A legjobb varrógép kezdőknek és haladóknak.

A ruhaüzletekben járva mindig azon töprengenek, hogyan alakítanák át a ruhákat és mit varrnának meg másképp? Egy varrógépet szeretnének vásárolni, hogy megmutassák mire képesek, de nem tudnak választani? 

Hogyan válasszunk varrógépet kezdőknek?

Alaposan megvizsgáltuk a varrógépeket és összegyűjtöttük Önöknek a fontos információkat róluk. Mutassák meg az eladóknak, hogy tudják mit akarnak!

Hobbiként vagy megélhetésként szeretnének varrni?

Csak szórakozásként szeretnének varrni vagy több időt fognak a varrógép mellett tölteni? Utóbbi esetben biztosan szükségük lesz bonyolultabb funkciókra is! Manapság már nagyon precíz és sokfunkciós varrógépeket is lehet vásárolni. 

A mai varrógépek már képesek befűzni a cérnát a tűbe, rengeteg öltés típust képesek kivitelezni, hímezhetünk velük számokat vagy képeket, ráadásul egy USB kábellel akár számítógéphez is kapcsolhatjuk. Igen, még mindig a varrógépről beszélünk! Egy olyan varrógépre, mellyel csak foltozni szeretnének nem kell sokat költeni! A kezdetekben biztosan nem varrásból szeretnének megélni!

Minőségi varrógép elérhető áron akár kezdőknek is!

A varrógép kiválasztása valóban nem egyszerű feladat. Rengeteg típus van, ezért nehéz köztük megtalálni a legmegfelelőbbet. Sokan először az ismert márkákat keresik, de a legtöbb esetben az ár is döntő fontosságú. 

Varrógép kiválasztása az üzletben

Milyen kritérium alapján szeretnének Önök dönteni? Varrógépet nem egy napra vásárolnak és senki nem szeretné, ha pár alkalom után elromlana! Az alacsonyabb ár nem mindig jelent rosszabb minőséget, csak jól kell választani!

A külső nem minden

A legtöbb varrógép első ránézésre ugyanúgy néz ki, de esetükben a belső a fontos. Egy minőségi varrógépben minőségi fém részek és egy jó teljesítményű motor van. Ez lehetővé teszi, hogy sokat kibírjon és támogassa kezdetleges próbálkozásaikat. 

Varrógépek, melyekkel találkozhatnak

Egytűs varrógépek

A legegyszerűbb varrógép, amely azonban a sokra képes, ha van merszük kísérletezni. Vastagabb anyagok használatát ajánljuk hozzá.

Varrás egytűs varrógépen

A rugalnas anyagok könnyen hullámossá válhatnak, ami elronthatja a végeredményt. A patchwork technika kedvelői az egytűs varrógépeket dicsérik. 

Overlock varrógép

Játszva elbánik az elasztikus anyagokkal is. Úgy varr, hogy az anyag nem gyűrődik és húzódik feleslegesen. Ezt a munkát egy minőségi, 1200 Wattos motor biztosítja. Három vagy négy cérnával és egy vagy két tűvel varr. Rengeteg öltés típus beállítható rajta, köztük a vaköltés is. Ezzel a varrógéppel elkerülhetik az anyag gyűrődését, de akkor is nagyon hasznos lehet, ha ráncolni szeretnék az anyagot. 

Minőségi varrás a coverlock varrógéppel

Ez a vavrrógép ruhák varrására lett kitalálva. Az anyag minden oldalát szépen eldolgozza. Az is megfordult már a fejükben, hogy varrással szerenék keresni a kenyerüket? A coverlock varrógéppel valóban professzionális darabokat készíthetnek!

Magasabb kategóriájú varrógépek

A hímző és ipari varrógépek külön kategóriát alkotnak. Akkor válasszanak ilyen gépet, ha már belejöttek a varrásba és úgy döntöttek, hogy komolyabban is el szeretnének kezdeni vele foglalkozni. 

Hímzés varrógéppel

Amennyiben még csak most ismerkednek a varrással, akkor ezek a berendezések valószínűleg csak elijesztenék Önöket. Amikor már kicsit gyakorlottabbak lesznek, akkor ezek a varrógépek egy egészen új világot tárnak majd fel Önök előtt. 

Szükség van a megfelelő tartozékokra

Minden varrógéphez kellenek különféle tartozékok is! Azok nélkül a legjobb varrógépek is használhatatlanok lennének. Tűk, orsó, talp, pedál, takaró és eszközök karbantartáshoz. Ezek mind az alapfelszereltség részét képezik. 

