A legjobb elektromos rollerek - segítünk a választásban

Irigykednek azokra, akik elektromos rollerrel közlekednek a városban és azon elmélkednek, vajon mennyi időt spórolhatnak vele? Csendben figyelnek, a boltokban is csak nézegetik az elektromos rollereket, de még nem merték kipróbálni? 

Elektromos roller a városban

Győzzék le félelmüket és vásároljanak egy olyan rollert, amely valóban tetszik Önöknek! Mi segítünk választani! 

Kedvelt termékek

Munka miatt, vagy csak szórakozásból 

Sokszor járnak a városban munkaügyek miatt, ezért többször tesznek meg rövid távokat? Nem szeretnek a buszon és a villamoson nyomorogni? Próbáljanak ki egy elektromos rollert, amely egyszerűen irányítható, könnyű anyagból készül, hogy könnyen hordozható legyen és kellemes módon jussanak el a mukahelyükre. Ne gondoljanak mindig csak a munkára, ezért a rolleren szórakozhatnak is! Vegyék ezt figyelembe a választás során és ne költesenek feleslegesen!

Az elektromos rollerek és az áruk

Az elektromos rollerek nem egyformák és az áruk sem mindenhol egyezik. A boltokban találhatnak rollert 33 ezer forintért, de 330 ezer forintért is! Amennyiben egy olyan közlekedési eszközt szeretnének vásárolni, amely egyik pontból a másiba juttatja Önöket, akkor nyugodtan vásároljanak egy elektromos rollert! Az ár az anyagok minőségétől is függ! 

Az elektromos rollereknél figyeljenek

a vázra

A váz és annak stabilitása határozza meg a roller teherbírását. Általában 100 - 120 kg-ot bír el egy elektromos roller. Ez miatt a választás során az egyén testsúlyát is figyelembe kell venni! Emeljék fel a rollert, így megbizonyosodhatnak róla, hogy mennyire kényelmes összerakni és hordozni. A konstrukció általában könnyű (durálból készül), de vásárlás előtt győződjenek meg róla, hogy biztosan megfelelő lesz-e az Önök számára is! 

a hatótávra 

A hatótávot az elektromos rollerek esetében kilométerben vagy percben szokták feltüntetni, de ez is sokszor különbözik. Maximálisan ki szeretnék használni az elektromos rollejüket? Válasszanak olyat, amely egy feltöltéssel akár 40 km-t is képes megtenni! Egy minőségi roller alapja az akkumulátor, amely sokat kibír. Ezt vegyék tudomásul, még az előtt, hogy a roller félúton megállna! 

az akkumulátorra

A maximális hatótáv teljes mértékben az akkumulátor kapacitásán múlik. Egy elektromos roller egy feltöltéssel 40 percet, de akár több órát is kibírhat. Az akkumulátor minősége, a terep, a használat stílusa, az egyén testsúlya mind hatással vannak a roller teljesítményére. A kijelzőről leolvashatjuk, hogy mennyit bír még ki az akkumulátor. Amennyiben mégis megáll útközben a roller, akkor a legtöbb esetében klasszikus módon, lábbal is fojtathatjuk az utat. Az elektromos roller ráadásul természetbarát! 

az irányításra

Az elektromos roller sebességét a kormányon található szabályozó segítségével növelhetik vagy csökkenthetik. A választható sebességek száma a választott roller típusától függ! A minőségi rollerek tempomattal is rendelkeznek, tehát a roller állandó sebességet tart használat alatt. Kössék össze az elektromos rollert telefonnal, hogy rögzíthessék a megtett kilométereket és az időt. Létezenek olyan elektromos rollerek is, amelyek a fékek felesleges energiáját az akkumulátorba továbbítják - ez a rekuperáció, de csak akkor éri meg ezt figyelembe venni, ha sokat fékeznek. 

a fékekre

A leggyakoribb fékezési mód az, amikor a hátsó sárvédőre lépünk és ennek köszönhetően az elektromos roller megáll. Találkozhatunk még a tárcsafékes és a dobfékes megoldással is (a kerékpárokról ismerhetjük). Az elektromos fékezés folyamatosabb, így a kényelmesebb modellek esetében ez e legelterjedtebb. Az elektromos rollert a saját testsúlyuk segítségével is irányíthatják úgy, hogy a kormányt előre tolják vagy maguk felé húzzák - giroszkóp. Ebben az esetben a gyorsítás és a lassítás folyamatosan történik, tehát nem rángat a roller. 

