A komposztálható szemétzsák a legjobb választás, ha lebomló szemétzsákot szeretnének használni!

Elgondolkoztak már azon, hogy mennyi szemetet termelnek? Amennyiben csökkenteni szeretnék a megtermelt szemét mennyisését és fontos Önöknek a környezettudatosság, akkor biztosan értékelni fogják a komposztálható szemétzsákokat! 

Lebomló szemétzsák a konyhába

Tudják, hogyan használhatják ki őket, miből készülnek és milyen előnyeik vannak? 

Óvják a környezetett válogatott hulladékgyűjtéssel! 

A szemét jelenti az egyik legnagyobb veszélyt a környezetre nézve. A megtermelt szemétmennyiséget újrahasznosítással és válogatott hulladékgyűjtéssel lehet csökkenteni. A szétválogatásnak és újbóli felhasználásnak köszönhetően a forrásainkat is védhetjük. A szétválogatott hulladék nyersanyaggá alakul, amely újból a gyártási folyamat részévé válhat, így csökken az energiafogyasztás. Ilyen esetekre is kiváló kiegészítő a környezetbarát szemétzsák, amely nagyon ellenálló. nem engedi át a szagokat és 100%-osan lebomló. 

A lebomló szemétzsákok előnyei

Cseréljék le a klasszikus szemétzsákokat sokkal környezetbarátabbra! Milyen előnyei vannak a lebomló szemétzsákoknak? A műanyag zsákokkkal ellentétben, amelyek nem megújuló energiaforrásokból jönnek létre, a komposztálható szemétzsákok teljes mértékben megújuló forrásokból keletkeznek és 100%-osan természetesek. Kukoricát, burgonyát és szóját használnak fel elkészítésükhöz. A zsákok teljes mértékben komposztálhatók otthoni körülmények között is. Milyen egyéb előnyei vannak? 

  • A szemétzsákok növényekből készülnek - az anyag nem káros az egészségre
  • Teljes mértékben lebomlóak
  • Nem tesztelik állatokon, így a vegánoknak is megfelelőek
  • Óvják a környezetet
  • Otthoni komposztálókban is garantáltan lebomlanak 4-6 hét alatt
  • Szilárdak, praktikusak és nem engedik át a szagokat
  • Műanyagokkal együtt is újrahasznosíthatóak

A környezetbarát szemétzsákok nem tartalmaznak nehézfémeket, amelyek a talajba kerülhetnének, kőolajat, kőolajszármazékokat, allergéneket, ftalátokat, mesterséges színezékeket, szintetikus lágyítókat és rákkeltő anyagokat. 

A szellőző elengedhetetlen

A szemétzsákokat, melyekbe a biohulladékot gyűjtik érdemes egy szellőzővel ellátott szemetesbe vagy egy lyukakkal rendelkező kerámia edénybe tenni. Vásárolhatnak speciálisan biohulladékra kialakított szemeteseket is, amelyekben a szemétzsáknak lógnia kell. 

Válogatott hulladékgyűjtés lebomló szemétzsákokban

A klasszikus szemetesekben a szemét nem tud száradni. Éppen ellenkezőleg, párát enged ki magából, amely lecsapódik a szemetes falain és kellemetlen szagot okoz. Az alapvető szabály, hogy az újrahasznosítható szemétzsákoknak lógniuk kell! 

Típusok, méretek és az ár

Komposztálható szemétzsákot különböző térfogattal (8 - 240L) és kiszerelésben vásárolhatnak. Találkozhatnak táskákkal, kerti zsákokkal, kutyaürülékes zacskókkal. A klasszikus szemétzsákkal összehasonlítva többet kell érte fizetni, de az árkülönbség nem szédületes. 

Lebomló szemétzsákot 1000 - 3500 forintért lehet vásárolni a mérettől és kiszereléstől függően. Ezzel a döntéssel csökkenthetik a műanyag hulladék mennyiségét, ill. meggyőződhetnek róla, hogy meggátolja a penész, a gomba és a kellemetlen szagok megjelenését biohulladék esetében. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 08.03.2021
A cikk értékelése:
(91.6%)

További cikkek a kategóriában:

Ötletes és nem megszokott ajándékcsomagolás karácsonykorÖtletes és nem megszokott ajándékcsomagolás karácsonykor

Milyen lenne a karácsony ajándékok nélkül? Nem csak az ajándékkal, de egy különleges csomagolással is meglephetik szeretteiket! A lehetőségek tárháza határtalan! Inspirálódjanak...

Hogyan készítsünk adventi koszorút? Próbálják ki az Atelier Papaver tippjeit! Hogyan készítsünk adventi koszorút? Próbálják ki az Atelier Papaver tippjeit!

Az adventi koszorú varázslatos és nyugodt hangulatot teremt otthonukban már karácsony előtt pár héttel. Önök még nem szerezték be az ideit? Készítsenek egyet velünk együtt kizárólag...

Élő vagy mű? Hogyan válasszunk karácsonyfát? Hol vásároljuk és hogyan tároljuk?Élő vagy mű? Hogyan válasszunk karácsonyfát? Hol vásároljuk és hogyan tároljuk?

A karácsonyfa a karácsony egyik klasszikus szimbólumának számít, amely nélkül el sem tudnánk képzelni az ünnepeket! Hogyan válaszzunk ez élő vagy a műfenyők közül?