Mini sütőt akár főzőlappal és mikrohullámú sütővel együtt is vásárolhatnak! A vélemények alapján a Tefal és az Orava a legjobb

Kíváncsiak rá, hogy kinek van manapság szüksége mini sütőre? Mindenki megérdemli a meleg, finom ételeket! Miért korlázotnák lehetőségeiket, ha finom csirkét, pizzát vagy kalácsot akár egy kisebb lakásban, kollégiumban vagy nyaralóban is készíthetnek! 

Hogyan válasszuk ki a legjobb mini sütőt?

Akár telejsen helyettesítheti a klasszikus sütőket! Meglepő, hogy mennyi mindenre képes egy mini sütő!

Kedvelt sütők

Ki keresi leggyakrabban a mini sütőt?

A mini sütő vásárlásának fő oka általában a kis lakás és a mégkisebb konyha, amelyben nem férne el egy klasszikus sütő. A mini sütőnek azonban bárhol lehet helyet találni. 

A másik ok a nyaraló. Nyáron persze főleg a kinti grillezés a megszokott, de képzeljék csak el, ahogy lobog a tűz a kandallóban és a mini sütőből mézeskalács illata árad. Ebből mindenkinek világos, hogy a nyaralóban igenis van helye a sütőnek! Elvégre viszonylag sok időt töltenek el ott. 

Gyermekük már egyetemista és finom ételeket szeretne készíteni a kollégiumban is? Akkor biztosan örülni fog egy mini sütőnek! Legalább addig, amíg meg nem unja a főzést és sütést a többi kötelesség mellett. 

A sütés nem minden!

Amellett, hogy a mini sütő nem foglal sok helyet teljes mértékben képes helyettesíteni a klasszikus sütőt. Megsüti a pizzát, de a komplikáltabb fogásokkal is megbirkózik. Sütés, grillezés, melegítés - és ez még mindig nem minden! Funkciói attól függenek, hogy milyenek az Önök elvárásai, milyen modellt választanak és milyen összeget hajlandóak rászánni. 

Mennyi funkciót és lehetőséget kínál?

Először gondolják át, hogy mi mindent szeretnének készíteni a mini sütőben! Egy klasszikus mini sütőn be lehet állítani felső és alsó melegítést, amit meleglevegős és mikrohullámú melegítéssel is lehet kombinálni. A meleglevegős funkcióval egészségesen készíthetik el az ételeket. A ventilátor egyenletes hőelosztást biztosít, ami jobb átsüléshez vezet. Ezzel a funkcióval kisebb hőmérsékleten és rövidebb ideig kell sütni az ételt. Energiát spórolhatnak és az étel több tápanyagot őrizhet meg. A sütés módját előre ki kell választani! 

Elektromos mini sütő

Minden mini sütő rendelkezik időzítővel az automatikus kikapcsoláshoz, ami hangjelzéssel egybekötött. Így mindig tudhatják, hogy mennyi idő kell még az étel elkészüléséhez és mikor lehet kivenni. Nem kell folyamatosan figyelniük, tehát nyugodtan foglalkozhatnak mással is!

Persze hő nélkül a legjobb sütő sem működik! A csirkének tovább kell sülnie, mint a padlizsánnak! A termosztát segítségével egyszerűen beállíthatják a kívánt hőfokot 50-től egészen 280°C-ig. Minden ételt a legmegfelelőbb hőfokon készíthetnek el!  

A belső világítás lehetővé teszi, hogy sütés közben is ellenőrizhessék az ételt. Aranybarnára sült más a husi? A világítással egyszerűen eldönthetik! 

A mini sütő előnyei

  • Kisebb a térfogata, hamarabb felmelegszik és kevesebb energiát fogyaszt
  • forgó grillnyárs és időzítő is van benne (ellenőrizzék, hogy járnak-e hozzá speciális edénynek, amelyekkel pl. ősszegyűjthetik a lecsöpögő zsiradékot)
  • gőz funkcióval is rendelkezik (egészséges ételt készíthetünk vele, megőrizhetjük a tápanyagokat és kevesebb zsiradékot kell használnunk)
  • a minőségi sütők beépített hetedik érzékkel is rendelkeznek, amelynek hála meg tudják határozni az optimális teljesítményt és időt, ami az elkészítéshez szükséges. A gőz mennyiségét is képes beállítani. 
  • a legmodernebb modellek a tészta kikeverésében is segíthetnek, felgyorsítják a tészta kelését és megkönnyítik a kenyér vagy kalács sütését (keverőlapátot kell tartalmazniuk)
  • a mini sütő sok esetben főzőlappal van kommbinálva, amit külön lehet szabályozni. A sütőt és a főzőlapot egyidőben is lehet használni. Létezik öntöttvas és üvegkerámia változat is! A döntés csak Önökön áll! Utóbbihoz speciális edényekre lesz szükség!

