A legjobb lassú főzők - Slow cooker ételek lassú elkészítéséhez

Valakinek az a véleménye, hogy a mai konyhákba a lassú ételkészítés már nem való, hiszen mindennek gyorsan és frissen kell elkészülnie. Ez igazi és is és nem is. A lassú főzésnek megvannak az előnyei és egyáltalán nem egy újszerű találmányról van szó! 

Slow cooker - lassú főző

A lassú főzőknek tehát kiérdemelt helyük van a konyhában. Tudják meg cikkünkből, hogy miért jó választás a lassú főző és mi alapján érdemes dönteni vásárláskor! Olvassák el tanácsainkat és tippjeinket is! 


Mi az a lassú főző?

Természetesen a gyorsaság nagyon jó a konyhában. A társadalom és a gasztronómia is megköveteli a gyors ételkészítést. A lassú főző azonban egy kis kivételt képez. 

Első ránézésre nem tűnik különlegesnek. Össze lehet hasonlítani az egyszerű edényekkel. A fő különbség a konstrukcióban rejlik. Egy kivehető edényből, fedőből és vezérlőből áll, ahol a hőmérsékletet és az időzítőt lehet beállítani. Egyes edények esetében automatikus kikapcsolást vagy indítást is be lehet állítani. A legfőbb különbség azonban az, hogy a lassú főzőt az elektromos hálózatra kell rákötni. 

Hogyan működik az ételek készítése?

A lassú főzőben történő ételkészítésnek több előnye is van. Az alapelv nagyon egyszerű. Minden alapanyagot egy edényben lehet elkészíteni. Nem kell semmit menet közben hozzáadni! Lényegében úgy kell használni, mint minden más edényt. A különbség az, hogy mindent egyszerre tesznek az edénybe és beállítják a lassú főzőt. Az interneten több receptet is találhatnak lassú főzőben készült ételekhez. 

Csirke főzése a slow cookerben

A lassú főzőt elektromos hálózatra kell kötni és az étel típusától függően 3 - 12 órán keresztül készül az étel, állandó 90 °C-os hőmérsékleten. Ideális olyan személyeknek, akik hosszabb ideig dolgoznak, mégis meleg ételre szeretnének hazajönni. Természetesen, ha gyorsabban szeretnének ételt készíteni, akkor a lassú főzőben készíthetnek egy ételt későbbre, míg közben egy másik ételt is főznek. 

A lassú főző legfőbb előnyei

  • Az étel lassú elkészítése hozzájárul az ételek gazdagabb ízének megőrzéséhez, ill. a vitaminok és ásványi anyagok megtartásához. A hús szaftos és ízletes lesz benne.
  • Ez a módszer nagyon egyszerű. Elég mindent felszeletelni, beízesíteni, beletenni az edénybe és bekapcsolni. A következő órákban nem is kell a főzéssel foglalkozniuk.
  • Az étel egyáltalán nem ég le az edényben! 
  • Az étel elkészítést be is időzíthetik. 
  • Ezzel spórolhatnak is. A lassú főző sokkal kevesebb elektromos energiát fogyaszt, mint a legtöbb hasonló elektromos edény. 
  • A lassú főzőben készíthetnek húst, halat, levest vagy olyan ételeket, mint a gulyás. Nagyon széles körben kihasználható. 

Hogyan válasszunk lassú főzőt?

A választás során nincs túl sok paraméter, amit figyelembe kell venni. Fontos átgondolni, hogy mire szeretnék használni. Gondolunk itt leginkább az elkészített étel mennyiségére. Vegyék figyelembe a méretet és a teljesítményt. Ez után foglalkozhatnak az extra funkciókkal, amelyek megkönnyítik a használatot. 

Az edény űrtartalma

Az adagok száma és az elkészített étel mennyisége a lassú főző méretéből adódik. Nem minden esetben igaz, hogy a nagyobb edény drágább lesz. Az edény űrtartalma általában 3 és 6,5 liter között van. Adott esetben a kisebb méret is kitűnő választás lehet. 

Lassú főző nagy űrtartalommal

Hasonló áron vásárolhatnak nagyobb méretű edényt is, ezért inkább a nagyobb méretű lassú főzőket ajánljuk. Soha nem tudhatják, hogy mikor lesz rá szükség. 

Teljesítmény

A teljesítmény az étel elkészítésével és az energiafogyasztással függ össze. Ha a teljesítmény nagyobb, akkor az edény gyorsabban felmelegszik és az étel hamarabb elkészül. Ebben az esetben ez nem igazán fontos. Alacsony teljesítmény esetén ugyan lassabban készül el az étel, de kevesebb a fogyasztás is. A 250 - 350 Wattos teljesítmény az ideális. 

Funkciók

  • Hőmérsékletszabályozás
  • Időzítő
  • Automatikus kikapccsolás
  • Melegítés funkció

Ezeket a funkciókat mindenképpen tartalmaznia kell a lassú főzőnek. A digitális vezérlőnek hála könnyen beállíthatják a szükséges paramétereket, amelyek fontosak ez étel elkészítéséhez. A mosható edény szintén nagyban megkönnyíti a munkát. 

A legjobb lassú főzők

A lassú főző működésének alapelve igazából egyszerű. Éppen ezért a megfelelő modell kiválasztásakor érdemes a vásárlók tapasztalataira és véleményére hagyatkozni. Bemutatjuk Önöknek a legjobb lassú főzőket, amelyek jelenleg megvásárolhatóak. Azt is megtudhatják, hogy milyen paramétereket érdemes figyelembe venni. 

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása



Közzétéve: 24.02.2021
Posledná aktualizácia:
A cikk értékelése:
(90.6%)

További cikkek a kategóriában:

A füstmentes grill megoldja az erkélyen való grillezés problémájátA füstmentes grill megoldja az erkélyen való grillezés problémáját

Nem mindenkinek áll rendelkezésére kert - néhány tulajdonos ezt az erkélyen felállított grillsütővel helyettesíti. Milyen feltételek mellett engedélyezett az ilyen grillezés? És milyen...

Hogyan válasszuk ki a legjobb kapszulás kávéfőzőt?Hogyan válasszuk ki a legjobb kapszulás kávéfőzőt?

A kapszulás kávéfőzők előnye elsősorban a könnyű használat és a kávé gyors elkészítése. Mai cikkünkben tanácsot adunk Önnek, hogyan válassza ki a legjobb kapszulás kávéfőzőt otthonába.

Készülékválasztás zajszint alapján + tippek a készülék zajkibocsátásának csökkentéséreKészülékválasztás zajszint alapján + tippek a készülék zajkibocsátásának csökkentésére

Egy készülék kiválasztásakor gyakran eszünkbe sem jut, hogy aggódni kellene a készülék zajszintje miatt. Ez az egyik olyan szempont, amely gyakran csak akkor válik nyilvánvalóvá, amikor...