A legjobb side by side hűtőszekrények 2020 - az értékelések és a tesztek alapján érdemes választani

Lehet, hogy Önök is éppen nagy dilemmában vannak! Az utóbbi években ugyanis a side by side hűtőszekrények egyre népszerűbbek! A megszokott hűtőkkel szembeni előnyeikről a későbbiekben fogunk beszélni. A kétajtós amerikai hűtőszekrények a kényelmet egy új szintre emelik a hűtőszekrények világában. 

Nagy űrtartalmú amerikai hűtőszekrény

A side by side elnevezés a két ajtóra utal, melynek köszönhetően rengeteg hely van ezekben a hűtőkben. Az amerikai hűtőszekrények funkicói háttérbe szorítják a klasszikus hűtőszekrényeket, hiszen be kell vallani, sokkal magasabb szinten vannak, mint a megszokott hűtők!

Hogyan válasszunk amerikai hűtőszekrényt? Melyek a legjobbak? Milyen funkciókkal rendelkezik egy side by side hűtőszekrény? Mire kell figyelni választás során? Mik az amerikai hűtő előnyei? Az értékelések, tesztek és sok más, cikkünkben található információ segíthet Önöknek jobban orientálódni a bőséges kínálatban. 

Kedvelt termékek

Miért éppen amerikai hűtőszekrényt? 

A klasszikus hűtőszekrény egy olyan elektromos berendezés, melyet mindenki ismer. Amikor az amerikai hűtőszekrényről beszélünk, figyelembe kell venni, hogy egy olyan hűtő berendezésről van szó, amely nagyobb kapacitású, ebből kifolyólag a méretei is nagyobbak! Általánosan véve tehát egy side by side hűtőszekrény nagyobb helyet foglal, így meg kell győződnünk róla, hogy van-e számára helyünk a lakásban. 

A nagyobb méret előnye, hogy a hűtőszekrényben több dolog fér el. Nem csak a kétajtós kivitelezés miatt van több rakodóhely, de az űrtartalom is sokkal nagyobb. Áltlában ezek a hűtőszekrények 90 cm szélesek és 70 cm mélyek. Az elválasztott fagyasztó részt beleszámítva sok esetben az 580 literes űrtartalmat is elérik. 

Nagy, rozsdamentes side by side hűtőszekrény a konyhában

A feltűnő méretek mellett az amerikai hűtőszekrény nagyon stílusosan mutat a konyhában, ill. domináns elemként fukcionál, mely felett nem lehet elsiklani! Egy ilyen hűtő tehát stílust és modern hangulatot ad a konyhának. A modernség általában innovációt is tartalmaz. Éppen az vonatkozik a side by side hűtőszekrényekre is! Rengeteg érdekes funkcióval rendelkeznek. A jégkészítő és a jégadagoló már az alapvető felszereltség részét képezi. Találkozhatunk még vízadagolóval vagy minibárral is. 

De hogy ne csak dícsérjük ezt a berendezést, el kell mondanunk, hogy a nagyobb méretek és űrtartalom bizony nagyobb energiafogyasztással is jár! Emellet sokak számára nehéz lehet az elehelyezése, ill. a konyha többi részének hozzá igazítása. A magasabb fogyasztás mellet maga az ár is nagyob. A nagyobb méretet és a funkciókat tekintve a kényelmet kell megfizetni, melyet a hűtőszekrény kínál. 

Hasonlítsák össze a fontos paramétereket!

Ahogy minden más berendezés esetében, itt is van pár fontos paraméter, melyek alapján érdemes választani! Némelyik csak az egyéni preferenciáktól függ, míg a többi általánosan véve jelentős! Figyeljék tehát az új hűtő fő tulajdonságait! 

✅ Űrtartalom és méret

Ezt senki nem veheti el az amerikai hűtőszekrényektől! Szépen, átláthatóan elrendezhetik az élelmiszereket és ideális körülmények között tárolhatják őket. Természetesen a hűtőszekrény teljes űrtartalma (a fagyasztót is beleszámítva) lehet 300, 400, de akár 600 liter is, tehát a választás csak Önökön múlik. Magát a méretet tekintve is hasonló a helyzet! 

A side by side hűtőszekrény űrtartalma

Ha már az elejétől kezdve tudják, hogy konyhájukba amerikai hűtőszekrényt szeretnének, akkor már eleve úgy alakítsák ki a helyiséget! Így elkerülhetik a későbbi problémákat! A side by side hűtőszekrények szélessége 90 cm, míg mélységük kb. 70 cm. Magasságuk 170-180 cm. Végezetül nem feletkezhetnek meg a kétszárnyú ajtóról sem, melyek elég nagy területet lefednek! 

✅ Energiaosztály

Az energiaosztály azt jelzi, hogy a fogyasztás alapján milyen kategóriába tartozik az adott berendezés, tehát hogy pénzügyileg mennyire igényes az üzemeltetése. Figyeljenek az energia címkére, melynek az amerikai hűtőn is szerepelnie kell! A fogyasztást az ideális körülmények közötti tesztelés alapján tüntetik fel. Az európai piacon csak A osztályban lévő fagyasztókkal és hűtőszekrényekkel találkozhatnak! Az ettől alacsonyabbak nem megfelelő minőségűek. A side by side hűtők esetében a fogyasztás valamivel magasabb, de azért itt is találni A, A+, A++ és A+++ (a legtakarékosabb) jelölésű hűtőszekrényeket. 