Fontos a karbantartás és szervizelés

A varrógép is csak egy gép! Ahhoz, hogy hosszú éveken keresztül használhassák, fontos a karbantartás! Sokat törődnek a varrógéppel, de még ígyis meghibásodik? Megeshet! Van lehetőség szervizelésre vagy messzire kell menni a szerelőért? 

A varrógép karbantartása

A pótalkatrészek és a minőségi szervizelés olyan fontos szempontok, melyekről nem szabad megfeletkezni vásárláskor! Ez főleg akkor igaz, ha minden nap szeretnék használni a gépet. Minden varrógépet át kell nézetni egy adott idő után. A legtöbb varrógép esetében 2 - 5 éves jótállással számolhatunk. 

A szakboltokban sok segítséget kaphatnak

Varrógép manapság már minden szupermarketben és műszaki szaküzletben kapható. Az az eladó, aki előbb még a tejet pakolta ki, valószínűleg nem fog sokat tudni az Önök által választott varrógép paramétereiről.

Látogassanak el egy szaküzletbe és érdeklődjenek bátran! Az eladók azért vannak ott, hogy megválaszolják az Önök kérdéseit. 

A varrógépek típusai

Mechanikus varrógép

Alkalmankénti ottoni használatra felel meg. Pár évtizeddel ezelőtt még minden háztartásban megtalálható volt. Használata egyáltalán nem bonyolut! A pontos beállítás és a kerék forgatása azonban több időt vesz igénybe. 

Retro mechanikus varrógép

A mechanikus varrógépek dizájnja nagyon eredeti és kiemelkedő, ezért a már nem működő modelleket nosztalgikus beltéri dekorációként szokták használni. 

Elektromos varrógép

A varrógép gyártók nem pihennek! Folyamatosan újítják és modernizálják berendezéseiket, hogy azok naprakészek legyenek és folyamatosan új funkciókkal szolgájanak. A varrógépek használata ezáltal egyre egyszerűbb! Az elektromos varrógépek kijelzővel is rendelkezhetnek és gombokkal, billentyűzettel vagy tekerőgombbal irányíthatóak. 

Modern elektromos varrógép

Az összes modern funkciót tartalmazó varrógépek persze drágábbak! Professzionális varráshoz otthoni körülmények között ideálisak. 

A vélemények és tanácsok aranyat érnek

A varrógépet leginkább azok ismerik, akik használják! Sokan hajlandóak megosztani tapasztalataikat az interneten. Ez Önöknek is sokat segíthet a döntésben! A vélemények alapján olyan információkhoz is hozzájuthatnak, melyekre maguktól nem is gondolnának! Az egyszerű kezelés és a kis súly a legfontosabb a kezdők számára. 

Kérdezenek rá az eladónál, hogy a varrógép tud-e gomblyukat varrni vagy rendelkezik-e LED világítással! A tapasztalatokat elolvasva még több kérdés merülhet fel Önökben! 

A legjobb varrógép kezdőknek

Kiválasztottunk pár varrógépet, melyek ideálisak kezdők számára. Az egyszerű kezelés, a jó minőség és kedvező ár közös bennük! A Singer márkájú varrógépek klasszikusnak számítanak és már régóta az elit varrógépek közé soroljuk őket. A Singer név már rég összefonódott a minőséggel és az elérhető árral. A gyártó eredeti terve az volt, hogy minden háztartásba eljuttassa a varrógépeket. Ma már tudjuk, hogy sikerrel is járt! 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 15.09.2020
A cikk értékelése:
(91.6%)

További cikkek a kategóriában:

A Microlife a legjobb érintésmentes lázmérő a testhőmérséklet meghatározásáraA Microlife a legjobb érintésmentes lázmérő a testhőmérséklet meghatározására

A technológia fejlődése a lázmérők gyártását is érinti. A klasszikus higanyszálas lázmérőre ma már kevesen emlékeznek. Jelenleg az érintésmentes modellek a legkeresettebbek. Cikkünkben...

A legjobb power bankok 20 000 mAh kapacitásúak. Olcsók és jó véleményeket találhatunk róluk! A legjobb power bankok 20 000 mAh kapacitásúak. Olcsók és jó véleményeket találhatunk róluk!

Ha Önök is kerültek már kellemetlen helyzetbe egy lemerült telefon, tablet, notebook vagy vezeték nélküli fülhallgató miatt, akkor itt a megoldás! Sokak el sem indulnak nélküle egy...

 A legjobb elektromos rollerek - segítünk a választásban A legjobb elektromos rollerek - segítünk a választásban

Irigykednek azokra, akik elektromos rollerrel közlekednek a városban és azon elmélkednek, vajon mennyi időt spórolhatnak vele? Vásároljanak egy olyan rollert, amely a leginkább tetszik...