A legjobb elektromos rollerek - segítünk a választásban

Irigykednek azokra, akik elektromos rollerrel közlekednek a városban és azon elmélkednek, vajon mennyi időt spórolhatnak vele? Csendben figyelnek, a boltokban is csak nézegetik az elektromos rollereket, de még nem merték kipróbálni? 

Elektromos roller a városban

Győzzék le félelmüket és vásároljanak egy olyan rollert, amely valóban tetszik Önöknek! Mi segítünk választani! 

Kedvelt termékek

Munka miatt, vagy csak szórakozásból 

Sokszor járnak a városban munkaügyek miatt, ezért többször tesznek meg rövid távokat? Nem szeretnek a buszon és a villamoson nyomorogni? Próbáljanak ki egy elektromos rollert, amely egyszerűen irányítható, könnyű anyagból készül, hogy könnyen hordozható legyen és kellemes módon jussanak el a mukahelyükre. Ne gondoljanak mindig csak a munkára, ezért a rolleren szórakozhatnak is! Vegyék ezt figyelembe a választás során és ne költesenek feleslegesen!

Az elektromos rollerek és az áruk

Az elektromos rollerek nem egyformák és az áruk sem mindenhol egyezik. A boltokban találhatnak rollert 33 ezer forintért, de 330 ezer forintért is! Amennyiben egy olyan közlekedési eszközt szeretnének vásárolni, amely egyik pontból a másiba juttatja Önöket, akkor nyugodtan vásároljanak egy elektromos rollert! Az ár az anyagok minőségétől is függ! 

Az elektromos rollereknél figyeljenek

a vázra

A váz és annak stabilitása határozza meg a roller teherbírását. Általában 100 - 120 kg-ot bír el egy elektromos roller. Ez miatt a választás során az egyén testsúlyát is figyelembe kell venni! Emeljék fel a rollert, így megbizonyosodhatnak róla, hogy mennyire kényelmes összerakni és hordozni. A konstrukció általában könnyű (durálból készül), de vásárlás előtt győződjenek meg róla, hogy biztosan megfelelő lesz-e az Önök számára is! 

a hatótávra 

A hatótávot az elektromos rollerek esetében kilométerben vagy percben szokták feltüntetni, de ez is sokszor különbözik. Maximálisan ki szeretnék használni az elektromos rollejüket? Válasszanak olyat, amely egy feltöltéssel akár 40 km-t is képes megtenni! Egy minőségi roller alapja az akkumulátor, amely sokat kibír. Ezt vegyék tudomásul, még az előtt, hogy a roller félúton megállna! 

az akkumulátorra

A maximális hatótáv teljes mértékben az akkumulátor kapacitásán múlik. Egy elektromos roller egy feltöltéssel 40 percet, de akár több órát is kibírhat. Az akkumulátor minősége, a terep, a használat stílusa, az egyén testsúlya mind hatással vannak a roller teljesítményére. A kijelzőről leolvashatjuk, hogy mennyit bír még ki az akkumulátor. Amennyiben mégis megáll útközben a roller, akkor a legtöbb esetében klasszikus módon, lábbal is fojtathatjuk az utat. Az elektromos roller ráadásul természetbarát! 

az irányításra

Az elektromos roller sebességét a kormányon található szabályozó segítségével növelhetik vagy csökkenthetik. A választható sebességek száma a választott roller típusától függ! A minőségi rollerek tempomattal is rendelkeznek, tehát a roller állandó sebességet tart használat alatt. Kössék össze az elektromos rollert telefonnal, hogy rögzíthessék a megtett kilométereket és az időt. Létezenek olyan elektromos rollerek is, amelyek a fékek felesleges energiáját az akkumulátorba továbbítják - ez a rekuperáció, de csak akkor éri meg ezt figyelembe venni, ha sokat fékeznek. 

