A legjobbak a szónikus elektromos fogkefék a tesztek és az értékelések alapján is!

Szájhigiénia. Sokszor háttérbe szorul ez az aspektus, pedig küllemünk és egészségünk szempontjából is fontos! Minden szép fogakat szeretnénk, de kevesen teszünk is érte valamit. Természetesen mindennek az alapja a fogak tisztán tartása. 

A legjobb szónikus fogkefe

A legtöbb háztartásban a klasszikus fogkefe gondoskodik a fogak tisztán tartásáról. Mi lenne, ha kipróbálnák az elektromos fogkefét? 

Kedvelt elektromos fogkefe típusok

Miért éppen elektromos fogkefe? 

Sokan nem kedvelik az elektromos fogkeféket. Miért? Azért, mert valahol azt hallották, hogy nem megfelelő a hatásu, ill. hogy ugyanúgy tisztítanak, mint a hagyományos fogkefék. Engedjék meg, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba! Tudományosan bizonyított tény, hogy az elektromos fogkefék hatásosabbak a fogsor tisztán tartásában, mint az átlagos fogkefék. Megtudhatják, hogyan működik az elektromos fogkefe és miért kéne Önöknek is beszerezni egyet otthonra. 

Legjobb elektromos fogkefék

Az elektromos fogkefék sokkal könnyebben megbirkóznak a szájüregben található szennyeződésekkel. Ezenfelül használatuk kényelmesebb és természetesen időt is spórolnak Önöknek. Megfelelő választás érzékeny fogak esetén, hiszen segít a baktériumok eltávolításában, melyek a fogak és az íny érzékenységét okozzák. A speciális funkciók az íny masszírozását és a fogak fehérítését is lehetővé teszik. 

Az elektromos fogkefe fajtái

Ez elektromos fogkeféknek létezik néhány fajtája, melyek különféle technológiákat használnak a fogak tisztítására. Nagyon népszerűek a Curaprox, Philips Sonicare és az Oral-B által gyártott elektromos fogkefék is.

Szónikus fogkefék

A leginnovatívabb fogtisztítási technológiáról van szó. Nem a megszokott, klasszikus módon működik. Hangfrekvenciát használ, mely vibrációt okoz. Így percenként 30 000 - 40 000 rezgést képes végezni. A fogkefe már a fogkőtől 3 milliméteres távolságban is megkezdi a tisztítást. A hanghullámok segtségével hatékonnyá válik a tisztítás. Az íny tisztán tartásáról is megfelelően gondoskodik, ahol ugyanúgy a rezgések segítségével szabadul meg a lerakódásoktól a nehezen hozzáférhető helyeken is. A fogtisztítás így valóban kellemes és hatékony! 

Forgófejes fogkefék

Nagy a valószínűsége, hogy ezzel a típussal már találkoztak. Már az elnevezés alapján is rájöhetünk, hogy a lényege a fogkefe fej rotóciója. Percenként        3 000 - 10 000 fordulatot végez. 

Rotációs fogkefe

Meg kell mondani, hogy közvetlen, laza érintkezés során a sörték gondoskodnak a fogzománc és a fogak közötti rések megfelelő tisztításáról. Rövidebb idő alatt érhetnek el jobb eredményt. Viszont arra is kell gondolni, hogy szinte minden fognak külön figyelmet kell szentelni. Csak így érhetnek el tökéletes tisztaságot.  

Vibrációs fogkefe

A fogak tisztításának alapelve a vidrábió. Használat során a fogkefe eloszlatja a víz és fogkrém keverékét, ami így a legeldugottab helyekre is eljut. A tisztítás során elég horizontális (előre - hátra) mozgást végezni, míg a vibráció elvégzi feladatát. A szonikus-vibrációs fogkefék a leggyakoribb és leghatékonyabb alternatívának számítanak. 

3D elektromos fogkefe

A 3D fej a vibrációs és forgófejes elektromos fogkefék kombinációja. Tisztítás során ezek a fogkefék rotációs és pulzáló mozgást is végeznek. 

Legjobb elektromos fogkefék gyerekeknek

A fogkefe percenként  40 000 rezgést végez, így hatékonyan tisztítja a fogzománcot. A fogkefét elég a fogakra helyezni és mozgatni ott, ahol tisztítani szeretnénk fogainkat. Nem kell sem dörzsölni, sem rányomni.

