Legjobb hűtőgépek 2019 – kritika és sorrend

A hűtő minden háztartás fontos része. Hosszútávú befektetésnek számít, de többéves használat után már csak úgy tekintünk rá, mint egy használati cikkre, amit ki kell cserélnünk.

Čerstvé potraviny v novej chladničke

Akár az első, akár az ötödik hűtőjüket vásárolják, olyan tanácsokkal szolgálhatunk önöknek, amelyek biztosan megkönnyítik a döntést és az egész vásárlást.

Legtöbbet eladott hűtőgépek

Hogyan válasszunk hűtőgépet?

Elhelyezkedés és méretek

Mielőtt nekilátnának a vásárlásnak, fontos eldönteni, hogy hol szeretnék elhelyezni a hűtőgépet és milyen nagy hely áll rendelkezésükre. Pontosan mérjék le a rendelkezésre álló helyet és ne feledjék, hogy a megfelelő cirkuláció miatt, a hőtűgép mellett fontos elhagyni minden oldalról pár centimétert.

Ha be szeretnék biztosítani a könnyű kezelést, mindenképpen dönteniük kell arról is, hogy melyik felére szeretnék nyitni a hűtőajtót. Manapság a legtöbb hűtőgépremindkét oldalrólfel lehet szerelni az ajtót, de a konkrét modell vásárlásakor győződjenek meg róla a biztonság kedvéért.

A hűtőszekrény térfogata

Hány éhes szájat kell etetniük és mennyi élelmiszert lehet az új hűtőszekrényben tárolni? A család minden egyes tagjára 50-70l hűtő-, és 30l fagyasztóteret számoljanak.

Biela voľne stojaca chladnička s mrazničkou

A választásnál mindig ellenőrizzék mindkét értéket. Annak ellenére, hogy a gyártó feltünteti a maximum térfogatot, ezek csak teoretikus értékek. A térfogatból még elvesznek a polcok és a fiókok. A hűtőszekrény reális térfogata mindig kevesebb.

Energiaosztály

A fogyasztás is nagyon fontos faktor a hűtőszekrény választásánál. Az újabb, modernebb berendezések intelligens technológiákkal rendelkeznek, amelyek kevesebb energiát fogyasztanak. Hasznos információkat árul el önöknek az ún. energetikai besorolás táblázata.

A leggazdaságosabb hűtőszekrények azA+++ - A+ osztályba tartoznak, melyeknek 25%-al alacsonyabb a fogyasztásuk, mint az A kategóriába tartozó hűtőszekrényeknek. Az energetikai besorolás táblázata a G betűvel végződik. Az ilyen magas fogyasztású berendezéseket érdemes elkerülni.

Energetický štítok chladničky

A hűtőszekrény fogyasztását minimalizálhatjuk úgy is, hogy olyan helyre tesszük, ahol nem lesz napfénynek vagy egyéb hőforrásnak kitéve.

Éves energiafogyasztás

A konkrét modell választásánál figyeljenek arra a fogyasztásra vonatkozó adatra is, ami kWh/év-ben van feltüntetve. Némelyik internetes oldal feltünteti azt is, hogy körülbelül mennyit kell évente költeniük a hűtőgép működtetésére.

Zajkibocsátás

A túl hangos berendezéseket senki sem szereti. Figyeljenek arra az adatra is, ami dB-ben van megadva. Minél kisebb ez a szám, annál kevésbé fog zavarni minket a berendezés működése.

Vyjedanie chladničky v noci

A zajkibocsátás elég szubjektív paraméter, de megéri figyelmet fordítani rá – ezt a tanácsunkat főleg az esti órákban köszönik majd meg, amikor sokkal intenzívebben érzékeljük a hangokat, mint a napi sietség közepette. 

Technológiák, speciális funkciók, tartozékok

A vásárlásnál érdemes átgondolni azt is, hogy mit várunk el az új hűtőgépünktől. Szeretnénk, ha a hűtőgépünk rendelkezne intelligens tulajdonságokkal is, vagy legalább külön fiókokkal a zöldségekre és gyümölcsökre, ahol automatikusan alacsonyabb a páratartalom és a nedvesség.

Tetszenek önöknek azok a modellek, amelyek jégtartállyal vagy digitális panellel rendelkeznek, ahol ellenőrizhetik a hőmérsékletet és az áramkiesést?Megelégszenek az alap modellel vagy olyan hűtőgépet szeretnénk, ami fagyást szabályozó funkcióval, automatikus kiolvasztás funkcióval vagy nyaralás beállítással is rendelkezik?

Az „apróságokról” se feletkezzenek meg, mint a polcok száma vagy a hűtődobozok mennyisége a fagyasztóban. Valakinek a hűtőszekrényhez járó tartozékok is sokat jelenthetnek (üvegtartó, tojástartó).

A hűtőszekrény klímaosztálya

A hűtőszekrény választásánál a külső hőmérsékletet is figyelembe kell venni –szóval a helyiséget, ahol el lesz helyezve. Ehhez kapcsolódnak azok a nem kevésbé fontos tulajdonságok, mint az izoláció vastagsága, ill. a kompresszor teljesítménye. A hűtőszekrényeket és fagyasztókat 4 osztályba sorolhatjuk. 