a kerekekre

Az elektromos roller kerekei felfújhatóak vagy légmentesek. Utóbbiak stabil anyagból készülnek, így a sérülések sem állíthatják meg, de egy bizonyos idő után az egészet ki kell cserélni. Minden követ érezni lehet velük, ami egy idő után nagyon zavaró. A felfújható kerekek alkalmazkodnak a terephez és tompítják az ütést, de bármikor kilyukadhatnak.  Előnyük az, hogy csak a sérült részt kell kicserélni. A légmentesekkel összehasonlítva drágábbak! Kezdetnek válasszanak 5 - 6,5 cm-es kereket, majd fokozatosan vásárolhatnka nagyobbat. A nagyobb kerekek gyorsabbak és tapasztaltabb rollerezők számára ideálisak. 

a motorra

A motor az akkumulátorral van összekapcsolva. A nagyobb teljesítmény igényesebb terepre és nagyobb testsúlyú egyéneknek ajánlott. Az elektromos roller általában 10 - 35 km/h-val képes haladni. 

 • 100 W-ig – elektromos roller kisebb gyerekeknek
 • 350 W-ig – közepes igényűeknek városi használatra
 • 350 W felett – igényes vásárlóknak, magasabb sebességgel

Razor E300 elektromos roller

Csúszásmentes kivitelezés

Csaknem minden elektromos roller csúszásmentes kivitelezésű. Ez az Ön testi épségének megóvása miatt fontos, mert a megcsúszás az egyik leggyakoribb balesetorrás az elektromos rollerek esetében. 

Az elektromos rollerekről már mindent tudnak. Annak érdekében, hogy a rajta történő közlekedés valóban biztonságos legyen, egészítsék ki a felszerelést világítással, fényvisszaverő elemekkel és bukósisakkal!

A rollernek a konstrukciót illetően is kellene pár feltételt teljesítenie. A váznak stabilnak és biztonságosnak kell lennie! Ha ezeket az elvárásokat teljesíti, akkor már csak a kényelmi szempontokat kell figyelembe venni!

Az elektromos rollerek nem egy funkciót kínálnak azoknak, akik egy kicsit többre vágynak! 

Defiant DF-SK8 elektromos roller Ez a kedvelt, robosztus konstrukciójú modell, mely 15 kg-ot nyom rugós első villával rendelkezik, melynek köszönhetően nagyon kényelmes vele menni. Előnye a minimális zajkibocsájtás és a nagy teherbírás - 150 kg. Ez a 350 Wattos, villanymotorral ellátott roller lítiumos akkumulátorral rendelkezik és a 30 - 35 km/órás sebességet is eléri. 

Egy feltöltéssel kb. 20 km-t tudunk megtenni vele. Előnye, hogy viszonylag gyorsan tölthető, akár már 4 óra alatt is feltölthetjük! Ez a roller első és hátsó lámpával, praktikus tartóval is rendelkezik, ráadásul összecsukható! A 8 hüvelykes kerekek bebiztosítják, hogy kellemesen tudjunk vele haladni felesleges vibráció nélkül, akár egyenetlen talajon is! 

Minőségi kidolgozás
Masszív, ellenálló konstrukció
Nagy kapacitású akkumulátor
Ár-érték arány

 • Nem lehetséges másik akkumulátor használata
  Lemerülés után nehezen indul be újra
 • Nagyobb súly
A Defiant DF-SK8 árának megtekintése

Xiaomi MiJia elektromos roller Ez a jó teljesítményű, attraktív modell a Xiaomitól alumínium ötvözetből és szénszálból készül. Egyik legnagyobb előnye, hogy maximális sebessége 45 km/óra. Hatótávolsága 30 - 40 km egy feltöltéssel (ez az út felületétől és az egyén testsúlyától is függ). A motor teljesítménye 500 W. E roller 10"-es felfújható kerekekkel és tárcsafékkel rendelkezik. Maximális teherbírása 150 kg. 

Az olcsóbb modellektől főleg a maximális lejtésben különbözik (30°), de olyan apróságokban is, mint pl. az alváz LED megvilágítása, tempomat vagy okostelefonnal történő szinkronizálás. 