Hogyan ismerhetik fel a mini sütőt?

Mérete és formája egy mikrohullámú sütőre emlékeztet. Nyugodtan elhelyezhetik a konyhaszekrényen vagy átvihetik oda, ahol éppen szükség van rá. Ha nem fogják gyakran használni, akkor letehetik a pincébe és csak akkor kell elővenni, ha sütni készülnek. 

Vegyék figyelembe a térfogatot! 12 és 39 liter között lehet. Hány fő számára szeretnének ételt készíteni? Mekkora helyet jelöltek ki a mini sütő számára? Amennyiben főzőlappal kombinált mini sütőt szeretnének, akkor a megfelelő hely kiválasztása valóban nagyon fontos! A beépített mini sütő jobban illik a konyha stílusához, de nem lehet áthelyezni. Eldöntötték, hogy mire vágynak?

A pár réteg üveg megfelelően hőszigeteli a sütőt, tehát a külső része nem éget. Sütés közben viszonylag gyakran ki kell nyitni a sütőt és nem kell attól tartaniuk, hogy megégetik magukat! A fogantyú mindig hideg marad! 

Ne csak mini sütőt vásároljanak!

A kiegészítőket is vegyék figyelembe! Vásárlás előtt erről sem szabad megfeletkezni! Rostély, kerámia lap, sütő pléh...

Kiegészítő a mini sütőhöz - grillrács

Nézzék meg, hogy mit tartalmaz a sütő, ill. mire lesz igazából szükségük! Mindegyik gyártó és típus más kiegészítőket kínál.

A mini sütő karbantartása

Ne feledjék, hogy amiről megfelelően gondoskodnak, az sokkal tovább bírja a gyűrődést! Ez persze a mini sütők esetében is érvényes! A tálak, amelyek összegyűjtik a felesleges zsiradékot meggátolják a leégést és a kellemetlen szagoktól is megóvnak.

Ne használjanak túlságosan agresszív tisztítószereket! Lehet, hogy többet ártanak, mint használnak! Először hagyják a sütőt kihűlni, majd a tisztításhoz speciális elektromos sütőhöz való tisztítószert használjanak. Törlőkendők sokszor járnak a mini sütőhöz.

Mini sütő - milyenek a vélemények és tapasztalatok?

Mielőtt döntést hoznának olvassák el a vásárlók véleményét! Az előnyöket és hátrányokat legjobban azok tudják megfogalmazni, akik már használták a konkrét sütőt. Hallgassák meg a tanácsokat! A legkeresettebbek a Vigan, Tristar, Tefal és az Orava termékei. Áruk változó. A funkcióktól és a felszereltségtől függ! Válasszanak olyat, amit valóban ki tudnak majd használni!

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 03.11.2021
A cikk értékelése:
(91.6%)

További cikkek a kategóriában:

E-könyv olvasó: Milyen funkciókkal rendelkezik és melyik a legjobb? E-könyv olvasó: Milyen funkciókkal rendelkezik és melyik a legjobb?

Találkoztak már azzal a véleménnyel, hogy a klasszikus küönyvek száz év múlva rég a múlté lesznek? Megfelelően helyettesíti őket az e-könyv olvasó! Önök tudják, hogy milyen funkciókkal...

A legjobb magasgazvágók: A vélemények és tesztek segítenek választani! A legjobb magasgazvágók: A vélemények és tesztek segítenek választani!

Magasgazvágót szeretnének vásárolni? Ha már egy kicsit körbenéztek, akkor tudhatják, hogy a kínálat nagyon bőséges és nehéz kiválasztani a megfelelő modellt. Mi megkönnyítjük a dolgukat!...

Hogyan válasszuk ki a legjobb elektromos bébicsőszt? Olvassák el a véleményeket!Hogyan válasszuk ki a legjobb elektromos bébicsőszt? Olvassák el a véleményeket!

A technika egyre jobban fejlődik, így már a babák felügyeletében is kaphatunk egy kis segítséget. Mi is az az elektromos bébicsősz vagy bébiőr? Mi alapján lehet kiválasztani a...