Legjobb kürtös páraelszívók. Hogyan válasszunk?

A mostani időkben a páraelszívonak egyre nagyobb szerepe van a konyhában. Nélkülözhetetlen segédeszköz, amelynek segítségével könnyedén megszabadulhatunk a felesleges párától, ami az étel elkészülése folyamán keletkezik.

Dizajnový biely komínový digestor v kuchyni

A piacon rengeteg páraelszívót találhatunk, amelyek különböznek a kinézetükben, a filtráció módjában, zajkibocsátásban és nem utolsó sorban, árban is. Segítünk önöknek kiválasztani a megfelelő páraelszívót és rámutatunk azokra a funkciókra, melyekre érdemes figyelni választáskor.

Kedvelt termékek

A páraelszívók fajtái

Kürtös páraelszívó

Manapság a legkedveltebb páraelszívók közé tartoznak. A vevőket általában a külsejükkel csábítják el. A kidolgozott külsőért viszont a legtöbb esetben többszáz eurót kell fizetnünk. A kürtös páraelszívók méretileg nagyobbak, mint a beépíthető típusok, ezért nagyobb konyhákba ajánlott. A kürtös páraelszívót a falra kell felhelyezni, a felső szekrények közé, de néha a sziget páraelszívokat is helyettesítik vele.

Ostrovčekový digestor v kuchyni

A kürtös páraelszívók általában levegőszűrő funkcióval is rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a páraelvezetőnek nem kell a helyiségen kívül elhelyezkednie. A szűrést egy vagy több szénfilter biztosítja be, amelyek a megtisztított levegőt visszajuttatják a helyiségbe. A szénfiltereket bizonyos időközönként cserélni kell, ami egy kicsit drágábbé teszi az üzemeltetést. Viszont nem mindnem kürtös páraelszívó van ellátva ezzel a funkcióval.

Sziget páraelszívó

Klasszikus kürtös típusról van szó, amely a „sziget” elnevezést elhelyezése miatt kapta. Hiszen a legkiválóbb elhelyezése ennek a fajtának a konyhasziget felett van.

Čierny odsávač pár v kuchyni

Sok helyet foglal, ezért nem javasolt kis konyhákba, ahová a dizájn miatt se illene. Nagy szívóteljesítménye van, hátránya az ár és a bonyolult installáció.

Legjobb sziget páraelszívók

[table2]

Kihúzható páraelszívó

Ideális kis konyhákba és szűkös lakásokba, hiszen minimális helyet foglal. Valóban észrevehetetlen. Ha éppen nem használják, be lehet tolni, míg használatkor kihúzhatjuk. A szívóereje kb. 750 m3 / óra.

Szekrény alatti páraelszívó

Ez a fajta páraelszívó is megfelelő kis konyhákba, hiszen nem foglal nagy helyet. A felső szekrények alá kell beszerelni, ideálisan a tűzhely fölé. A hátránya az elavult dizájn, amely sok vásárlót eltántorít.

Digestor pod kuchynskú skrinku

Beépített páraelszívó

A beépített páraelszívó legnagyobb előnye, hogy lehetővé teszi a tér maximális kihasználását a konyhában. A felső szekrények alsó részébe kell beszerelni és szinte semmi helyet nem foglal. Egy ilyen páraelszívó ára sokkal alacsonyabb, mint a kürtös páraelszívóké.

Hogyan válasszunk páraelszívót?

  • Teljesítmény szükséges tudni a hely méreteit (konyha, konyha nappalival egybenyitva), ahol a páraelszívó használva lesz. A teljesítmény m3-ben van feltüntetve és minimum a helyiség térfogatának tízszeresének kellene lennie. Egy kisebb konyhában, melynek mérete 3x3 méter 300 m3 teljesítményű páraelszívót ajánlott választani.
  • A páraelszívó szélessége – a páraelszívó általában a tűzhely vagy a munkalap fölé van elhelyezve. A szélessége a tűzhely szélességének kellene, hogy megfeleljen.hlučnosť - líši sa od typu digestora a udáva sa v decibeloch. Nemala by prekročiť hranicu 60 dB. U kvalitnejších odsávačov pár je hranica hlučnosti v rozmedzí 45 až 50 decibelov.
  • Zajkibocsátás – a páraelszívó típusától függően változik és decibelben van feltüntetve. Nem kellene átlépnie a 60dB-es határt. A minőségibb páraelszívóknál a zajkibocsátás 45 – 50dB körül mozog.
  • Világítás – az elszívó első részén helyezkedik el és fontos feladatot tölt be. A páraelszívó rendelkezhet halogén vagy LED égőkkel. A LED technológia persze előnyösebb, hiszen gazdaságosabb és hosszabb az élettartama.
  • Levegő elszívó–két fajta típus létezik – belső és külső. A külső ajánlott, amikor a pára elszívócsővel van elvezetve és akna vagy kémény segítségével a környezetbe van juttatva. A belső elszívó esetében a levegő szűrve van. Mikor felmelegszik, a felhalmozódott levegőt átszűri és visszajuttatja a konyhába.

Kedvelt termékek

Galéria obrázkov

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 08.03.2019
A cikk értékelése:
(89.4%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Milyen főzőlapot válasszunk? Ezek a legjobbak a vélemények szerint. Milyen főzőlapot válasszunk? Ezek a legjobbak a vélemények szerint.

Több kritérium és paraméter is létezik, amit figyelembe kell venni a főzőlap kiválasztásánál. Mindegyik ugyanannyira fontos! Mi segítünk Önöknek eligazodni, hogy a főzőlap kiválasztása...

Milyen hómarót válasszunk? Elektromosat vagy egy-, kétfokozatú benzinest? Milyen hómarót válasszunk? Elektromosat vagy egy-, kétfokozatú benzinest?

Igazi szenvedés a hó eltávolítása a járdáról? A megoldás a hómaró! Hogyan választhatják ki ezt a hasznos segítőt? Jobb az elektromos vagy a benzines? Mindent megtudhatnak cikkünkből! 

Hogyan válasszunk lombszívót? Ezek a legjobbakHogyan válasszunk lombszívót? Ezek a legjobbak

Dobják el a gereblyét és legyenek innovatívak! A lombszívó a megfelelő döntés! Nem csak megkönnyíti, de fel is gyorsítja a munkavégzés folyamatát! Milyen lombszívókat ismerünk? Elmondjuk...