3D padló a nappaliba vagy a fürdőszobába. Hogyan készül?

Lényegében az őseink által a fa házakban használt döngölt padló is egyfajta 3D padlónak számítható. Szerencsére a technikának köszönhetően ma már sokkal kényelmesebb, de mégis hatékony padlót tudunk lerakni. 

3D padló a nappaliban

A legjobb példa erre a 3D epoxi padló. Mai cikkünkben minden fontosat megtudhatnak róla! 

Vizuális robbanás

Ha egy gyönyörű csempével vagy laminált padlóval burkolt helyiségbe lépnek, akkor a szép színek és a kidolgozottság hamar felkelthetik érdeklődésüket. Amint egy 3D padlóval ellátot helyiségbe lépnek egy igazi érzelem hurrikán indul el!

Ugrálhatnak örömükben, elkezdhetnek szédülni, örülhetnek, mint a kisgyerekek, szóval rövid idő alatt nagyon intenzív érzések törhetnek a felszínre. Ez a 3D padló egyik legnagyobb előnye - az élmény! 

Segítségével tágíthatják a teret!

A 3D epoxi padló másik előnye, hogy optikailag tágítja a teret. Ebből kifolyólag gyakran használják kisebb méretű fürdőszobákban. A fehér falakkal és tükrökkel ellentétben a 3D padló mélységet ad a helyiségnek! 

3D padló a fürdőszobában

Saját dizájn a padlóhoz

Egyáltalán nem szokatlan, hogy a padlón egy strand jelenik meg az óceán hullámaival, de akár egy a mélységbe tekintő dizájnt is választhatnak. Csak Önökön múlik, hogy melyik mellett döntenek! Bármi lehetséges! Ez az egyik oka annak, hogy a 3D padló egyre elterjedtebb a fürdőszobákban! 

Hogyan készül a 3D padló?

A 3D padló nem csak megjelenésben, de kivitelezésben is különleges. Először ki kell választani a kívánt motívumot. Persze a lehetőségek száma szinte végtelen! 

Ezek után a munka menete már nagyon egyszerű:

  • tiszta, lehűlt beton felületre fel kell vinni az epoxi alapozót
  • erre kerül rá a speciális PVC - epoxihoz kifejlesztett fólia
  • ez után az egész képet le kell önteni átlátszó epoxi lakkal

Már készen is van az epoxi padló! Ellenáll a sérülélseknek és vegyszereknek, ezért a kép mindig úgy fog kinézni, mintha éppen elkészült volna. Az elkészülés idejébe bele kell számítani a rétegek felvitelét, a száradást, a megszilárdulást, így az egész folyamat kb. 3 - 5 napot vesz igénybe. 

A felvitel módja miatt a felület tükörsima lesz. Egyetlen csík, hézag vagy karcolás sem lesz rajta! A kép egyöntetű saroktól sarokig. 

Készítsenek saját padlót

Amennyiben a kínálatban szereplő képek közül egyik sem nyeri el tetszésüket, akkor akár saját képet is használhatnak. Vigyázat, most jön a 3D padló legjobb része! 

3D epoxi padló

Ahogy a képeket, úgy az apróbb tárgyakat is képes egyenletesen elfedni az epoxi. Alkothatnak mintát pl. a kirándulásokon összegyűjtött érmékből, kagylókból, kövekből vagy homokból. A padló így teljesen egyedi, eredeti, autentikus és romantikus lesz! Megfelelő fal és mennyezet kombinációval igazán érdekes 3D teret alakíthatnak ki otthonukban! A lehetőségek száma végtelen!

Az árat kompenzálja az időtállóság

A 3D padló ára mindenképpen magasabb a laminált padló áránál. Általában 17 ezer forintot érdemes számolni egy négyzetméterre. Ez viszonylag nagy költsékeket vonz magával, de az epoxi padló általában hosszú évtizedekig megőrzi eredeti állapotát. 

3D padló a fürdőszobában

Ipari körülmények között is szokták használni, tehát a mindennapos otthoni használatot minden probléma nélkül kibírja!

Egészséges és praktikus

Az epoxi padlót nagyon könnyű karbantartani, hiszen még a nedvesség sem okoz neki gondot! Nagy előny az is, hogy vékony réteget alakít ki, ezért padlófűtést is lehet alá tenni. Ebből adódóan bármelyik helyiségbe megfelelő lehet! 

Azt azonban érdemes észben tartani, hogy ez a padló valószínűleg az egész életüket végig kíséri majd és cseréje bizony nem olcsó mulatság! Érdemes olyan motívumot választani, ami nem megy ki a divatból egy szezon alatt. 

3D vízesés padló

A 3D padló alatt nem csak a színes, már szinte giccses motívumokat kell elképzelni. Akár játékos padlót is előidézhetünk vele, ami a gyerekszobában kimondottan jól jön. Műveszi motívumokat pl. a nappaliban ajánlott használni. Akár márvány vagy luxus hatású mahagóni padló kinézetet is előidézhetünk a 3D epoxi padlónak hála!

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 20.08.2021
A cikk értékelése:
(87.4%)

További cikkek a kategóriában:

Tapétát választunk az összes helyiségbe!Tapétát választunk az összes helyiségbe!

Napjainkban nagyon bőséges a kínálat. A mai modern tapéták között találhatunk 3D vagy öntapadós tapétákat is! Cikkünkből megtudhatják, hogyan választhatják ki a legjobb tapétákat az...

Puffok ülésre - kötött puff, amit Önök is elkészíthetnek! Puffok ülésre - kötött puff, amit Önök is elkészíthetnek!

Változatos formák, minták és dizájn. Akármilyen stílusú nappalihoz megtalálhatják a megfelelő modellt! Válasszák ki velünk együtt a legjobb puffot otthonukba! 

Öntapadó vinyl padló a konyhába és a fürdőszobába. Ár, előnyök és hátrányokÖntapadó vinyl padló a konyhába és a fürdőszobába. Ár, előnyök és hátrányok

Milyen tulajdonságai vannak a vinyl padlónak? Illik a konyhába? Milyen előnyei és hátrányai vannak? Megfelelő a fürdőszobába? Minden fontosat megtudhatnak mai cikkünkben!