Melyik a legjobb vákuumfóliázó gép? Az értékelések segítenek a választásban!

A vákuumfóliázó gép egy ügyes és praktikus segédeszköz, amellyel becsomagolható az étel és akár több héttel is meghosszabítható a tartóssága. Ezzel elkerülhetjük az étel pazarlását. 

A legjobb vákuumfóliázó gép

A boltok polcain több vákuumozóval is lehet találkozni, ezért készültünk egy cikkel, amelyből megtudhatják, hogyan érdemes eljárni a választás során. Ezen kívül pár konkrét modellel is megismerkedhetnek, amelyek jó értékeléssel rendelkeznek, a tesztek során jó eredményt értek el és a vásárlók körében is népszerűek. 

Kedvelt vákuumfóliázó gépek

Mi az a vákuumfóliázó gép és mire lehet használni?

A vákuumozó a konyhai kisgépek közé tartozik. Fő feladata az élelmiszerek elrakása, tartósítása. Egyes modellek akár az ötszörösére is növelhetik a szavatosság idejét. Alapelve, hogy kiszívja a csomagolásból a vizet és ezzel vákuumot alakít ki. Ez után az ételt berakhatjuk a hűtőbe, a fagyasztóba, de akár meg is lehet főzni!

Hogyan válasszunk?

Mit kell figyelembe venni és hogyan érdemes választani? Fontos tudnni, hogy milyen mennyiségű élelmiszert szeretnének elrakni. Ezzel az adattal függ össze a berendezés típusa és teljesítménye. 

Minőségi vákuumfóliázó gép

Típus - kézi vagy elektromos? 

  • Kézi vákuumfóliázó gépek: Használatkor fizikai erő kifejtése szükséges, ami miatt megterhelőbb lehet vele dolgozni. Ezt a hiányosságot azonban kompenzálja az alacsonyabb ár és a kisebb méret. Akár utazáskor is magukkal vihetik! 
  • Automata vákuumfóliázó gépek: Ez a típus egyszerű és hatékony munkát tesz lehetővé, mivel a levegő kiszívása sokkal profibb szinten van. Hátránya azonban a magasabb ár és a meghibásodásokra való fogékonyság. 

A legnépszerűbbek az automata vákuumozók, mivel sok kereskedelmi helyen is ezeket használják, ahol fontos a teljesítmény és a hatékonyság!

Teljesítmény és vákuumozás

Ez a két paraméter határozza meg, hogy milyen gyorsan képes a gép kiszívni a levegőt a zacskóból. Otthoni használatkor ez nem egy nagyon lényeges szempont, de nagy mennyiségű élelmiszer csomagolásakor kulcsfontosságú! Minél nagyobb a teljesítmény, annál jobb! Feleslegesen azonban nem érdemes sokat költeni, így válasszanak olyan vákuumozót, ami megfelel az Önök igényeinek!

A súly és az elrakás

A nagyobb modellek súlya kb. 1,5 kg körül van. Mivel a vákuumozót olykor át is kell helyezni, ezért jó, ha nem túl nehéz. A súllyal természetesen a méretek és az elrakás lehetőségei is összefüggésben vannak. 

Vákuumcsomagolt élelmiszer

Általában vízszintesen használható modellekkel lehet találkozni, de olyan modern vákuumozókkal is összefuthatunk, amelyek felakaszthatóak! Ez főleg azoknak jó hír, akiknek kisebb helyen kell dolgozniuk. 

Zajkibocsátás, fólia és zacskó

Az optimális zajkibocsátás 65 dB. Vannak olyanok is, amelyek zajkibocsátása 85 dB, ami intenzív használatkor zavaró lehet. Ami a zacskókat, fóliákat és méreteket illeti a vákuumozó nyílásnak valamivel nagyobbnak kell lennie a fóliától, ezért érdemes előre átgondolni, hogy milyen méretekkel fognak dolgozni!

A zacskókat két kategóriába lehet sorolni:

  • Sima: olcsóbb, csak speciális gépeknél használható, inkább kereskedelmi célokra.
  • Recés: megfelelő otthonra. Kicsit drágább, de univerzális és egyszerűbb a használata. 

A legjobb vákuumfóliázó gépek

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 13.10.2021
A cikk értékelése:
(91.8%)

További cikkek a kategóriában:

A legjobb vezeték nélküli fejhallgatók TV-hez vagy telefonhozA legjobb vezeték nélküli fejhallgatók TV-hez vagy telefonhoz

A vezeték néküli fejhallgató egy nagyon praktikus találmány, amit a TV-hez, telefonhoz vagy notebookhoz is ki lehet használni. Önök tudják, hogy mit kell figyelembe venni...

A legjobb joghurtkészítő gépek az értékelések alapján. Hogyan működnek és mire számíthatunk? A legjobb joghurtkészítő gépek az értékelések alapján. Hogyan működnek és mire számíthatunk?

A boltokban kapható rossz minőségű termékek miatt egyre többen szeretnék otthon elkészíteni ezeket a dolgokat. Készítettek már otthon joghurtot vagy még csak most szeretnék kipróbálni?...

Melyek a legjobb elektromos serpenyők? A vélemények alapján az Eta és a Guzzanti a győztes! Melyek a legjobb elektromos serpenyők? A vélemények alapján az Eta és a Guzzanti a győztes!

Manapság már nem nagyon találkozhatunk olyan háztartásokkal, ahol ne jelennének meg a 21. század hasznos találmányai. A konyhában mindig elkél egy kis segítség! Ismerik az elektromos...