Úti vasaló: Apró segítő utazásokra

Minden háztartás alapvető felszereltsége közé tartozik a vasaló és ez attól függeltenül igaz, hogy évente csak párszor vagy hetente többször veszik hasznát. Vasalt ruhák nélkül valószínűleg kevesen tudják elképzelni a munkába menést vagy a mindennapi életet. 

A legjobb úti vasaló

Mivel a vasalást otthonunkon kívül sem hanyagolhatjuk el, ezért nem rossz, ha az utazások során van Önöknél egy úti vasaló. 

Kedvelt úti vasalók

Megnevezés Értékelés Részletek
SENCOR SSI 1010GRMutatás produkt

Hogyan válasszunk úti vasalót? 

Sima vasaláshoz elegendő a klasszikus vasaló, de a nagyobb kényelem érdekében a gőzölős vasalót ajánljuk. Az úti vasalók kisebbek, mint a normál változat. Nagyon helytakarékosak (az összecsukható fogantyúnak köszönhetően egyszerűen elférnek a bőröndben vagy a táskában) és a súlyuk is kisebb. Az úti vasaló lehetővé teszi, hogy a munkavégzés és a baráti összejövetelek alatt is rendezetten nézzenek ki! Ezek a vasalók úgy vannak tervezve, hogy különféle feszültésget is kibírjanak, ami főleg külföldön jön jól. Az úti vasaló kiválasztásakor nem feletkezhetnek meg pár fontos faktorról! 

A vasaló felülete

A leggyakoribb anyag a rozsdamentes acél. Hátránya az, hogy idővel veszít csúszósságából, ill. nem ellenálló a karcolásokkal szembe. A kedvelt anyagok özé tartozik az alumínium is, melynek hasonló tulajdonságai vannak, mint a rozsdamentes acélnak, tehát elég könnyen karcolódik. 

Kicsi úti vasaló

A teflon felület is ugyanolyan könnyen megkarcolódik - pl. cipzároktól vagy gomboktól. Kitűnő választás a kerámia felület, amely jobb tulajdonságokkal rendelkezik, mint az alumínium és a rozsdamentes acél, ráadásul az ára sem túl magas. Ez egy tapadásmentes, ellenálló felület, melynek egész területén egyenletesen oszlik el a hő. 

A vasaló funkciói

Az úti vasaló esetében nagyon jó, ha rendelkezik az automatikus kikapcsolás funkciójával és vízkőtelenítő rendszerrel. Ezek a vasalók általában gőzölősek, így természetes úton folyamatosan vízkőtelenítenek. A vízkő kialakulását megelőzhetjük desztillált víz használatával, ami sajnos az utazások során nem mindig áll rendelkezésünkre. A másik lehetőség a vízkőtelenítő rendszer. Az öntisztításnak köszönhetően akár sima vizet is önthetnek a vasalóba és így sem szennyeződik majd be! Hasznos funkció az automatikus kikapcsolás, mely akkor praktikus, ha a nagy rohanásban elfelejtjük kikapcsolni a vasalót. 

Úti függőleges gőzölős vasaló

Néhány úti vasaló egy kefét is tartalmaz, melyet a ruhák tisztítására használhatnak. Kitűnő a szöszök és bolyhok eltávolítására. Az anti-drip/drop rendszer megakadályozza, hogy a vasalóból csepegjen a víz. 

Nagyon praktikus funkció a függőleges gőzölés, melynek köszönhetően akár vertikálisan, kényelmesen is vasalhatnak. Gyorsan és egyszerűen távolíthatják el a gyűrődéseket a ruhákból! Ezt a funkciót a lágy és gyendéd anyagokon is használhatják, de a nehezen vasalható ruhákkal is elbánik. A hotelszobákban általában nincs vasalódeszka, ezért ez a funkció sokat segíthet. 

A vaslótalp

Az úti vasaló természetesen kisebb méretű, mint a klasszikus vasalók, de az úti vasalók között is vannak különbségek pl. a vasalótlap méretében és formájában. Valamelyik keskenyebb, hegyesebb, míg a másik kerekebb. Ingek vasalására inkább a keskeny, hegyesebb vasalótalppal rendelkező vasalókat ajánljuk, de trikókra és nadrágokra megteszi a kerekebb verzió is! 

Könnyítsék meg a vasalást

Az úti vasaló esetében is fontos az energiafogyasztás és a gőzölés. Az energiafogyasztástól függ az, hogy milyen gyorsan melegszik fel a vasaló és az, hogy mennyi gőzt produkál. Minél nagyobb a teljesítmény, annál könnyebb a vasalás! 

Úti vasaló

Mivel a legtöbb úti vasaló gőzölős, de a sima vasalás funkcióját is tartalmazza, ezért az állandó gőzölésről kellene információt szerezniük. Ez a paraméter g/percben van megadva. A kevésbé gyűrött ruhadarabok vasaláságoz elegendő a 40 - 70 g/perc teljesítmény. 

Az úti vasaló ára

Az úti vasalók esetében is beszélhetünk átlagos és luxus modellekről. Az világjárók számára készült vasalók ára egyik esetben sem túl magas! Már kb. 1800 forinttól megvásárolható egy ilyen berendezés, míg a drágábbak 10 ezer forintba kerülnek. Az olcsóbb vasalók általában nem rendelkeznek különösebb funkciókkal. Amennyiben fontosnak tartják a függőleges gőzölést vagy az öntisztítást, akkor inkább szánjanak rá pár forinttal többet! 

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 28.10.2019
A cikk értékelése:
(88.4%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Hogyan válasszuk ki a legjobb időjárás állomást? Segítenek az értékelések és a tesztek. Hogyan válasszuk ki a legjobb időjárás állomást? Segítenek az értékelések és a tesztek.

Olyan időjárás állomást szeretnének, amely mutatja a kinti és benti hőmérsékletet, a levegő páratartalmát, a szél sebességét, a légnyomást, rendelkezik időjárás előrejelzéssel és a...

Videó kaputelefon wifivel - vezeték nélküli megoldás kültéri kamerával isVideó kaputelefon wifivel - vezeték nélküli megoldás kültéri kamerával is

Amennyiben tudni szeretnék, hogy ki csenget az ajtónál anélkül, hogy ajtót kellene nyitniuk, akkor a videó kaputelefon a legjobb megoldás! Minden fontosat megtudhatnak róla cikkünkben....

A legjobb vasaló - hogyan válasszunk vasalót? Segítenek az értékelések és a tesztek. A legjobb vasaló - hogyan válasszunk vasalót? Segítenek az értékelések és a tesztek.

A vasaló kiválasztása nem egyszerű feladat! Könnyű vagy inkább nehéz legyen? Mennyi párára van szükség? Melyik vasalótalp a legjobb? Cikkünkből megtudhatják, hogy melyek a fontos...