A legjobb párolóedények - a vélemények és a tesztek segítenek a választásban!

Párolóedény. Egyesek lehet, hogy még csak most ismerkednek meg vele, míg vannak, akik szinte minden nap használják. A párolóedény kimondottan praktikus, hiszen készíthetnek vele húst vagy zöldségeket és ezzel rengeteg időt spórolhatnak meg. 

Nagy méretű párolóedény

A párolt ételek ráadásul nagyon egészségesek is! Miért vásároljanak egy elektromos párolóedényt, ill. hogyan választhatják ki a legjobbat? Amennyiben választ szeretnének kapni ezekre a kérdésekre, akkor olvassanak tovább! 

Kedvelt termékek

Párolás - gyors és egészséges

Miért kellene egy párolóedényt vásárolniuk? Legnagyobb előnye, hogy időt spórolhatnak vele és megőrizhetik az ételek vitamintartalmát. A párolás energetikailag kimondottan gazdaságos. Már a klasszikus, edényben történő párolás is nagyon jó, de az elektromos párolóedény egy magasabb szintet képvisel. A párolásnak köszönhetően szinte minden vitamin az ételben marad.

A párolt ételek frissek, ízletesek és érezni lehet az eredeti ízüket. A párolóedénynek sok előnye van, ami mindenki számára kedvező lehet. Mindegyik modell másban jó, ezért fontos megismerkedni a főbb paraméterekkel. Adjanak esélyt a párolt ételeknek és meglátják, nem fogják megbánni! 

A párolóedény mérete

Akár szeretnénk, akár nem, a párolóedénynek bizony kell egy kis hely a konyhapulton. A méret a kapacitással van összefüggésben. Figyelembe kell venni a használat gyakoriságát, ill. az étkező személyek számát. A kisebb párolóedények egy vagy két fő számára képesek elegendő ételt készíteni egyszerre. 

Főzőedények a párolóban

A 3-4 edénnyel rendelkező párolóedényekben ezzel ellentétben több fajta ételt is készíthetünk egyszerre. Előnyük tehát a multifunkcionalitás. Térfogatukat literben is fel szokták tüntetni. 

A méret a konkrét modell méreteitől is függ. A szélesebb párolóedények sokkal több lehetőséget kínálnak. Nyugodtan készíthetnek benne halat vagy csirkét. Egyes modellek esetében extra edényeket is tudunk vásárolni vagy speciális kiegészítőket rizs vagy tojás készítésére. 

A párolóedény teljesítménye és fogyasztása

Az elektromos berendezések esetében egy ez fontos paraméter, ami akár döntő fontosságú is lehet a választás során. Minél magasabb a teljesítmény, annál nagyobb a fogyasztás, ami meglátszik a villanyszámlán is! Nem kell kétségbe esni! Több lehetőségük is van. Csak az Önök elvárásain múlik, hogy milyen teljesítményre lesz szükségük, de általában 400 és 2000 W közötti értékről van szó. 

Három emeletes párolóedény

Ha gyakran szeretnék használni a párolóedényt, akkor keressék az arany középutat és vásároljanak egy 1200 - 1400 Wattos modellt. Az A-tól A+++-ig lévő energiaosztályt ajánljuk. Minél kisebb az energiaosztály, annál kevesebb áramot fogyaszt a párolóedény. 

Funkciók és üzemmódok

Manapság már sok párolóedény rendelkezik speciális funkciókkal, amelyeket vagy imádni fognak, vagy egyáltalán nem is fogják őket használni. A klasszikus pároláson kívül akár a gyorspárolás funkcióját is kipróbálhatják, amely nagy mennyiségű gőz segítségével extra gyors párolást biztosít. 

Időzítős párolóedény

Léteznek párolóedények időzítővel, amely automatikusan be- vagy kikapcsolj a berendezést vagy különféle üzemmódokkal pl. kimondottan zöldségek, hús vagy hal készítésére. Ezekkel a funkciókkal azonban általában csak a drágább modellek rendelkeznek. 

A párolóedény ára

Nem kell aggódni, hiszen a párolóedény nem egy kifejezetten drága berendezés. Az olcsóbb modellek már 9-10 ezer forint körül megvásárolhatóak. Amennyiben átlagos minőséget szeretnének kedvező áron, akkor a 14-30 ezer forintos árkategóriát ajánljuk. Ha modern kinézetre, LED kijelzőre és több funkcióra vágynak, akkor a 90-100 ezer forintos párolóedények között keresgéljenek! 

A legjobb párolóedények a vélemények alapján

Több tucat modellt hasonlítottunk össze és kiválasztottuk Önöknek a legjobbakat! Ha nehezen tudnak egyedül dönteni, akkor nyugodtan próbálják ki valamelyiket az általunk választott párolóedények közül! A pozitív vélemények garantálják, hogy elégedettek lesznek a termékkel. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 20.01.2021
A cikk értékelése:
(89.4%)

További cikkek a kategóriában:

Hogyan válasszunk vízmelegítőt? Melyik bojler a legjobb?Hogyan válasszunk vízmelegítőt? Melyik bojler a legjobb?

A vízmelegítő napjaink nélkülözhetetlen tartozéka, amely kényelmet és relaxációt biztosít. Hogyan válasszuk ki a megfelelő bojlert? Mely paraméterekre érdemes figyelni? 

A legjobb lassú főzők - Slow cooker ételek lassú elkészítéséhezA legjobb lassú főzők - Slow cooker ételek lassú elkészítéséhez

Tudják meg cikkünkből, hogy miért jó választás a lassú főző és mi alapján érdemes dönteni vásárláskor! Tippekkel, ötletekkel is készültünk, ill. a legjobb modelleket is bemutatjuk! 

A legszebb kerámia gyorsforralók viszonylag olcsóak. Az értékelések a Concept, Sencor és Orava termékeit dicsérikA legszebb kerámia gyorsforralók viszonylag olcsóak. Az értékelések a Concept, Sencor és Orava termékeit dicsérik

A felszolgálásra szolgáló kancsók helyét átvették a kerámiából készült gyorsforralók, amelyek gyorsan felmelegítik a vizet és kifejezetten jól néznek ki! Önök már tudják, hogy melyiket...