Legjobb sportórák: Válasszanak minőségi segédeszközt sportoláshoz

Azt, hogy a rendszeres testmozgás elhanyagolhatatlan része az egészséges életmódnak egyre több ember tudatosítja. Amennyiben versenyszerűen sportolnak, akkor mindenképpen szerezzenek be egy sportórát, melynek segítségével figyelemmel tudják követni fejlődésüket. 

Intelligens sportórák

A sportóra a modern technológia segítségével nyomon követi az Ön teljesítményét. Vásárlás előtt nézzék meg, melyek a legjobb készülékek ebben a kategóriában!

Kedvelt sportórák

Mi az a sportóra?

Egy olyan készülékről beszélünk, mely első ránézésre úgy néz ki, mint egy okosóra. Elsődleges feladata viszont nem a telefonos beszélgetések lebonyolítása, üzenetküldés vagy egyéb telefonos funkciók (holott néhány fejlettebb okosóra ezeket is abszolválja), hanem a sportteljesítmény nyomon követése. Alapja egy komplex rendszer, mely néhány érzékelőt foglal magába, mint a GPS, akcelerométer, giroszkóp vagy pulzusmérő. 

Legjobb sportórák

Ezek az értékek kiértékelésre kerülnek és számértéket vesznek fel, mint pl. megtett távolság, megtett magasság, idő, pulzus, VO2max, stb. Telefonnal vagy számítógéppel összekapcsolva az adatokat térképen és táblázatokban is megjeleníthetik, de akár a teljesítményük javulását is megtekinthetik bizonyos aplikációk segítségével. 

Pulzusmérés

Ahhoz, hogy a sportórák képesek legyenek a pulzusmérésre, optikai szenzorral kell rendelkezniük. Abban az esetben, ha az óra ilyennel nem rendelkezik, vezeték nélküli összeköttetésre van szükség a mellkaspánttal. A csuklón történő pulzusmérés nem elég pontos, főleg ha kezeink hidegek. 

Választható tartozékok

A leggyakoribb tartozékok, melyek általában minden sportórához elengedhetetlenek, azok a különféle szenzorok. Lehet szó akár a pulzusmérésre szolgálló mellkaspántról, érzékelőkről a lábakara, melyek segítségével pontosabban mérhetjük a lépések számát, érzékelőkről biciklizéshez, mely a kerék fordulatszámát mérik és segítségükkel pontosabb értéket kapunk a sebességet és a megtett távot illetően. 

Garmin, a legjobb sportóra

Amennyiben ilyen kiegészítőkkel szeretnék ellátni sportórájukat, győződjenek meg róla, hogy rendelkezik Bluetooth Smart funkcióval, esetleg ANT+-al, mely a vezeték nélüli kommunikációt biztosítja be az eszközök között. 

Az ár

Ha megbízható sportórát szeretnének, akkor készüljenek fel arra, hogy a 62 ezer Ft-os árkategóriában kell keresgélniük. A megfelelő sportóra kiválasztásánál nézzék meg a különféle színeket és a tartozékokat is, hiszen áruk ezek által nagyban eltérhet. 

TOP 5 legjobb sportóra

A vélemények és tesztek alapján bemutatjuk Önöknek a TOP 5 legjobb sportórát, melyeket nálunk is megvásárolhatnak!

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 08.04.2019
A cikk értékelése:
(86.4%)

V tejto kategórií nájdete aj:

A legjobb teleszkópos túrabotok és Nordic walking botokA legjobb teleszkópos túrabotok és Nordic walking botok

A túrázáson kívül az utóbbi években nagyon felkapott lett az ún. Nordic Walking sportág is. Ez lényegében gyaloglás, speciális botokkal és egyedi mozgástechnikával. Mi bemutatjuk Önöknek...

Hogyan válasszunk fejlámpát futáshoz? A legjobbak tölthetőek.Hogyan válasszunk fejlámpát futáshoz? A legjobbak tölthetőek.

Milyen fejlámpákkal találkozhatunk manapság a boltokban és mit kell róluk tudnunk? Hogyan választhatunk a bőséges kínálatból? Milyen paraméterekre figyeljünk? Cikkünkből mindent...

A legjobb biciklitartók a vonóhorogra, a tetőre és a hátsó ajtóra. Segítünk a választásban!A legjobb biciklitartók a vonóhorogra, a tetőre és a hátsó ajtóra. Segítünk a választásban!

A legjobb biciklitartók a vonóhorogra, a tetőre és a hátsó ajtóra? A választás igazi fejtörést okozhat. Cikkünkben bemutatjuk a különféle lehetőségeket és a konkrét típusokat.