A legjobb ajádnékok házavatóra: tudják mivel lehet meglepni a háztulajdonosokat?

A házavató egy jó alkalom arra, hogy találkozhassunk barátainkkal és családunkkal és együtt kezdjük meg az élet új szakaszát. Szép szokás, hogy a meghívottak nem érkeznek üres kézzel, hanem valamilyen ajándékot is hoznak magukkal. 

A legjobb ajándékok házavatóra

Tudják, mit illik vinni? Összegyűjtöttünk Önöknek pár hasznos tippet, amelyek segítenek kiválasztani a legjobb ajándékot. 

Házavató. A költözés kellemes lezárása

A költözés nem a leggyakoribb elfoglaltság. A költözéssel, házvásárlással és építkezéssel rengeteg gond és kiadás jár. Éppen ezért, amikor mindennel végeztünk, akkor érdemes egy kicsit kirúgni a hámból és rendezni egy házavató bulit. 

Amennyiben meg vannak hívva egy ilyen buliba, akkor ajándékot is illik vinni. Ajándék alatt azonban rengeteg dolgot lehet érteni - valami praktikus, vicces vagy valami apróság. Nézzük meg közelebbről, hogyan lehet kiválasztani a megfelelő ajándékot. 

Katalógusunkból ajánljuk

Legjobb, ha láthatjuk a házat még a házavató előtt

Amennyiben meg vannak hívva egy házavató bulira, akkor az a legjobb, ha még az ünnepség előtt láthatják a házat. Miért? Mert akkor saját szemükkel láthatják, hogy milyen állapotban van, milyen a stílusa és mi hiányzik belőle. Ezek alapján egyszerűen ki tudják választani a tökéletes ajándékot, ami passzolni fog a házba. 

Megfelelő ajándék házavatóra

Ha nem tudnak benézni, akkor sem kell aggódni! Nyugodtan kérdezzék meg, hogy milyen stílusban fogják berendezni otthonukat, mire van szükségük és mik az elvárásaik. Ezek a kérdések segíthetnek elkerülni, hogy felesleges és haszontalan dolgot vegyenek. 

Nem tudnak dönteni? Kérdezzenek!

Valóban, nem mindenki tud egyedi ajándékokat kitalálni, amik minden elvárásnak megfelelnének. Ha nem feltétlenül szeretnének nagy meglepetést okozni, akkor inkább kérdezzenek! Lehet, hogy így valamivel unalmasabb lesz, de legalább praktikus. Na de mi a teendő, ha a klasszikus "ne vegyél semmit, semmire sincs szükségünk" válasszal találkoznak? 

Próbáljanak adni pár ötletet - kérdezzék meg pl., hogy nem szeretnének-e egy festményt, virágot vagy feliórát. Inkább a praktikusságot tartsák szem előtt! Egy univerzális ajándék pl. a vásárlási utalvány egy lakáskiegészítőket forgalmazó üzletbe. 

Lakáskiegészítők - koncentráljanak az egyes helyiségekre

Lehet, hogy első ránézésre nem tűnik fel, de rengeteg ötletes lakáskiegészítőt lehet ajándékba adni. Kezdhetik pl. a lábtörlővel. Találkozhatnak különféle feliratokkal, amik lehetnek viccesek, aranyosak és ötletesek is! Hasonló a helyzet a fürdőszobai szőnyegekkel. Amennyiben gyerekek is élnek a háztartásban, akkor biztosan örülnének akár egy babzsáknak is. 

Népszerű, színes babzsákok

Van a házban kandalló? Kitűnő! Akkor vegyenek kiegészítőket ahhoz - de legyenek óvatosak! A kandalló stílusa nagyon fontos, hiszen a kiegészítőknek passzolnia kell hozzá, főleg, ha a házigazda számára fontosak a részletek. 

Haladjanak szobák szerint és gondolják át, hogy Önök minek örülnének vagy mire vágynának. A konyhában ez lehet pl. egy kés szett vagy poharak. Akár ágyneműhuzatot is vásárolhatnak. Esetleg vicces feliratú párnákat is adhatnak ajándékba. Amennyiben a házavató év elején vagy végén van tartva, akkor egy ötletes naptárral is meglephetik a házigazdát. 

Katalógusunkból ajánljuk

Alkohol és poharak

Egy nagyon népszerű ajándék, amivel biztosan nem rontanak el semmit az egy minőségi pohár bor vagy pálinka. Hogy ne legyen olyan unalmas, az üveg mellé csomagoljanak egy feles pohár készletet vagy borospoharakat. 

A borozó szett nagyon népszerű ajándék

Adhatnak hozzá esetleg valamilyen édességet vagy készülhetnek egy egész ajándékkosárral. 

Próbálkozzanak a hobbin keresztül

Amennyiben egy közeli barát vagy rokon házavatójára mennek, akkor valószínűleg ismerik a hobbijait. Ilyen esetben sokkal könnyebb az ajándékkeresés. A férfiak sokszor foglalkoznak sporttal - akkor miért ne vásárolhatnának nekik pár jegyet egy meccsre? A nők pedig mindig örülnek egy kis masszázsnak, wellnessnek vagy színházjegynek. 

Egy könyv is lehet jó ajándék. Témáját érdemes aszerint meghatározni, hogy mi érdekli az adott személyt. Inkább a tudományos könyveket vagy a szépirodalmat részesíti előnyben? 

Katalógusunkból ajánljuk

Dekoráció, virágok és vázák

Az apró dekorációs elemek pozitívuma abban rejlik, hogy nem foglalnak nagy helyet, mégis élettel töltik meg otthonunkat. Akár vicces feliratú gyertyákkal is találkozhatnak!

A legszebb lakáskiegészítők  

Sokan kedvelik a virágokat, amelyeket egy szép vázával vagy cserépben ajánlott ajándékozni. A dekorációt illetően nagyon jó ötlet a borosüveg tartó, a falióra vagy a festmények. Utóbbinál azonban legyenek óvatosak, mert nem mindenki kedveli ugyanazt a művészeti ágat, ezért érdemes inkább rákérdezni, hogy örülnének-e az adott festménynek. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 30.07.2021
A cikk értékelése:
(93.2%)

További cikkek a kategóriában:

Tapétát választunk az összes helyiségbe!Tapétát választunk az összes helyiségbe!

Napjainkban nagyon bőséges a kínálat. A mai modern tapéták között találhatunk 3D vagy öntapadós tapétákat is! Cikkünkből megtudhatják, hogyan választhatják ki a legjobb tapétákat az...

Puffok ülésre - kötött puff, amit Önök is elkészíthetnek! Puffok ülésre - kötött puff, amit Önök is elkészíthetnek!

Változatos formák, minták és dizájn. Akármilyen stílusú nappalihoz megtalálhatják a megfelelő modellt! Válasszák ki velünk együtt a legjobb puffot otthonukba! 

3D padló a nappaliba vagy a fürdőszobába. Hogyan készül?3D padló a nappaliba vagy a fürdőszobába. Hogyan készül?