Aromalámpák - elektromos vagy klasszikus? Az egész házat illatossá teszik!

A legtöbb ember alig várja azt a pillanatot, amikor az egész napos munka után végre hazaér és pihenhet egyet. A tökéletes relaxációhoz azonban sokszor még valami hiányzik! Az illat, amely stimulálja a szaglósejteket és segít mégjobban ellazulni. Éppen ezért léteznek az aromalámpák. A forró fürdő mellett meggyújtott aromalámpával igazi wellness hangulatot teremthetnek. 

Aromalámpa illóolajokra

Az aromalámpa általában kerámiából készül, de lehet fém vagy üveg is. A belseje üreges és egy mécsest kell bele tenni, mely fölött egy párologtató edényke helyezkedik el. A klasszikus aromalámpán kívül, amikor a 40-50 °C-os vízhez pár csepp illóolajat kell tenni léteznek viasz aromalámpák is. A viasz az illóolaj szilárd változata és használata nagyon egyszerű. A párologtatóba kell tenni és a mécses hatássára felolvad. 

Míg régebben a lakásparfüm és a különféle illatosítók voltak divatosak, addig manapság az aromalámpák örvendenek egyre nagyobb népszerűségnek. Az illaton kívül nyugtató hatásuk is van, amivel nagyban hozzájárulnak az otthonos hangulat megteremtéséhez. Képzeljék el az az otthonos, nyugodt és biztonságos hangulatot, amit egy meggyújtott mécses mellett szoktak érezni. A mécses kb- 4-5 órán keresztül ég, ezért egy olyan aromalápmát kell választnai, amelynek párologtatóedénye elég nagy. Ellenkező esetben a víz hamarabb elpárolog és a maragék olaj akár le is éghet!

Klasszikus vagy elektromos? 

Az aromalámpa árát több faktor is befolyásolja. A legegyszerűbb modelleket már kb. 700 forintért meg lehet vásárolni. Léteznek azonban olyan aromalámpák is, amelyek köd hatást keltenek, olyanok, amelyek több illatot is tudnak kombinálni, ráadásul elektromos aromalámpát is vásárolhatnak, amelyhez nem mécses, hanem konnektor szükséges. Ezek ára kb. 7 000 Ft.

Aromalámpa aromaterápiára

Az aromalámpát aromaterápiára is szokták használni. Kihasználják a virágok, levelek, erdő és gyümölcsök kellemes illatát. Természetes illatokat szoktak párologtatni, amelyek pozitívan hatnak a szervezetre. Segítenek a betegségek megelőzésében, harmonizálják a testet és a lelkek, ill. hozzájárulnak a teljeskörű nyugalom megőrzéséhez. 

Katalógusunkból ajánljuk

Illóolajokat ajándékboltokban, gyógynövényboltokban, egészséges táplálkozásra szakosodott üzletekben vagy az interneten is lehet vásárolni. Arra azonban minidig figyelni kell, hogy természetes terméket vásároljanak. Az a silica, amely 95%-os, a maradék 5%-ban káros szintetikus anyagokat tartalmaz. Ilyen esetben az olaj vagy a viasz inkább negatív hatással van a szervezetre. Okozhat migrént, allergiát vagy asztmarohamot. 

Illatok az aromalámpába

Minden illatt más hatással van a szervezetre, ezért fontos, hogy a megfelelőt válasszák ki! 

Nyugtató hatású illatok: levendula, citromfű, mandarin, kamilla

Stimuláló illatok: rozmaring, citrom, narancs, menta, gyömbér

Fertőtlenítő hatású illatok: eukaliptusz, levandula, citrom, lucfenyő, boróka, zsálya, édeskömény, teafa

Illóolajok aromalámpába

A silicákkal is ugyanez a helyzet. Mindegyik másra jó. Például köhögésre, náthára és rosszullétre kiváló a menta. Aknéra a grépfrút, reumára pedig a havasi törpefenyő vagy a levendula a megfelelő. 

Éterikus olajok és silicák nagy váltasztéka

Amennyiben egészségügyi problémáik vannak vagy csak egy kis relaxációra vágynak, akkor érdemes egy aromalámpát vásárolni, amelynek így kiélvezhetik az összes pozitív hatását. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 27.01.2021
A cikk értékelése:
(91%)

További cikkek a kategóriában:

20 ajándék ötlet jó bizonyítványért20 ajándék ötlet jó bizonyítványért

A gyerekek megérdemlik a jutalmat egy nehéz év után. Melyek a legjobb ajándékok egy jó bitonyítványért? 20 ajándék ötlettel készültünk a legkisebbeknek és a nagyobb diákoknak is. 

Eredeti kiegészítők a gyerekszobábaEredeti kiegészítők a gyerekszobába

A gyerekek a szobájukban tanulnak, játszanak és ott töltik a szabadidejüket is. A gyerekszoba ezért egy biztonságos hely a számukra. Ezért fontos, hogy jól érezzék magukat ott. Mai...

Tökéletes függönyt és sötétítőt szeretnének? Akkor keressék a függöny rendszert!Tökéletes függönyt és sötétítőt szeretnének? Akkor keressék a függöny rendszert!

Épppen most fejezik be a ház építését vagy felújításkor azon töpregenek, hogy függöny vagy sötétítő illene-e jobban otthonukba? Ha igen, akkor a dekorációs szerepen kívül milyen...