A legjobb vezeték nélküli fejhallgatók TV-hez vagy telefonhoz

Van vezeték nélküli fejhallgatójuk? Lehetővé teszi, hogy zenehallgatás közben ne kelljen a vezetékkel bajlódniuk!

A legjobb vezeték nélküli fülhallgató

A vezeték nélküli bluetooth-os fejhallgatók használhatóak tévézéskor, zenehallgatáskor, az autóban vagy sportolás közben. Választás előtt olvassák el tanácsainkat, amelyek sokat segíthetnek a megfelelő fejhallgató kiválasztásában. Melyek a legjobb vezeték nélküli fejhallgatók?

Miért használjunk Bluetooth-os fejhallgatót

Az első szempont, amit figyelembe kell venni, az a fejhallgató használatának célja. Zenét szeretnének hallgatni az autóban? Vezeték nélküli fejhallgatóra vágynak a TV-hez? Sportolás közben szeretnék használni a vezeték nélküli fejhallgatót? Nagyon fontos, hogy mire és milyen gyakran fogják használni! Ez alapján könnyebben meg lehet határozni, hogy mi alapján érdemes dönteni. Vezeték nélküli fejhallgatót nem csak a fiatalok használnak! Nagyon praktikus lehet idősebbek és nagyothallók számára pl. TV nézés közben. 

Kedvelt vezeték nélküli fejhallgatók

A vezeték nélküli fejhallgatók típusai

  • Fülre illeszkedő fejhallgató – superaural vagy on-ear fejhallgatónak is nevezik. A fejhallgató ennél a modellnél közvetlenül a fülön helyezkedik el. Fülre helyezendő része általában bőr vagy szövet a nagyobb kényelem érdekében. A környezet zajait tompítják a lejátszott hangot pedig megfelelően továbbítják. Ebben a kategóriában különböző árú bluetooth fejhallgatókkal találkozhatnak. 
  • A fület teljesen befedő fejhallgató – circumaural vagy over-ear fejhallgató, ami elfedi az egész fület. Ez a fő különbség az előzővel szemben. Ez a típus biztosítja a legjobb minőségű hangátvitelt, amit a külső tényezők sem befolyásolnak! Egyesek számára kényelmetlen lehet, hogy az egész fület takarja, de ez csak preferencia kérdése. Ennél a típusnál is vannak olcsóbb és drágább modellek. 
  • Hallójárati fülhallgató – intraaural vagy in-ear fülhallgatók. Egyik legnagyobb előnyük a méret, ill. a kiváló zajszűrés. Sokak számára az is fontos szempont lehet, hogy ez a típus vásárolható meg a legkedvezőbb áron! 

A fejhallgató hatótávolsága

Ez a paraméter főként a távolság miatt fontos, ami a fejhallgató és a vele bluetoothal összekapcsolt berendezés között lesz. Amennyiben a zenét telefonról szeretnék hallgatni, ami mindig a zsebükben van, akkor ezzel a paraméterrel nem is kell foglalkozniuk!

Minőségi vezeték nélküli fejhallgató sportoláshoz

Amennyiben a fejhallgatót az edzőteremben vagy otthon járkálva is szeretnék használni, akkor érdemes egy olyat keresni, melynek hatótávolsága legalább 10 méter. Ez a TV-hez való fejhallgatóra is érvényes. 

Az akkumulátor élettartama

A bluetooth fejhallgatók tölthető akkumulátorral működnek. A töltés USB bemeneten keresztül történik. Az olcsóbb modellek általában 2 - 3 óránál nem bírják tovább. A legmegszokottabb a 7 - 10 órányi zenehallgatás. Akár olyan bluetooth-os fejhallgatókkal is találkozhatnak, amelyek 30 órán keresztül használhatóak! Ezek a modellek főként DJ-k számára készülnek. 

A legjobb vezeték nélküli fejhallgató

További paraméterek

  • A konstrukció típusa – a kivitelezésen kívül a vezeték nélküli fejhallgatók a konstrukció típusában is eltérnek. Lehet zárt, nyitott vagy félig nyitott. A zárt konstrukció jellegzetessége, hogy a külső oldalról teljesen zárt és nem engedi se ki, se be a hangokat. Amennyiben fontos Önöknek a minőség, akkor ez nem a legideálisabb választás, mivel a hangzás sokszor torzított! 
  • A nyitott konstrukció egy rácson engedi át a hangokat, amely műanyagból vagy fémből készül. Az adott frekvenciájú hangok így kijuthatnak. Kisebb hátrány, hogy a hangok nem csak ki, de be is tudnak jutni! 
  • A félig nyitott konstrukció valahol a kettő között van. Általában egy kisebb méretű ráccsal vagy nyílással rendelkezik, ami a hang egy részét kiengedi. Ez a típus azonban nem igazán elterjedt! 
  • Érzékenység – vagy akusztikai teljesítmény. A gyártó által db/Wm-ben van feltüntetve. A nagyobb érték jobb hangot eredményez. A nagyobb érzékenység azzal is összefügg, hogy milyen hangosan képes a fejhallgató szólni. 
  • Frekvencia hatótávolság – az egyik legfontosabb technikai paraméter. Meghatározza a hangminőséget. Általában 20 - 20 kHz körül van. Ez az érték meghatározza a basszus minőségét, a visszhangot és az egyéb effektusokat is! 
  • Impedancia - lényegében a hangerősséget határozza meg. Minél nagyobb az ellenállás, annál hangosabb a fejhallgató, de ilyenkor a hang torzított lehet. Ohmban tüntetik fel. 100 Ohmig a hang megfelelően hangos és nem torzított. Persze 100 Ohm felett is lehet jó minőségű, de nagyon stabil jelre van hozzá szükség. 

A legjobb vezeték nélküli fejhallgatók

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 20.10.2021
A cikk értékelése:
(89.2%)

További cikkek a kategóriában:

E-könyv olvasó: Milyen funkciókkal rendelkezik és melyik a legjobb? E-könyv olvasó: Milyen funkciókkal rendelkezik és melyik a legjobb?

Találkoztak már azzal a véleménnyel, hogy a klasszikus küönyvek száz év múlva rég a múlté lesznek? Megfelelően helyettesíti őket az e-könyv olvasó! Önök tudják, hogy milyen funkciókkal...

A legjobb magasgazvágók: A vélemények és tesztek segítenek választani! A legjobb magasgazvágók: A vélemények és tesztek segítenek választani!

Magasgazvágót szeretnének vásárolni? Ha már egy kicsit körbenéztek, akkor tudhatják, hogy a kínálat nagyon bőséges és nehéz kiválasztani a megfelelő modellt. Mi megkönnyítjük a dolgukat!...

Hogyan válasszuk ki a legjobb elektromos bébicsőszt? Olvassák el a véleményeket!Hogyan válasszuk ki a legjobb elektromos bébicsőszt? Olvassák el a véleményeket!

A technika egyre jobban fejlődik, így már a babák felügyeletében is kaphatunk egy kis segítséget. Mi is az az elektromos bébicsősz vagy bébiőr? Mi alapján lehet kiválasztani a...