  • SN – külső hőmérséklet +10-tól +32°C-ig
  • N  – külső hőmérséklet +16-tól +32°C-ig
  • ST – külső hőmérséklet +18-tól +38°C-ig
  • T   – külső hőmérséklet +18-tól +43°C-ig

Výber a kúpa novej chladničky

Olyannal is találkozhatunk, hogy ugyanaz a hűtőszekrény több klímaosztályba is passzol. Ilyen esetben a végleges intervallumot kell figyelembe venni (pl. ST és T osztálynál a végleges intervallum +18 - +43°C).

Erre a paraméterre főként akkor kell figyelni, ha olyan helyre vásárolunk hűtőszekrényt, ahol hidegebb van, mint pl. pincébe, kamrába vagy rendszertelenül fűtött nyaralóba.

Milyen hűtőgép fajtákat ismerünk?

Olyanra van szükségük, amely fagyasztóval van kombinálva? Közvetlen hűtésű vagy fagyosodás mentes? Kinek fog szolgálni?

Különálló kombinált hűtőgép

Ez a típus a háztartásokban leggyakrabban használtak közé tartozik. Egyetlen hibája az, hogy nem lehet beépíteni a konyhaszekrénybe. A berendezés része a beépített fagyasztó is, amely fent vagy lent helyezkedik el. A piacon sok féle dizájnnal találkozhatunk – a moderntől egészen a retrohűtőszekrényig. A választásnál vegyék számításba a hűtőgép színét, méreteit, belső térfogatát, fogyasztását és a funkcionalitását is.

Beépített hűtőgép

Amennyibe beépített hűtőt keresnek, jó helyen járnak. Ez a hűtőgép két részből áll – az egyikben az élelmiszereket tárolhatják, míg a másikban fagyaszthatnak. A szekrénynek, amelybe a hűtőgépet beépítik rendelkeznie kell szellőztetőnyílással, hogy a hűtő ne melegedjen túl. A szekrény szélessége 60 cm-t tesz ki. 

Vstavaná chladnička v kuchynskej linke

A fagyasztóval ellátott beépíthető hűtőgépek általában kisebb térfogatúak és az áruk is magasabb. Előnyük az, hogy nem rontják el a konyha dizájnjának összhatását.

Amerikai hűtőgép

Ez a fajta hűtő ideális a nagy családoknak, amelyek sok ételt szeretnének tárolni. Két külön nyitható ajtóból áll, jobb oldalon a hűtőrész, baloldalon a fagyasztó található. Általában ezek a típusok jégcsinálót és víztartályt is tartalmaznak, amennyiben a hűtő valóban rendelkezik ezekkel, győződjenek meg róla, hogy rá van kötve az elvezető szelepre.

Hátránya az, hogy nem lehet beépíteni és nagy helyet foglal.

Veľká dvojkrídlová americká chladnička

Kombinált hűtőgép

Bebiztosítja a két berendezés független működését

  • egy kompresszoros  – egy termosztáttal van szabályozva, minden alkalommal kikapcsol az egész berendezés
  • egy kompresszor és egy mágnesszelep - két termosztáttal van szabályozva, ami azt jelenti, hogy ki lehet kapcsolni a hűtőt a fagyasztó kikapcsolása nélkül, az ellenkező funkció viszont nem lehetséges, a fagyasztó kikapcsolásakor az egész berendezés kikapcsol.
  • kétkompresszoros hűtőgép – két szeleppel van szabályozva, a hűtőt és a fagyasztót is ki lehet kapcsolni önállóan.

A legolcsóbb hűtőgépek? Kísérjék figyelemmel a kritikákat

Először is tisztázni kell, mire van szükségük és válasszanak ki néhány hűtőgépet, amik megfelelnének az önök elképzeléseinek. Ezután már csak ezek közül kell választaniuk. Pontosan így jutunk el a kritikákig, összehasonlításig és tesztekig. Összegyűjtöttük önöknek az interneten fellelhető információkat és átláthatóan feltüntettük önöknek a legjobb hűtőgépeket, amelyeket a használók és a szakemberek is a legjobbnak ítéltek. 

A legjobb különálló kombinált hűtőgépek 500 € alatt

A legjobb beépített kombinált hűtőgépek 700 € alatt

A legjobb amerikai hűtőgépek

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 02.03.2019
A cikk értékelése:
(89.2%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Milyen főzőlapot válasszunk? Ezek a legjobbak a vélemények szerint. Milyen főzőlapot válasszunk? Ezek a legjobbak a vélemények szerint.

Több kritérium és paraméter is létezik, amit figyelembe kell venni a főzőlap kiválasztásánál. Mindegyik ugyanannyira fontos! Mi segítünk Önöknek eligazodni, hogy a főzőlap kiválasztása...

Milyen hómarót válasszunk? Elektromosat vagy egy-, kétfokozatú benzinest? Milyen hómarót válasszunk? Elektromosat vagy egy-, kétfokozatú benzinest?

Igazi szenvedés a hó eltávolítása a járdáról? A megoldás a hómaró! Hogyan választhatják ki ezt a hasznos segítőt? Jobb az elektromos vagy a benzines? Mindent megtudhatnak cikkünkből! 

Hogyan válasszunk lombszívót? Ezek a legjobbakHogyan válasszunk lombszívót? Ezek a legjobbak

Dobják el a gereblyét és legyenek innovatívak! A lombszívó a megfelelő döntés! Nem csak megkönnyíti, de fel is gyorsítja a munkavégzés folyamatát! Milyen lombszívókat ismerünk? Elmondjuk...