Elektromos fogkefék rendeltetés szerint

A fogkeféket feloszthatjuk az alapján is, hogy ki fogja használni. Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy a fogkefét egy felnőtt vagy egy gyermek fogja használni. Ebből az okból kifolyólag a fogkeféket rendeltetés szerint is felosztjuk: 

  • Felnőtteknek
  • Gyerekeknek

A felnőtteknek szánt fogkeféket egyszerűen fel lehet ismerni. A gyermekek részére készített fogkeféknél viszont vannak különféle eltérések. A nekik szánt elektromos fogkefék a gyerekeknek megfelelően lett kialakítva. Főleg a fogkefe mérete más. Általában a fej sokkal kisebb, de a külleme is sokkal játékosabb. 

Az elektromos fogkefék áramforrása

A legolcsóbb modellek esetében a fej foglalja magába az áramforrást, ennek cseréje nem lehetséges és kb. 3 hónapig bírják. Napjaink legkedveltebb modelljei az elemes fogkefék. Ezekbe egyszer használatos AAA elemet vagy tölthető elemet is vásárolhatunk. 

Az elektromos fogkefék típusai

A legkedveltebbek az akkumlátoros fogkefék. Ezeket pár óra lefolyása alatt újratölthetjük. Az akkumlátor típusától és a használat gyakoriságától függően az elektromos fogkefe 2 -10 napot is kibír. Ezeken a fogkeféken általában van indikátor is, mely az akkumlátor töltöttségi szintjét jelzi. 

Egyéb paraméterek

  • Időzítő – informálja és motiválja a használót, hiszen mutatja, hogy milyen hosszú ideig kellene mosni a fogát. Általában 2-3 perces intervallumokra vannak beállítva a fogkefék.
  • Kijelző – nem kevésbé fontos, általában csak a drágább fogkefék rendelkeznek vel, melyeken különféle programokat is be lehet állítani. A LED kijelző információkat nyújt a programról. Kijelzőnek vannak nevezve a LED indikátorok is. 
  • Profil beállítása– az intelligens elektromos fogkefék esetében lehetőségünk nyílik különféle programok beállítására. Eltérő módok az átlagos szájhigiéniára, érzékeny fogakra, a fogak fehérítésére, az íny masszírozására stb. A beállítást pont a LED indikátor jelzi.
  • UV fertőtlenítő – nem túl megszokott, de néhány elektromos fogkefe rendelkezik UV fénnyel, melynek segítségével a kefén található baktériumoktól szabadulhatunk meg. 
  • Nyomásérzékelő – ez a funkció segít felismerni, mikor alkalmaznak túlságosan nagy nyomást. Ilyenkor a szerkezet a vibráció vagy rotáció lassulásával figyelmeztet. 
  • Pótfej csere– itt figyelmesnek kell lenni. A fogkefe fejének cseréje csak akkor lehetségese, ha ugyanolyan márkájú, sőt, ugyanolyan modellre való fejet akarunk felszerelni. Viszont ahogy azt már említettük, némelyik fej eldobható. A Philips elektromos fogkeféknek rendkívül jó pótfej választéka van! 

Legjobb elektromos fogkefék felnőtteknek

Legjobb elektromos fogkefék gyerekeknek

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 21.04.2019
A cikk értékelése:
(90.6%)

V tejto kategórií nájdete aj:

A legjobb robotporszívók az értékelések alapján. Hogyan válasszunk robotporszívót? A legjobb robotporszívók az értékelések alapján. Hogyan válasszunk robotporszívót?

A porszívózás akár teljesen robotizálttá is válhat. Ez nem csak egy álom? Tiszta szőnyegre és csempére érkezni haza? Tudják, melyik a legjobb robotporszívó? Cikkünkből megtudhatják! 

Fondü készlet - elektromos, kerámia, rozsdamentes acél vagy öntöttvasFondü készlet - elektromos, kerámia, rozsdamentes acél vagy öntöttvas

A fondü nem egy étel, hanem egy társas esemény. Önök is szívesen falatoznának ilyen különlegességet? Éljenek át egy különleges estét barátaikal vagy családjukkal! Cikkünkből...

A legjobb elektromos mokka kávéfőzők indukciós főzőlapra is. Hogyan válasszunk? A legjobb elektromos mokka kávéfőzők indukciós főzőlapra is. Hogyan válasszunk?

A kávékedvelők biztosan ismerik ezt a kávéfőző típust, hiszen sosem csalódunk benne! Cikkünkben ezért néhány pontban összefoglaljuk, hogy mi alapján érdemes mokka kávéfőzőt választani....