Megéri figyelni a fogyasztásra! Hiszen a hűtőszekrény egy olyan berendezés, amely szünet nélkül dolgozik, tehát ha elromli, az sok komplikációt okozhat! Amennyiben az amerikai hűtőszekrény az A+ kategóriába tartozik, akkor 25%-al több energiát spórol meg, mint az A osztályba tartozó. Ebből kifolyólag az A++ kategóriájú hűtőszekrény akár 50%-os energiaspórolást is jelenthet! 

✅ Kompresszor: egy fontos részlet

Előny vagy hátrány? Minden érmének két oldala van! Ez a technikai vívmány már a klasszikus hűtőszekrényeknél is megszokott. Ennek ellenére a két kompresszor az amerikai hűtő esetében nagy előnynek számít. Ez nem feltétlenül szükséges, de a két kompresszornak bizony megvan az előnye. Az egyik kompresszor a hűtésről, míg a másik a fagyasztásról gondoskodik (TwinCooling Plus funkció). 

Kétajtós amerikai hűtőszekrény

Ennek előnye az, hogy egy esetleges meghibásodás során az élelmiszereket áttehetjük a jól funkcionáló részbe, így azok nem mennek tönkre. Ráadásul az egyik kompresszort akár ki is kapcsolhatjuk, így energiát spórolhatunk (nyaraláskor vagy ha nem használjuk a fagyasztót). Nagy plussz az is, hogy a kompresszorok egymást nem befolyásolják, tehát állandó hőmérsékletet tartanak az adott részen. 

✅ A kívánt kényelem - felszereltség

Ebben a kategóriában vannak az olyan attraktív funkciók, amelyek miatt sokan kedvelik ezeket a hűtőszekrényeket. Az egyik ilyen az integrált jégkészítő és a vízhűtő. 

Ez általában az ajtó egyik felén található. Működéséhez szükséges, hogy a hűtőszekrény vízellátását is biztosítsuk (a konyhában ez általában nem probléma). A másik különleges felszereltés a minibár, ahol elhelyezhetik az italokat vagy a gyakran használt élelmiszereket. 

Általában LCD kijelzővel is el vannak látva, melyen ellenőrizhetjük és állíthatjuk a hőmérsékletet. Gyakran találhatunk a hűtőben üvegtartókat és rekeszeket a zöldségekre, gyümölcsökre.

Milyen funkciókkal kell rendelkezni egy amerikai hűtőszekrénynek? 

A funkciók alatt azokat a technikai vívmányokat értjük, melyekkel az amerikai hűtőszekrény rendelkezik:

  • NoFrost technológia - meggátolja, hogy a fagyasztó falán jég képződjön
  • antibakteriális felület - meggátolja a mikroorganizmusok túlélését és szaporodását
  • szellőztető rendszer - a levegő áramlása és az állandó hőmérséklet fenntartása miatt fontos
  • nullás zóna - ez egy olyan rész, amit a hűtő olyan esetre kínál, ha regulált hőmérsékletű részt szeretnének. Friss hús, zöldség vagy gyümölcs tárolásakor praktikus.
  • gyerekzár
  • jelzőfény/hangjelzés - a nem megfelelően becsukott ajtóra figyelmeztet

A nagy amerikai hűtőszekrény és az ára

Először is el kell mondanunk, hogy ebben a kategóriában egy gyártónál találhatnak olcsóbb és drágább modelleket is. De ha már egy amerikai hűtőszekrényt szeretnének vásárolni, akkor érdemes egy nagyobb összeget rászánni! Ha most egy picit többet fizetnek, akkor az pár év múlva biztosan megtérül. Főleg az energifogyasztásnál, az élelmiszer tartósságánál és az előrhető, problémamentes szervizelésnél érezhető az árkülönbség. 

Étel tárolása az amerikai hűtőszekrényben

A legismertebb Európában is árusító amerikai cégekhez tartozik a Samsung, az LG, az Electrolux és a Liebherr. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 03.11.2019
A cikk értékelése:
(90.2%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Milyen főzőlapot válasszunk? Ezek a legjobbak a vélemények szerint. Milyen főzőlapot válasszunk? Ezek a legjobbak a vélemények szerint.

Több kritérium és paraméter is létezik, amit figyelembe kell venni a főzőlap kiválasztásánál. Mindegyik ugyanannyira fontos! Mi segítünk Önöknek eligazodni, hogy a főzőlap kiválasztása...

Milyen hómarót válasszunk? Elektromosat vagy egy-, kétfokozatú benzinest? Milyen hómarót válasszunk? Elektromosat vagy egy-, kétfokozatú benzinest?

Igazi szenvedés a hó eltávolítása a járdáról? A megoldás a hómaró! Hogyan választhatják ki ezt a hasznos segítőt? Jobb az elektromos vagy a benzines? Mindent megtudhatnak cikkünkből! 

Hogyan válasszunk lombszívót? Ezek a legjobbakHogyan válasszunk lombszívót? Ezek a legjobbak

Dobják el a gereblyét és legyenek innovatívak! A lombszívó a megfelelő döntés! Nem csak megkönnyíti, de fel is gyorsítja a munkavégzés folyamatát! Milyen lombszívókat ismerünk? Elmondjuk...