Tefal, Delimano, Tescoma, Berghoff vagy Zepter edénykészlet: Melyek a legjobbak?

Egy jó edénykészlet nélkül a konyhában nem lehet boldogulni. Választáskor vegyék figyelembe a minőséget és ne csak az árhoz, de a gyártóhoz is tartsák magukat! Melyik edénykészletek a legjobbak? 

Edénykészlet a konyhába

Napjainkban több gyártó termékeivel is találkozhatunk és az árak is nagyon eltérőek. Nem minden edénykészlet kínál megfelelő minőséget! Miért ez edénykészlet a legjobb választás és melyiket válasszák, hogy ne bánják meg döntésüket? 

Kedvelt edénykészletek

Az edénykészlet előnyei

Régebben az edények kiválasztásakor a színeket és méretet vették figyelembe, míg a gyártóval nem is törődtek? Sok háztartásban még ma is a klasszikus zománcozott edényekkel futhatunk össze. Természetesen azok is rendelkeznek előnyökkel, ezért még mindig megtalálhatóak a boltok polcain. 

Minőségi edénykészlet

Egyáltalán nem éri meg egyesével vásárolni az edényeket! Sokan szeretik, ha az edények egyforma kinézetűek, mivel így biztosan összeillenek és van egyfajta struktúrájuk. Egy készlet vásárlása azt is bebiztosítja, hogy minden meglegyen, ami a főzéshez szükséges. Egy kisebb fazéktól kezdve, amiben tojást főzhetnek, egészen a nagy, leveses edényig, minden lesz benne. Ráadásul az edénykészlet a pénztárcájukat sem terheli meg annyira!

Miért vásároljunk modern edénykészletet?

 • Kedvező az ára
 • Jobb a minősége
 • Az összes edény megvásárolható egy csomagolásban
 • Több típusú felületen is használható
 • Attraktív dizájn

Az edények típusai a felhasznált anyagok alapján

 • Zománcozott edény – klasszikus, amit sokan még ma is használnak. A zománc szilicium keverékéből keletkezik, ami 600 - 800°C-os égetés során üveges állagot nyer. Ellenálló, viszont érzékeny az ütésekre. Nem káros az egészségre és jól vezeti a hőt. 
 • Rozsdamentes edény – a legelterjedtebb típus. Már első ránézésre is modern hatást kelt. A rozsdamentes edénykészletek nagyon népszerűek, mivel kedvező tulajdonságokkal rendelkeznek. Sokszor dupla vagy tripla aljúak, tapadásmentesek és légés esetén is könnyen tisztíthatóak. Ugyan nem tartják hosszú ideig a hőt, de gyorsan felhevülnek. Ellenállóak a rozsdával és az ütésekkel szemben! 
 • Öntöttvas edény – az öntötvas egy nagyon hálás anyag, viszont magasabb az ára és nagyobb a súlya. Öntöttvas serpenyőkkel sokkal gyakrabban találkozhatunk. Ez az anyag nagyon jó, stabil hővezető tulajdonságokkal rendelkezik. Tökéletesen ellenáll a hirtelen hőmérséklet változásoknak. Fontos azonban, hogy megfelelően gondoskodjunk róla. A kiégetés és az első használat között olajjal kell ápolni, mivel az a következő égetés során egy tapadásmentes bevonatot hoz létre. Érdemes enyhén zsírosan használni, mert akkor ellenállóbb a rozsdával szemben. 
 • Réz edény – már nem olyan elterjedtek, pedig nagyon jó tulajdonságokkal rendelkeznek. Karbantartásuk igényes feladat, mivel nem rakhatóak mosogatógépbe és az áruk is viszonylag magas. A konkurenciával összehasonlítva semmivel nem tudnak kitűnni! 
 • Kerámia edény – kerámia edénykészletet hiába keresnek! Maximum két darab szokott egyben lenni. A felület természetesen tapadásmentes és tartós, azonban nem bírja örökké! Minden használattal egyre érzékenyebb lesz a felület és egy esetleges sérülés miatt elveszítheti kedvező tulajdonságait. 
 • Titán edény – a felülete ellenálló, kitünő tulajdonságokkal rendelkezik, ellenáll a hirtelen hőmérséklet változásnak és még a sütőben is használható. Ez a sok pozitívum az áron is meglátszik! Ismert a Stone Legend készlet, ami titán, kő és réz kombinációjából született és lekörözi a legtöbb konkurenst. 
 • Teflon felületű edények – a teflon sokak számára azt jelenti, hogy soha, semmi nem fog leégni az edényben. Fontos azonban tudni, hogy a teflon egy nagyon érzékeny anyag, ezért nagy körültekintéssel kell vele bánni! Sérülés után a pozitív tulajdonságai lényegében megszűnnek. 260°C felett ráadásul karcinogén anyagokat bocsát ki. Nem szabadna kirántott ételeket készíteni benne! 

Katalógusunkból ajánljuk

Edénytípusok hőforrás alapján

Fontos szempont, hogy milyen típusú felületen lehet használni az edényt: 

 • Üvegkerámia főzőlap
 • Indukciós főzőlap
 • Gáztűzhely

A gyártók általában azt is feltüntetik, hogy az edény használható-e sütőben. Egyetlen műanyag típus sem olyan ellenálló, hogy kibírja azt a hőmérsékletet! Soha ne tegyék azt az edényt a sütőbe, ami műanyag fogantyúval van ellátva! 

Megbízható és népszerű gyártók

Több tucat vagy talán több száz olyan gyártó is létezik, akik állítják, hogy saját termékeik a legjobbak! Keressék a megbízható gyártókat! A legkeresettebbek a Tescoma termékei. Ez a gyártó rengeteg lehetőséget kínál, amelyből mindenki kiválaszthatja a neki legmegfelelőbbet. 

Edénykészlet serpenyővel

A kedvelt gyártók közé tartozik a Tefal, Delimano, Zepter vagy a Berghoff. Ezeket már magasabb árkategóriába sorolhatjuk, de a minőséget illető elvárásokat tökéletesen teljesítik. 

Ki garantálhatná jobban az edények minőségét, mint egy valódi szakács? A Twin Classic Pihlreich Selection Zwilling készlet vagy a Ballarini, aminek maga Gordon Ramsay az arca biztosítja a magas minőséget, mivel a főzés egyik mestere is a nevét adta hozzá!

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 17.11.2021
A cikk értékelése:
(87.8%)