetesen minél nagyobb a lámpa, annál nagyobb kiadással kell számolnunk.  

A sólámpa karbantartása

A sólámpa működésére a karbantartás is hatással van. Hogyan kell tisztítani a sólámpát? A portól nagyon könnyen megszabadulhatnak! Elég egy nedves rongy, amellyel letörlik a lámpa felületét. Folyóvízzel nem ajánlott tisztítani, mivel a só lassacskán feloldódna! A karbantartásra kimondottan nagy hangsúlyt kell fektetni az elektromos sólámpák esetében! Tisztítás előtt mindig húzzák ki a konnektroból, hogy megelőzzék a rövidzárlatot és a baleseteket. Gondoskodjanak a lámpáról szeretettel és meglátják, hogy hűségesen fogja Önöket szolgálni hosszú éveken keresztül. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 17.03.2021
A cikk értékelése:
(92.4%)

További cikkek a kategóriában:

Ötletes és nem megszokott ajándékcsomagolás karácsonykorÖtletes és nem megszokott ajándékcsomagolás karácsonykor

Milyen lenne a karácsony ajándékok nélkül? Nem csak az ajándékkal, de egy különleges csomagolással is meglephetik szeretteiket! A lehetőségek tárháza határtalan! Inspirálódjanak...

Hogyan készítsünk adventi koszorút? Próbálják ki az Atelier Papaver tippjeit! Hogyan készítsünk adventi koszorút? Próbálják ki az Atelier Papaver tippjeit!

Az adventi koszorú varázslatos és nyugodt hangulatot teremt otthonukban már karácsony előtt pár héttel. Önök még nem szerezték be az ideit? Készítsenek egyet velünk együtt kizárólag...

Élő vagy mű? Hogyan válasszunk karácsonyfát? Hol vásároljuk és hogyan tároljuk?Élő vagy mű? Hogyan válasszunk karácsonyfát? Hol vásároljuk és hogyan tároljuk?

A karácsonyfa a karácsony egyik klasszikus szimbólumának számít, amely nélkül el sem tudnánk képzelni az ünnepeket! Hogyan válaszzunk ez élő vagy a műfenyők közül?