A legjobb elektromos sövényvágók

Ha szép kertet vagy előkertet szeretnének, akkor mindent rendben kell tartani a ház körül. Nem csak a virágokra, fákra és gyepre gondolunk! A sövénnyel is törődni kell!

Elektromos sövényvágó

Egészségesnek, sűrűnek kell lennie, amihez elengedhetetlen a megfelelő gondoskodás. Az elektromos sövényvágó sokat segíthet a forma és a kitűnő állapot fenntartásában. 

Top 5 elektromos sövényvágó

A kertészeti eszközök kínálata igazán bőséges és ez a sövényvágók esetében sincs másképp. Az elektromos sövényvágó egy nagyon közkedvelt termék. Sövény vágására és formázására használható otthon vagy a nyaralónál. A kertészek értékelései alapján kiválasztottuk a legjobb termékeket. Reméljük, hogy a konkrét sövényvágó modellek Önöknek is segítenek kiválasztani a legjobbat!

Hogyan válasszunk elektromos sövényvágót?

Természetesen az elektromos sövényvágóknak nagy a konkurenciájuk, hiszen benzines és akkumulátoros sövényvágót is lehet vásárolni, azonban az elektromosak a legkeresettebbek. Gondolni kell arra, hogy a használat olyan helyekre van korlátozva, ahol tudnak csatlakozni az elektromos hálózatra. Karbantartásával szinte nem is kell foglalkozni, ára nagyon kedvező és teljesítménye is elegendő. Amennyiben az elektromos sövényvágó vásárlása mellett döntenek, akkor a következő paramétereket vegyék figyelembe: 

  • Hossz – meghatározza a munka gyorsaságát. Persze a felhasználó gyakorlatát is számításba kell venni. A hossz meghatározza a fogásszélességet. A méret általában 38 - 65 cm között mozog. Ajánlottt gondolni arra, hogy milyen igényeik vannak. Az 50 cm-es hossz általában elegendő. 
  • A penge minősége – a pengének minőségi rozsdamentes acélból kell készülnie. Akkor biztosan jó lesz vele dolgozni és meg is lehet élezni. A vágásnak tisztának és folyamatosnak kell lennie. 
  • Teljesítmény – a villanymotor az eszköz fontos részét képezi. A sövényvágók telejsítménye kb. 450 - 600W. Magasabb telejsítmény esetén a motor könnyen túlhevülhet, de cserébe a vastagabb ágakkal is elbánhatnak. 
  • Súly és ergonómia – munka során a súly nagyon fonotssá válik. A sövényvágót sokszor kell forgatni, mozgatni és változtatni kell a vágási szöget. Nagy súly esetén sok energiát kell kifejtenük, de ha a konstrukció ergonómikusan van kialakítva és a berendezés súlya nem haladja meg a 3kg-ot, akkor a munka biztosan egyszerű lesz. 
  • Tartozékok – mindegyik berendezés el van látva egy biztonsági fékkel. Ha a fordulatszám átlép egy bizonyos határt, akkor a berendezés leáll. Jól jöhet a pengetakaró vagy az állítható fogantyú is!

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 10.03.2021
A cikk értékelése:
(90.6%)

További cikkek a kategóriában:

Az 5 legjobb olajsütő: segítünk a választásban! Az 5 legjobb olajsütő: segítünk a választásban!

A kirántott ételek nem a legegészségesebbek, de kevés olyan ember van, aki képes lenne ellenállni egy finom kirántott halnak, húsnak vagy hasábburgonyának. Cseréljék le a klasszikus...

A retro lemezjátszók nem a legolcsóbbak! A vélemények megmutatják melyik a legjobbA retro lemezjátszók nem a legolcsóbbak! A vélemények megmutatják melyik a legjobb

A lemezjátszó nem csak a gyűjtőknek való, de a modern berendezések között is fontos helye van! Emlékezzenek vissza a klasszikus lemezek hangzására és utazzanak vissza az időben! Mi...

Hogyan válasszunk vízmelegítőt? Melyik bojler a legjobb?Hogyan válasszunk vízmelegítőt? Melyik bojler a legjobb?

A vízmelegítő napjaink nélkülözhetetlen tartozéka, amely kényelmet és relaxációt biztosít. Hogyan válasszuk ki a megfelelő bojlert? Mely paraméterekre érdemes figyelni?