Robustus konstrukció
Beépített bluetooth hangszórók
Digitális kijelző
Hatótáv

 • Nagyobb súly
 • Magasabb ár
Xiaomi MiJia árának megtekintése

Takira Sc8ter Carbon elektromos rollerEz a könnyű konstrukciójú, szénszálas elektromos roller hosszabb utak megtételére is alkalmas. Kerekei 5"-esek és 250 Wattos motorral rendelkezik. A Takira Sc8ter Carbon maximális sebessége 22 km/óra. Lejtése 15°. Maximális teherbírása 120 kg. A 24 V-os li-ion akkumulátort 3 óra alatt feltölthetjük és kb. 28 km-t tehetünk meg vele. 

Ez a rendkívül praktikus modell LCD kijelzővel és LED világítással is rendelkezik, mely 120 lux erősséggel világít. A csomag része egy  gyorstöltő is. 

Csöndes motor
Összecsukható
Gyors töltés
Kis tömeg– 7,5 kg
5 sebességfokozat

 • Alacsony maximális lejtés
 • Alacsony maximális sebesség
A Takira Sc8ter Carbon árának megtekintése

Razor E300 elektromos roller A jelenleg leggyorsabb elektromos roller a Razortől 250 W teljesítményű és 24 km/órás sebességre képes. Emellett nagyon csendes és nagy fellépő lappal rendelkezik. Konstrukciója stabil és ellenálló. Ezt a modelt maximális sebességen kb. 40 percig használhatjuk. A töltési idő 8 - 11 óra. 

Nagy plusszt jelent az, hogy a markolat forgatásával változtathatjuk a sebességet. A roller széles, 10"-es kerekekkel rendelkezik, melyek kellemessé teszik a közlekedést. Maximális teherbírása 100 kg. 

Kedvező ár
Acél konstrukció
Csöndes, erős motor
A sebesség irányítása közvetlenül a kormányon

 • Nem összecsukható
 • Nem li-ion akkumulátorral rendelkezik
 • Hosszabb töltési idő
A Spartan RAZOR E300 árának megtekintése

Joyor X5S elektromos rollerEz a nagy teljesítményű 500 Wattos motorral rendelkező, 120 kg teherbírású elektromos roller akár a 35 km/órás sebességet is elérheti. A nagy kapacitású li-ion akkumulátor, melyet 5 - 7 óra alatt feltölthetünk, gondoskodik arról, hogy akár 55 km-t is megtehessünk a rollerrel egy feltöltéssel. A rollert egyszerűen össze lehet csukni, ami megkönnyíti hordozását. 

Ez az elektromos roller színes kijelzővel, ill. első és hátsó lámpával is el van látva. Emellett van még rajta duda, kitámasztó és USB bemenet a töltéshez. A közlekedést az első tompító teszi kellemessé, mely kitűnően megszűnteti a vibrációt. A tempomat is nagyon jól jöhet. A roller csak akkor indul el, amikor már felemeltük a lábunkat a talajról, így nem probléma, ha véletlenül húzzuk meg a kart. 

Extra erős motor
Kitűnő hatótáv
Rövid töltési idő
Összecsukó mechanizmus

 • Magas ár
 • Alacsonyabb maximális lejtés (15°)
A JOYOR X5S árának megtekintése

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 10.10.2019
A cikk értékelése:
(91.6%)

V tejto kategórií nájdete aj:

A legjobb szalagcsiszolók fára a Makita, a Hecht és a Bosch A legjobb szalagcsiszolók fára a Makita, a Hecht és a Bosch

A legfontosabb, hogy kiválasszuk a megfelelő szalagcsiszolót, amely teljesíti az elvárásainkat. A vélemények, értékelések és tesztek alapján kiválasztottuk Önöknek a legjobb modelleket,...

Delimano Stone Legend CopperLUX - egy réz edény, amellyel pénzt spórolhatunk Delimano Stone Legend CopperLUX - egy réz edény, amellyel pénzt spórolhatunk

Amennyiben szép külsőt, minőségi anyagot és egy olyan szettet keresnek, amelynek köszönhetően teljes lesz konyhájuk felszereltsége, akkor válasszák a Delimano Stone Legend CopperLUX-ot!...

A legjobb bluetooth hangszórókat a JBL gyártja A legjobb bluetooth hangszórókat a JBL gyártja

Nagyon jó érzés, ha bárhol elindíthatjuk a zenét, ahol csak szeretnénk. A bluetooth hangszóróknak köszönhetően a zenét elvihetjük akár az erdőbe, a nyaralóba vagy a sátorba! Melyek tehát...