Legjobb ruhaszárítók a tesztek és kritikák alapján. Segítünk a választásban

A szárító a modern generáció berendezése. Nem is olyan régen még nem volt olyan megszokott dolog a háztartásokban, mint az utóbbi pár évben. Az idősebb korosztály általában feleslegesnek tartja, de a fiatalabbak ráeszméltek, hogy egy nagyon is praktikus segédeszközről van szó.

Automatická práčka so sušičkou

Felejtsék el azokat a szárítókat, melyek túlságosan sok helyet foglalnak és válasszák ki a saját (valószínűleg első) szárítójukat. Ennek a modern berendezésnek több előnye is van. Időt spórol, védi a ruhák színét és minőségét, a gőz funkciókkal csökkentik a vasalás szükségességét.

Milyen típusú szárítógépeket találhatunk a piacon és hogyan válasszunk, hogy számunkra ideális legyen. Segítünk önöknek a cikkünkben!

Kedvelt termékek

A szárító helye

Elsősorban át kell gondolni hova szeretnénk a szárítót tenni. A fürdőben, a konyhaszekrényben vagy a mosókonyhában van a neki kiszemelt hely? A szárító elhelyezése ugyanis fontos paraméter, amely segít eldönteni, hogy különálló szárítót vagy pedig mosógéppel kombináltat válasszunk.

 • különálló szárító - azoknak megfelelő, akik nem már van otthon mosógépük, de azoknak is, akik elég hellyel rendelkeznek a két berendezés számára (egymás mellé vagy egymásra)
 • mosógép szárítóval - előnye a helyspórolás a házban vagy lakásban 

Práčovňa s práčkou a sušičkou nad sebou

Milyen paraméterekre figyeljünk?

 • A választás előtt érdemes eldönteni, hogy mit várunk az új modelltől. Ezért a választásnál pár fontos paraméterre is oda kell figyelni:

 • A dob kapacitása ha egyedül élnek, vagy csak a párjukkal valószínűleg kisebb kapacitással is beérik, mint egy négyszemélyes család. A piacon fellelhető modellek maximum 6kg-os kapacitással rendelkeznek, de némelyikbe belefér 10kg ruha is. 
  Ha szárítóval felszerelt mosógép mellett döntenek, két paraméterre figyeljenek – maximális kapacitás mosásnál és maximális kapacitás szárításnál. A legtöbb esetben a mosott ruha felét száríthatják.
 • Energiaosztály - a mosás és szárítás az egyik leggyakrabban végzett tevékenység a háztartásban, ezért érdemes gazdaságos berendezést választani, ami nem terheli meg a családi költségvetést.
  Ne feledjék viszont el, hogy a jobb energiaosztály (A+++ / A++ / A+) a termék árán is megmutatkozik. Ha a lehető leggazdaságosabb modellt keresik, nézzenek körbe a kondenzációs szárítógépek közt hőszivattyúval.
 • A kondenzációhatékonysági osztály - a vízmennyiséget határozza meg a ruhában a szárítás előtt, ill. után – tehát, hogy mennyi víz lesz a kondenzátorban.
 • Intelligens technológiák és speciális programok - azt szeretnék, ha az új szárítógépük rendelkezne 6. érzékkel vagy más technológiával, ami időt spórol és megkönnyíti a munkát? Ebben az esetben alaposan nézzenek utána, hogy a kiválasztott modell valóban rendelkezik-e a megálmodott funkciókkal.

Displey sušičky na prádlo

Mosógép és szárító egyben (2 v 1)

Tökéletes megoldás azoknak, akik helyet szeretnének spórolni. Hátránya a magasabb vízfogyasztás, emellett a szakemberek a szárítás alacsonyabb minőségére is figyelmeztetnek. Ne feledjék, hogy a mosógép kapacitása kisebb, mint a szárítóé. Ha a mosógépet teli töltjük, akkor szárítás előtt a ruhák egy részét ki kell vennünk lés több részletben szárítani.

Hőszivattyús szárítógépek

A ruhák szárítása meleg levegővel történik, amelyet a berendezés a környezetétől nyer el. A levegőt utólag felmelegíti, majd a dob belsejébe kerül. A forró levegő a gőzzel együtt ki van engedve hőszivattyú segítségével. Ezeknek a nagy előnye, hogy olcsó az üzemeltetésük. A csövet rá kell kötni egy szellőztető nyílásra az ablakon vagy a falon keresztül, minimum 1,2 m hosszúságúnak kell lennie, és a faltól 30 cm-re kell elhelyezni.

