A legjobb automata kávéfőzők a tesztek alapján 2019

Önök is azok közé tartoznak, akik egy napot sem kezdenek reggeli kávé nélkül? A jelenlegi rohanó világban sokak számára nagyon fontossá vált a kávé. Valakinek elég a klasszikus török kávé, míg más az eszpresszót vagy a cappucciont kedveli. 

Automata kávéfőző

Amennyiben a minőség is fontos Önöknek, akkor az instant kávét a boltok polcain hagyják és inkább minőségi kávéfőzőbe invesztálnak. Mai cikkünkben bemutatjuk Önöknek a legjobb automata kávéfőzőket, melyeket a tesztek és a vásárlók véleménye alapján választottunk ki.

Kedvelt automata kávéfőzők

Az automata kávéfőzők előnyei

Minőségi kávé nélkül egy lépést sem tesznek? Akkor egy kávéfőző vásárlása logikus döntés. Otthonukba, munkába vagy az irodába is kitűnő választás lehet. A piacon rengeteg automat kávéfőző található, melyek paraméterei különböznek és sokszor az apró részletek döntenek arról, hogy elégedettek leszünk-e. 

A legjobb automata kávéfőző

Amennyiben ízletes cappuccinot, lattet vagy eszpresszót szeretnének inni, akkor a kávéfőző vásárlása nagyon jó döntés! Időt és pénzt spórol, de a lényeg az, hogy igazi élvezet a kávé minden kortyja. Ezek a legjobb automata kávéfőzők a tesztek alapján. 

Hogyan válasszunk automata kávéfőzőt? 

Automata kávéfőző esetében nagyobb invesztícióval kell számolni, mint a klasszikus kapszulás vagy karos kávéfőzők esetében. Hiszen ez egy automata gép, melynek működéséhez minimális asszisztencia szükséges, tehát majdnem egy konyhai robot. Elég, ha ledarálják a kávét, esetleg beleöntik a már ledarált kávét és megnyomnak egy gombot. 

Minőségi automata kávéfőző

Ez a készülék gondoskodik az ízletes kávé elkészítéséről. A minősége össze sem hasonlítható a kapszulás kávééval! Ez a készítés menetéről is elmondható. A választásnál gondolják át, mennyit szeretnének a kávéfőzőre költeni! Vegyék figyelembe a különféle paramétereket és funkciókat melyekkel az adott kávéfőző rendelkezik. 

  • Kávédarálás – Egy automata kávéfőzőből nem hiányozhat a kávédarálás funkciója! Hiszen pontosan a frissen darált kávé használata miatt lesz a kávé erős és intenzív. A kávéfőzők általában fém, de a minőségibbek akár kerámia darálóval is rendelkezhetnek. Az őrlés finomsága is változó, melyet be lehet állítani. 
  • A víztartály térfogata – ez főleg a kávé mennyisége miatt fontos, amelyet fogyasztanak. Amennyiben naponta 1 - 2 csésze kávét isznak, akkor egy 1,5 literes tartály elegendő lesz. Általában a tartály 1,8 - 2 literes. Ennek ellenére a vizet ajánlott cserélni, hogy elkerüljük a vízkő kialakulását. 
  • A kávé tároló térfogata – annak érdekében, hogy a kávét ne kelljen túl gyakran utántölteni vagy darálni jó, ha a tároló legalább 250 g kávét képes tárolni. Olyan kávéfőzőt is találhatnak, mely 500 g őrölt kávét is képes tárolni. 
  • Karbantartás – az automat kávéfőzők lényege az, hogy tulajdonképpen nem igényelnek karbantartást. Egy gombnyomással elindíthatják az automatikus tisztítás funkciót és az automatikus vízkőtelenítést is. 

Minőségi automata kávéfőző

  • A csészék melegítése – lehet, hogy ez apróság, de aki úgy szeretné inni a kávét, ahogy azt kell, annak a csészék melegítése igenis fontos! Ez a paraméter természetesen az energiafogyasztással is összefüggésben van. Néhány kávéfőző rendelkezik ezzel a funkcióval, de az alacsony teljesítményből kifolyólag nem végzik túl hatékonyan ezt a feladatot. 
  • Energiafogyasztás – az említett fogyasztás 1300 - 1800 Watt körül van. A magasabb teljesítménynek köszönhetően általában gyorsabban felmelegszik a víz, ami a kávé gyorsabb elkészítését eredményezi. Az automata kávéfőzők általában a víz felmelegedése után pár másodperccel már el is készítik a kávét. 
  • Nyomás – szintén a teljesítményről árulkodik. Az automata kávéfőzők esetében 15 bar körül van. A nyomás biztosítja be azt, hogy a kávéból mindent kinyerjenek, ami benne rejtőzik. 
  • Tejtároló edény – nagyon praktikus a külön tejre szolgáló tárolóedény, amely automatikusan adagolja a tejet, miközben kedvenc kávéjukat készíti. Így nem kell a tejhab készítésével bajlódniuk. 
  • Csészék és poharak – némely kávéfőző esetében nem készíthetik pl. a lattet rögtön a pohárba, mivel a magas pohár nem fér el. Így csak fokozatosan készíthetik el ezt az italt. Amennyiben ilyen típusú kávét is szeretnének készíteni, győződjenek meg róla, hogy egy nagyobb méretű pohár is elfér a rácson. Az adagoló ideális magassága legalább 140 mm. 

Mennyit szeretnénk ráköltetni?

Az automata kávéfőző nem kis befektetés. Természetesen a kényelmet és minőséget meg kell fizetni. Ráadásul, ha kiszámolják, hogy mennyiért vehetnek minőségi kávét egy kávézóban és mennyiért készíthetik el otthon, akkor rájönnek, hogy a befektetés idővel megtérül. Szó ami szó, automata kávéfőzőt ne keressenek 80 ezer forint alatt! Kb. 90 - 110 ezer forintba kerülnek a minőségi kávéfőzők. A legjobbak akár 160 ezer forintba is kerülhetnek! 

A legjobb automata kávéfőzők 2019

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 29.07.2019
A cikk értékelése:
(91.6%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Videó kaputelefon wifivel - vezeték nélküli megoldás kültéri kamerával isVideó kaputelefon wifivel - vezeték nélküli megoldás kültéri kamerával is

Amennyiben tudni szeretnék, hogy ki csenget az ajtónál anélkül, hogy ajtót kellene nyitniuk, akkor a videó kaputelefon a legjobb megoldás! Minden fontosat megtudhatnak róla cikkünkben....

A legjobb vasaló - hogyan válasszunk vasalót? Segítenek az értékelések és a tesztek. A legjobb vasaló - hogyan válasszunk vasalót? Segítenek az értékelések és a tesztek.

A vasaló kiválasztása nem egyszerű feladat! Könnyű vagy inkább nehéz legyen? Mennyi párára van szükség? Melyik vasalótalp a legjobb? Cikkünkből megtudhatják, hogy melyek a fontos...

A legjobb gázgrilleg a tesztek alapján. Segítünk a választásban! A legjobb gázgrilleg a tesztek alapján. Segítünk a választásban!

Úgy döntöttek, hogy a minőséget választják és szeretnének egy gázgrillt vásárolni? Cikkünkből megtudhatják, hogy mire kell a választás során figyelni, ill. a legjobb gázgrilleket is...