A komposztálható szemétzsák a legjobb választás, ha lebomló szemétzsákot szeretnének használni!

Elgondolkoztak már azon, hogy mennyi szemetet termelnek? Amennyiben csökkenteni szeretnék a megtermelt szemét mennyisését és fontos Önöknek a környezettudatosság, akkor biztosan értékelni fogják a komposztálható szemétzsákokat! 

Lebomló szemétzsák a konyhába

Tudják, hogyan használhatják ki őket, miből készülnek és milyen előnyeik vannak?

A legkeresettebb lebomló szemétzsákok

Óvják a környezetett válogatott hulladékgyűjtéssel! 

A szemét jelenti az egyik legnagyobb veszélyt a környezetre nézve. A megtermelt szemétmennyiséget újrahasznosítással és válogatott hulladékgyűjtéssel lehet csökkenteni. A szétválogatásnak és újbóli felhasználásnak köszönhetően a forrásainkat is védhetjük. A szétválogatott hulladék nyersanyaggá alakul, amely újból a gyártási folyamat részévé válhat, így csökken az energiafogyasztás. Ilyen esetekre is kiváló kiegészítő a környezetbarát szemétzsák, amely nagyon ellenálló. nem engedi át a szagokat és 100%-osan lebomló. 

A lebomló szemétzsákok előnyei

Cseréljék le a klasszikus szemétzsákokat sokkal környezetbarátabbra! Milyen előnyei vannak a lebomló szemétzsákoknak? A műanyag zsákokkkal ellentétben, amelyek nem megújuló energiaforrásokból jönnek létre, a komposztálható szemétzsákok teljes mértékben megújuló forrásokból keletkeznek és 100%-osan természetesek. Kukoricát, burgonyát és szóját használnak fel elkészítésükhöz. A zsákok teljes mértékben komposztálhatók otthoni körülmények között is. Milyen egyéb előnyei vannak? 

  • A szemétzsákok növényekből készülnek - az anyag nem káros az egészségre
  • Teljes mértékben lebomlóak
  • Nem tesztelik állatokon, így a vegánoknak is megfelelőek
  • Óvják a környezetet
  • Otthoni komposztálókban is garantáltan lebomlanak 4-6 hét alatt
  • Szilárdak, praktikusak és nem engedik át a szagokat
  • Műanyagokkal együtt is újrahasznosíthatóak

A környezetbarát szemétzsákok nem tartalmaznak nehézfémeket, amelyek a talajba kerülhetnének, kőolajat, kőolajszármazékokat, allergéneket, ftalátokat, mesterséges színezékeket, szintetikus lágyítókat és rákkeltő anyagokat. 

A szellőző elengedhetetlen

A szemétzsákokat, melyekbe a biohulladékot gyűjtik érdemes egy szellőzővel ellátott szemetesbe vagy egy lyukakkal rendelkező kerámia edénybe tenni. Vásárolhatnak speciálisan biohulladékra kialakított szemeteseket is, amelyekben a szemétzsáknak lógnia kell. 

Válogatott hulladékgyűjtés lebomló szemétzsákokban

A klasszikus szemetesekben a szemét nem tud száradni. Éppen ellenkezőleg, párát enged ki magából, amely lecsapódik a szemetes falain és kellemetlen szagot okoz. Az alapvető szabály, hogy az újrahasznosítható szemétzsákoknak lógniuk kell! 

Típusok, méretek és az ár

Komposztálható szemétzsákot különböző térfogattal (8 - 240L) és kiszerelésben vásárolhatnak. Találkozhatnak táskákkal, kerti zsákokkal, kutyaürülékes zacskókkal. A klasszikus szemétzsákkal összehasonlítva többet kell érte fizetni, de az árkülönbség nem szédületes. 

Lebomló szemétzsákot 1000 - 3500 forintért lehet vásárolni a mérettől és kiszereléstől függően. Ezzel a döntéssel csökkenthetik a műanyag hulladék mennyiségét, ill. meggyőződhetnek róla, hogy meggátolja a penész, a gomba és a kellemetlen szagok megjelenését biohulladék esetében. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írásaKözzétéve: 08.03.2021
A cikk értékelése:
(91.6%)

További cikkek a kategóriában:

Fából, fémből és gumiabroncsokból készült kerti dekorációkFából, fémből és gumiabroncsokból készült kerti dekorációk

A kert nem feltétlenül csak a munka és a termesztés helye. Tegye sajátját a béke gyönyörű oázisává, ahol pihenhet. Díszítse ízléses, divatos dekorációkkal!

Természetes luffa szivacs nem csak mosogatáshoz. Vásárolja meg a magokat, hiszen termesztése egyszerű!Természetes luffa szivacs nem csak mosogatáshoz. Vásárolja meg a magokat, hiszen termesztése egyszerű!

A hagyományos szivacsok, rongyok, kefék és drótkefék lecserélése a háztartás és a környezet szempontjából is nagyon hasznos. A luffa, a környezetbarát mosogatószivacs biztosan...

Ötletes és nem megszokott ajándékcsomagolás karácsonykorÖtletes és nem megszokott ajándékcsomagolás karácsonykor

Milyen lenne a karácsony ajándékok nélkül? Nem csak az ajándékkal, de egy különleges csomagolással is meglephetik szeretteiket! A lehetőségek tárháza határtalan! Inspirálódjanak...