Sušenie prádla v sušičke

Kondenzációs szárítógép

A szárítógépek ezen fajtája a kondenzációra épül, ami azt jelenti, hogy a vízgőz vízzé alakul. Mindez lezárt térben történik, a felmelegített levegő találkozik a vízgőzzel, majd lehűlik és a víz a gyűjtőedénybe folyik, melyet a szárító használata előtt ki kell üríteni. A kondenzációs szárítóta lefolyóra is ráköthetik – az összegyűlt víz magától lefolyik rajta.

Ez a fajta szárító nagyon praktikus és a piacon három variációját is fellelhetjük:

» Kondenzációs szárítógép közvetlen melegítéssel

Amennyiben gyakran szeretnék a szárítógépet használni, nem ajánljuk, hogy ezt a fajtát válassza. Öregebb modellről van szó, amely alkalmi használatra felel meg. A melegítésre elektromos energiát használ és magasabb a fogyasztása is. Előnye az alacsony ár.

» Kondenzációs funkció gőz funkcióval

A szárítás forró gőz segítségével történik, miközben a dob nem forog. Ennél a modellnél muszáj nagyobb kiadásra számítaniuk, de a végeredménnyel biztosan meg lesznek elégedve. Minden gyűrődéssel megbirkózik a ruháján és végre búcsút mondhat a vaslónak. A ruha tiszta és illatos lesz, bűz nélkül.

» Kondenzációs szárítógép hőszivattyúval

A szivattyú alacsonyabb hőfokon szárítja a ruhákat és a vizet úgy kondenzálja, hogy a levegőt rögtön lehűti. A fordított hűtő elvének is szokták nevezni. Ez lényegében annyit tesz, hogy a leadott hő visszajut a dobba és még egyszer fel van használva. Alacsony a fogyasztása, más kondenzációs szárítókhoz képest háromszor kevesebb. Ezek a legkeresettebb szárítógépek, mivel olyanoknak való, akik rendszeresen szeretnék használni.

Sušenie bielizne v kondenzačnej sušičke

Az ár tükrözi a minőséget

Szárítógép vásárlásakor nem érdemes spórolni, hosszútávon kifizetődő drágább, A+++ kategóriájú szárítógépet beszerezni, aminek az ára 193 000 forint körül mozog. Több év használat után az ár biztosan megtérül, főleg ha rendszeresen és sokat mosnak.

A szárítógépek előnyei

 • A ruhákat nem kell a szárítóra akasztgatni, elég összehajtani és betenni a szekrénybe
 • Megszabadulnak a nedves levegőtől, amely a penész kialakulásának oka is lehet
 • Nincs szükségük vasalóra, a ruhák nélküle is gyűrődésmentesek lesznek
 • A Napon történő szárítással ellentétben a ruhák megőrzik élénk színüket
 • A ruhákon nem lesz semmilyen külső allergén vagy pollen
 • A házikedvencek után maradt szőrszálak is eltűnnek

A szárítógépek hátránya

 • Némely esetben a magas ár
 • Zaj, amely viszont elviselhető

A szárítógépek kritikája és a legjobb modellek a tesztek alapján

Ha figyelmesen olvastak, már tudhatják mi alapján érdemes ruhaszárítót választani. Bemutatunk önöknek néhány modellt ebből a kategóriából, amelyekre bátran mondhatjuk, hogy a legjobb szárítógépek közé tartoznak mind a minőséget, mind a minőség és ár arányát tekintve.

A vásárlói visszajelzések, tesztek és a paraméterek összehasonlításának alapján választottuk ki a legjobb modelleket.

A 3 legjobb kombinált szárítógép

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 03.03.2019
A cikk értékelése:
(91%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Videó kaputelefon wifivel - vezeték nélküli megoldás kültéri kamerával isVideó kaputelefon wifivel - vezeték nélküli megoldás kültéri kamerával is

Amennyiben tudni szeretnék, hogy ki csenget az ajtónál anélkül, hogy ajtót kellene nyitniuk, akkor a videó kaputelefon a legjobb megoldás! Minden fontosat megtudhatnak róla cikkünkben....

A legjobb vasaló - hogyan válasszunk vasalót? Segítenek az értékelések és a tesztek. A legjobb vasaló - hogyan válasszunk vasalót? Segítenek az értékelések és a tesztek.

A vasaló kiválasztása nem egyszerű feladat! Könnyű vagy inkább nehéz legyen? Mennyi párára van szükség? Melyik vasalótalp a legjobb? Cikkünkből megtudhatják, hogy melyek a fontos...

A legjobb gázgrilleg a tesztek alapján. Segítünk a választásban! A legjobb gázgrilleg a tesztek alapján. Segítünk a választásban!

Úgy döntöttek, hogy a minőséget választják és szeretnének egy gázgrillt vásárolni? Cikkünkből megtudhatják, hogy mire kell a választás során figyelni, ill. a legjobb gázgrilleket is...