A legjobb kézi mixerek - a vélemények és tesztek segítenek a választásban

A kézi mixer használata manapság már szinte minden háztartásban természetes. Valahol már több modellt is vásároltak, melyek mind különböző típusúak. A kézi mixer a statisztikai adatok alapján az egyik leggyakoribb ajándék. 

Kenwood kézi mixer

Egyes háztartások a kelleténél több kézi mixerrel rendelkeznek, de e eszköz helye mindenképpen indokolt a konyhában. Sok fajtáját ismerjük, de mai cikkünkben nem a merülő mixerekről, állványos mixerekről vagy smoothie mixerekről lesz szó. Mai cikkünkből megtudhatják, hogyan kell eljárni a megfelelő kézi mixer kiválasztásakor. Minden fontos tulasdonságot és paramétert megemlítünk, ráadásul a legjobb kézi mixereket is bemutatjuk.

Kedvelt termékek

A kézi mixer kihasználhatósága

A kézi mixer a gyors, egyszerű és praktikus. Ezt a mixer típust főleg habveréshez és dagasztáshoz lehet használni. Olyan keverőlapátokkal van ellátva, amelyek tökéletesen kikeverik a tésztát és a krémeket. Ez a típus sok esetben botmixerrel van kombinálva. Tehát egy bot mixert és egy kézi mixert kapunk egyben. Vezérlése problémamentes és gyors, kevés helyet foglal és karbantartása is egyszerű. A keverőlapátokat nyugodtan lehet mosogatógépben is tisztítani. 

A kézi mixer kihasználhatósága a háztartásban

A kézi mixer előnyeként tekinthetünk a tartozékokra is. Egyes modellek egy hozzáerősített tállal is rendelkeznek habveréshez és dagasztáshoz, így tartani sem kell a mixert és használható konyhai robotgépként. A kézi mixerek különböző sebességfokozatokkal rendelkeznek. Természetesen a kiegészítők, tartozékok és edények az berendezés árán is megmutatkoznak. 

A mixer teljesítménye

A kézi mixer nem az a konyhai berendezés, amely esetében fontos a kimondottan nagy telejsítmény. Előny tehát, hogy használatát általában észre sem lehet venni a villanyszámlán. A fogyasztás egyenesen arányos a teljesítménnyel. Az átlagos kézi mixerek teljesítménye kb. 300 - 400 W. Amennyiben valamilyen okból kifolyólag mégis nagyobb teljesítményre lenne szükségük, akkor keressék az 500 - 800 W-os mixereket. Azt azonban vegyék figyelembe, hogy ezek a modellek általában hangosabbak is. 

Súly és ergonómia

Minél könnyebb egy mixer, annál kényelmesebb vele dolgozni. Ezt főleg a motor és a gyártó határozza meg. Lehet, hogy mindössze pár grammról van szó, de mindennapos használat esetén az is sokat tehet. Egy könnyebb mixerrel sokkal egyszerűbb dolgozni!

A kézi mixer használata

A súllyal összefüggésben van az ergonómia is. Tehát az, ahogyan tartani lehet a mixert. A legjobb, ha az a rész, amit fogunk, legalább részben gumival van borítva. Ez sokkal kényelmesebb és biztonságossabb. Amennyiben a felület nem gumis, akkor fontos, hogy legalább íves és ne pedig szögletes formájú részt kelljen tartanunk. 

A vezeték hosszúsága

A konnektor nem minden esetben van karnyújtásnyira, még akkor sem, ha erre a konyhában oda kellene figyelni. Nem árt tehát, ha a vezeték minél hosszabb. Nem arra akarunk célozni, hogy legyen legalább 3 méteres, hiszen akkor inkább csak nehezítené a munkát. 

Kézi mixer hosszú vezetékkel

Ellenőrizzék le, hogy milyen lehetőségeik vannak a saját konyhájukban, de a vezeték hossza általában 1 - 1,6 m. 

Biztonság

Lehet, hogy csodálkozni fognak, de a mixer egyáltlalán nem veszélytelen. Sok olyan eset történt már, hogy a mixer eltörte valaki ujjait vagy kitépte valaki haját. A biztonság ergonómiai szempontból is fontos, de ezt már fentebb említettük. A fogantyú legyen gumis felületű! Ezzel nem csak kényelmesebbé, de biztonságosabbá is tesszük a munkát. 

Napjainkban sok mixer egy biztosítékkal is rendelkezik, amely védelmet nyújt a keverőlapátok cseréjekor, hogy még véletlenül se kapcsolják be olyankor a kézi mixert. 

Ár

Látszólag a legfontosabb szempont. Ez egy olyan konyhai eszköz, amely igazán nem elérhetetlen árú. Egy minőségi kézi mixert már akár 10 ezer forint körül is vásárolhatnak. Ha egyéb kiegészítőket, keverőlapátokat és tálakat is szeretnének, akkor a 14 - 18 ezer forintos árkategóriában keresgéljenek. 

A legjobb kézi mixerek - TOP 5

Azon kívül, hogy cikkünkből megtudhatták, mely paraméterekre érdemes figyelni kézi mixer választásakor konkrét modellekkel is készültünk Önöknek, amelyekkel a legtöbb vásárló elégedett volt. A tapasztalatok, értékelések, vélemények és paraméterek alapján kiválasztottuk a legjobb kézi mixereket. Íme! 

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 25.01.2021
A cikk értékelése:
(91.8%)

További cikkek a kategóriában:

Hogyan válasszunk vízmelegítőt? Melyik bojler a legjobb?Hogyan válasszunk vízmelegítőt? Melyik bojler a legjobb?

A vízmelegítő napjaink nélkülözhetetlen tartozéka, amely kényelmet és relaxációt biztosít. Hogyan válasszuk ki a megfelelő bojlert? Mely paraméterekre érdemes figyelni? 

A legjobb lassú főzők - Slow cooker ételek lassú elkészítéséhezA legjobb lassú főzők - Slow cooker ételek lassú elkészítéséhez

Tudják meg cikkünkből, hogy miért jó választás a lassú főző és mi alapján érdemes dönteni vásárláskor! Tippekkel, ötletekkel is készültünk, ill. a legjobb modelleket is bemutatjuk! 

A legszebb kerámia gyorsforralók viszonylag olcsóak. Az értékelések a Concept, Sencor és Orava termékeit dicsérikA legszebb kerámia gyorsforralók viszonylag olcsóak. Az értékelések a Concept, Sencor és Orava termékeit dicsérik

A felszolgálásra szolgáló kancsók helyét átvették a kerámiából készült gyorsforralók, amelyek gyorsan felmelegítik a vizet és kifejezetten jól néznek ki! Önök már tudják, hogy melyiket...