A babzsák illik a gyerekszobába és a nappaliba is

A babzsákok története 1968-ban kezdődött, amikor megtervezték az első, babzsákra hasonlító ülőalkalmatosságot. William Robert Dean tervezte és tengerre való széknek készült. Körte formája volt és habpárnákkal volt megöltve. Szintetikus anyagból gyártották, mely ellenálló, de hajlékony volt. Nem ez volt az első babzsáknak titulálható dolog, de nagy szerepe volt a modern babzsák kialalkulásában! 

Barna babzsák a nappaliba

Abban a formájában, ahogy ma ismerjük 1969-ben jelent meg a bazsák. Cesare Paolini, Piero Gatti a Franco Teodoro tervezte. Azt a magbízást kapták hogy tervezzenek egy olyan széket, mely esztétikus, attraktív, kényelmes és egyedi lesz. Sacco-nak nevezték el és az olasz Zanotta Designe áll mögötte. Az olasz modernizmus részévé vált. 

Az olasz modernizmus olyan anyagokat használt, melyek könnyen hozzáférhetőek voltak a második világháború után - mint a polisztirén és különféle műanyagok. Az első babzsák körte formájú volt. A célközönség az Amerikában élő hippik voltak. A babzsákok a 20. század 70-es éveiben élték fénykorukat. 

A gyártás során bőrt, nylont, de poliésztert is használtak. Az első babzsákok szárított babbal, PVC darabokkal, poliészterrel habbal és expandált polipropilénnel voltak megtöltve. 

A babzsák mint bútor - szék

Általában székként van használva. Vannak olyan speciális darabok, melyeket fotelként, heverőként de teljes értékű ágyként is használhatunk. Ezek a bútordarabok bárkinek megfelelőek lehetnek, ill. bárki testéhez képesek alkalmazkodni. 

A nappaliban elhelyezett babzsák képes alkalmazkodni a helyiség stílusához, hangulatához. Megfelelő hely lehet a relaxációra, de kitűnő kiegészítőként is szolgálhat.   

Babzsákok a nappaliba

A babzsákot az irodában is kihasználhatjuk, de a gyerekeknek is nagy örömet szerezhetünk vele. Főleg azért, mert a gyerekek nagyon kreatívak és sok módot találnak arra, hogyan használhatnák a babzsákot - legyen szó akár játékról, akár relaxációról. 

A babzsákokat koncerteken vagy fesztiválokon is használhatjuk. Ha a babzsákokat különféle összejövetelek alkalmával használjuk, azoknak ellenállóknak, vízállóknak és könnyen tisztíthatóknak kell lenniük.

Babzsákok a kávézóba

Használhatjuk őket a nyári teraszon vagy a strandon is. Mivel könnyen alkalmazkodik a test formájához, így a terhes nők részére és a mozgáskorlátozottaknak is megfelelő lehet. A babzsákok minden igényt képesek kielégíteni. 

Vízálló babzsákok kültérre

A kültéri babzsákok esetében az időtállóságra kell figyelni. Általában gyorsan száradnak és vízhatlanok. 

Babzsák kintre

Úszó fotelként is megállja a helyét a medencében, így a forró nyári napokon is megpihenhetnek és relaxálhatnak benne. 

Babzsák állatoknak

A babzsák megfelelő lehet állatokna is - macskáknak, kutyáknak, de más kis kedvenceknek is. Egy ilyan babzsáknak ellenálló és stabil anyagból kell készülnie, hogy igazán hosszan élvezhesse kis kedvencünk a kényelmét. 

Babzsák a gyerekszobába

A felhasznált anyagtól függően a babzsákok képesek alkalmazkodni más tevékenységekhez is, mint amilyen a játék. Megtölthetünk kicebb zsákokat, labdákat. Gyermekünk biztosan örömét leli majd benne. 

A babzsák kiválasztása

A piacon sok különféle formájú és különféle anyagból készült babzsákot találnak. A választásnál főleg arra kell figyelni, hogy mire fogjuk használni a babzsákot. A babzsák kiválasztásánál fontos megválaszolni az alábbi kérdéseket: 

  • Milyen anyagból készült és hogy van megvarrva? A babzsáknak ellenálló anyagból kell lennie és precíen varrottnak. Általában a nylont, kortexint, műbőrt, bőrt használják a gyártás során. Egy időtálló babzsák akár a kinti relaxációt is lehetővé teszi. 

Babzsákok az erkélyre

  • Milyen anyaggal van megtöltve? A legtöbb esetben poliészter golyócskákat használnak. Éppen nekik köszönhetően képes a babzsák mindenkihez alkalmazkodni. Fontos az is, hogy lehetőség legyen a töltelék utántöltésére, kicserélésére. 

Az utolsó dolog amit meg kell fontolnunk az, hogyan fogjuk használni és hogyan fog kinézni a babzsák. Rengeteg szín és forma közül válogathatunk így bármilyen stílusú helyiségbe megtalálhatjuk az ideális babzsákot. Univerzáli lehetőség lehet a krémszín, barna, fehér vagy a fekete.  

  • A bazsák mérete a használattól függ. Egy gyerekeknek szánt babzsák mindenképpen kisebb lesz mint az, amelyiket a nappaliba vásároljuk. 

Babzsák a gyerekszobába

Manapság rendkívül széles a kínálat. A Tuli babzsákok rendkívül minőségiek, de ez meglátszik az árukon is. A gyerekek részére szánt babzsákok 30 ezer forint körül, míg a felnőtteknek szánt babzsákok 48 - 63 ezer forint körül mozognak. Ez a gyártó a mai napig a tradícióra és a minőségre épít, amit viszont megéri megfizetni! 

Babzsákokat viszont bármelyik bevásárlóközpontban találhatnak barátságosabb áron (18-25 ezer forint körül). Az olcsó babzsáknak megvannak az előnyei és hátrányai is. A választásnál figyeljenek a fentebb említett kritériumokra. A babzsákot hosszútávra vásárolják és megfelelő karbantartás mellett valóban sokáig kibírja. 

A babzsákok már közel 40 éve hódítanak, és még mindig nem mentek ki a divatból! A modern babzsák az otthonok részét képezi és hozzájárul a modern, divatos hangulat megteremtéséhez. Felhasználásának lehetőségei igen sokrétűek. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 19.04.2019
A cikk értékelése:
(91.6%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Hogyan tervezzünk tökéletes beépített szekrényt? Hogyan tervezzünk tökéletes beépített szekrényt?

Segítünk eligazodni a beépített szekrények világában és adunk pár tanácsot a megtervezést illetően is. Nekünk köszönhetően elkerülhetik az olyan hibákat, melyek a beépített szekrény...

Luxus kristály csillárok a nappaliba, hálószobába és modern konyhába Luxus kristály csillárok a nappaliba, hálószobába és modern konyhába

A világítás kiválasztásánál nem kell csak a klasszikus pontvilágításra hagyatkozni! Legyenek egy kicsit bátrabbak és válasszák a luxust és újdonságot - egy vonzó kristály csillárt, amely...

Hogyan válasszuk ki az ideális ágyat? Hogyan válasszuk ki az ideális ágyat?

Az ágy befolyásolja egészségünket. A megfelelő matrac kiválasztásával megelőzhetjük a problémákat az alvással és a hátgerinccel. Cikkünkben eláruljuk, mi alapján választhatják ki az...