a fékekre

A leggyakoribb fékezési mód az, amikor a hátsó sárvédőre lépünk és ennek köszönhetően az elektromos roller megáll. Találkozhatunk még a tárcsafékes és a dobfékes megoldással is (a kerékpárokról ismerhetjük). Az elektromos fékezés folyamatosabb, így a kényelmesebb modellek esetében ez e legelterjedtebb. Az elektromos rollert a saját testsúlyuk segítségével is irányíthatják úgy, hogy a kormányt előre tolják vagy maguk felé húzzák - giroszkóp. Ebben az esetben a gyorsítás és a lassítás folyamatosan történik, tehát nem rángat a roller. 

a kerekekre

Az elektromos roller kerekei felfújhatóak vagy légmentesek. Utóbbiak stabil anyagból készülnek, így a sérülések sem állíthatják meg, de egy bizonyos idő után az egészet ki kell cserélni. Minden követ érezni lehet velük, ami egy idő után nagyon zavaró. A felfújható kerekek alkalmazkodnak a terephez és tompítják az ütést, de bármikor kilyukadhatnak.  Előnyük az, hogy csak a sérült részt kell kicserélni. A légmentesekkel összehasonlítva drágábbak! Kezdetnek válasszanak 5 - 6,5 cm-es kereket, majd fokozatosan vásárolhatnka nagyobbat. A nagyobb kerekek gyorsabbak és tapasztaltabb rollerezők számára ideálisak. 

a motorra

A motor az akkumulátorral van összekapcsolva. A nagyobb teljesítmény igényesebb terepre és nagyobb testsúlyú egyéneknek ajánlott. Az elektromos roller általában 10 - 35 km/h-val képes haladni. 

  • 100 W-ig – elektromos roller kisebb gyerekeknek
  • 350 W-ig – közepes igényűeknek városi használatra
  • 350 W felett – igényes vásárlóknak, magasabb sebességgel

Razor E300 elektromos roller

Csúszásmentes kivitelezés

Csaknem minden elektromos roller csúszásmentes kivitelezésű. Ez az Ön testi épségének megóvása miatt fontos, mert a megcsúszás az egyik leggyakoribb balesetorrás az elektromos rollerek esetében. 

Az elektromos rollerekről már mindent tudnak. Annak érdekében, hogy a rajta történő közlekedés valóban biztonságos legyen, egészítsék ki a felszerelést világítással, fényvisszaverő elemekkel és bukósisakkal!

A rollernek a konstrukciót illetően is kellene pár feltételt teljesítenie. A váznak stabilnak és biztonságosnak kell lennie! Ha ezeket az elvárásokat teljesíti, akkor már csak a kényelmi szempontokat kell figyelembe venni!

Az elektromos rollerek nem egy funkciót kínálnak azoknak, akik egy kicsit többre vágynak! 

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 10.10.2019
A cikk értékelése:
(91.4%)

További cikkek a kategóriában:

A legjobb drónok kamerával - a vélemények és értékelések segítenek választani!A legjobb drónok kamerával - a vélemények és értékelések segítenek választani!

Drónok kamerával munkához vagy játékhoz? Mindenki megtalálja a számára megfelelőt! Mielőtt megvásárolnák a drónt fontos megismerkedni a legalapvetőbb paraméterekkel. Cikkünkből minden...

A legjobb hotdogkészítő gépek a vélemények alapján. Az Orava modellje a győztes!A legjobb hotdogkészítő gépek a vélemények alapján. Az Orava modellje a győztes!

Ha étvágyuk támad egy minőségi hot dogra, akkor nem kell a legközelebbi gyorsétterembe sietniük! Ezt a kedvelt ételt akár otthon is elkészíthetik. Hogyan választhatják ki a legjobb...

A Microlife a legjobb érintésmentes lázmérő a testhőmérséklet meghatározásáraA Microlife a legjobb érintésmentes lázmérő a testhőmérséklet meghatározására

A technológia fejlődése a lázmérők gyártását is érinti. A klasszikus higanyszálas lázmérőre ma már kevesen emlékeznek. Jelenleg az érintésmentes modellek a legkeresettebbek. Cikkünkben...