Legjobb kávédarálók: Vélemények, sorrend és hogyan válasszunk?

Bármelyik kávéimádó megmondja, hogy igazán ízletes kávét, csak frissen őrölt kávéból lehet készíteni. A kávé különféle elkészítési formáihoz, mint pl. az eszpresszó, french press vagy török kávé, mind más finomságúra őrölt kávéra van szükség. 

Elektromos kávédaráló

Azok a kávéimádók, akik szeretnek foglalkozni a kávé elkészítésével is, általában bebiztosítanak maguknak egy saját kávédarálót, legyen az kézi vagy elektromos. Mi kiválasztottuk Önöknek a legjobbakat!

Kedvelt kávédarálók

Megnevezés Értékelés Részletek
Triest kávédarálóMutatás produkt
Klarstein Florenz kávédaráló   ✔   A MI AJÁNLATUNKMutatás produkt
Speedpresso kávédaráló   ✔   LEGKEDVELTEBBEKMutatás produkt

A kávédarálás mechanizmusa

Az elektromos kávédaráló mechanizmusa működhet késekkel vagy őrlőkövekkel. A késes változat a kávét nem őröli, hanem elvágja. Ez azt jelenti, hogy az így őrölt kávé általában nem egyenletesen finomságúra van őrölve. Mindemellett a pengék gyorsan is dolgoznak, ami azt eredményezi, hogy a kávé felmelegszik, így kiengedi magából az aromák egy részét. Az az ideális, ha az aromák a kávé elkészítesekor szabadulnak fel. 

A darálóköves kávédarálóknál be tudják állítani az őrlés finomságát. Ez egy nagyon fontos tulajdonság, hiszen a kávé különféle elkészítési módjaihoz (török, aeropress, french press, chemex) más és más finomságú kávéra van szükség. Az őrlőköves darálóknál érvényes - minél nagyobb, annál jobb. A nagyobb kávédarálók ugyanis kevesebb fordulattal őrölik a kávét, így nem fenyeget a felmelegedés veszélye, mint a késes változatnál. 

Őrölt kávé

Az őrlőkövek formája is fontos. A kúp alakú őrlőkövek finomabbra képesek őrölni a kávét, mint a lapos kövek. Kiszórás után kevesebb kávé marad közöttük. A lapos darálókövek viszont egyenletesebben őrölnek, így a kávénak kellemesebb állaga lesz. 

Elektromos vagy kézi kávédaráló? 

A kézi daráló hátrány az, hogy elég lassú. A kávé kézi őrlésének köszönhetően viszont autentikus rituálét alakíthatunk ki a kávé elkészítése köré. A daráló kis tárhellyel rendelkezik a kávé részére, hiszen feltételezik, hogy 1-4 csészére való kávét fognak benne naponta őrölni. Az előnye az, hogy a kávé egy picit sem melegszik fel, mivel alacsony fordulaton darálódik. Az összes aroma a kávéban marad, így pont a megfelelő időben szabadulhat majd fel. A kézi kávédarálókat beszerezhetik műanyag, elegáns króm vagy retro fa kivitelezésben is. 

Kézi kávédaráló

Az elektromos kávédarálókat egyszerűbb használni és nagyobb mennyiségű kávé őrölésére is megfelelőek. A jobb modellek a kávét rögtön a szűrőbe is képesek adagolni. Némelyiken automatikus őrlést is beállíthatunk. Azt is beállíthatjuk, hány csésze kávét szeretnénk és a kávédaráló a csészék számának megfelelő mennyiségű kávét darál le. 

Top 3 legjobb kávédaráló az értékelések alapján

Megnevezés Értékelés Részletek
Triest kávédarálóMutatás produkt
Klarstein Florenz kávédaráló   ✔   A MI AJÁNLATUNKMutatás produkt
Speedpresso kávédaráló   ✔   LEGKEDVELTEBBEKMutatás produkt

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 04.04.2019
A cikk értékelése:
(91%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Milyen főzőlapot válasszunk? Ezek a legjobbak a vélemények szerint. Milyen főzőlapot válasszunk? Ezek a legjobbak a vélemények szerint.

Több kritérium és paraméter is létezik, amit figyelembe kell venni a főzőlap kiválasztásánál. Mindegyik ugyanannyira fontos! Mi segítünk Önöknek eligazodni, hogy a főzőlap kiválasztása...

Milyen hómarót válasszunk? Elektromosat vagy egy-, kétfokozatú benzinest? Milyen hómarót válasszunk? Elektromosat vagy egy-, kétfokozatú benzinest?

Igazi szenvedés a hó eltávolítása a járdáról? A megoldás a hómaró! Hogyan választhatják ki ezt a hasznos segítőt? Jobb az elektromos vagy a benzines? Mindent megtudhatnak cikkünkből! 

Hogyan válasszunk lombszívót? Ezek a legjobbak Hogyan válasszunk lombszívót? Ezek a legjobbak

Dobják el a gereblyét és legyenek innovatívak! A lombszívó a megfelelő döntés! Nem csak megkönnyíti, de fel is gyorsítja a munkavégzés folyamatát! Milyen lombszívókat ismerünk? Elmondjuk...