Konyhai szeletelő és elektromos reszelő zöldségekre - a legjobb segédeszköz burgonya vagy répa reszelésekor

A főzés és az étel előkészítése viszonylag sok időt vesz igénybe. Persze nem csak magáról a hőkezelésről van szó, hanem az egyes hozzávalók előkészítéséről is. A mai felgyorsult világban mindenki örül, ha nem kell az összes szabad percét a konyhában töltenie! 

Kézi reszelő - spirálvágó zöldségre

A zöldségek kézzel történő szeletelése és reszelése egy örökkévalóságig is eltarthat, ráadásul meg is sérthetik magukat. Biztosan Önök is vágták már meg az ujjukat! Nézzük meg, hogy melyek a jelenleg kapható legjobb szeletelők! Önök is hamar rájönnek, hogy az elektromos zöldség szeletelőnek nincs párja. Felejtsék el a hosszas készülődést! Könnyítsék meg életüket! 

Elektromos reszelők zöldségre

Megszokott reszelő és szeletelő típusok zöldségekre

A legmegszokottabb, amit nagyanyáink is használtak az a konyhai fém reszelő. Igen, az, amelyiket leteszik a tányérra vagy nekitámasztják valaminek és reszelnek és reszelnek. Amennyiben egy burgonyát vagy egy kisebb darab sajtot szeretnének lereszelni, akkor ez a reszelő nagyon jó választás, mivel nem kell összerakni és könnyen elmosható. Ha azonban nagyobb mennyiségű élelmiszert kell reszelniük, akkor már problémák adódhatnak. Sokáig tart, megterhelő és nagy valószínűséggel még meg is vágják magukat. 

Fém konyhai reszelő

Egy modernebb változat, amelyhez még mindig manuális munka szükséges a multifunkciós reszelő. Általában több fej tartozik hozzá, amiket cserélgetni lehet. A jobb változatok egy tállal is rendelkeznek, amely összegyűjti a lereszelt zöldséget és gyümölcsöt. Legnagyobb előnye a védő, ami védi az ujjakat. Ezzel a típussal szinte bármilyen zöldséget vagy gyümölcsöt fel lehet dolgozni, de nagyobb mennyiségnél sok munkával kell számolni. 

Szendvicsek készítésekor olyan szeletelőnek vehetik nagy hasznát, amivel tojást is lehet szeletelni. Késsel sosem lesznek olyan tökéletesek a szeletek! Ugyanez érvényes a hagymára is - főleg ha valaki nem profi szakács. A tojásszeletelő legnagyobb hátránya, hogy viszonylag hamar tönkremegy. A hagymaszeletelő megspórolja Önöknek a könnyeket és tökéletesek lesznek a karikák, de több munkájuk lesz a mosogatással. 

A legjobb reszelők és szeletelők elektromosak

Szeretnek gyakran és sok főre főzni? Ne hagyják, hogy a manuális szeletelés elrontsa ezt az élményt! Vásároljanak egy elektromos zöldség szeltelőt és rövidítsék le az előkészületek időtartamát. Használják burgonyára, répára, sajtra, dióra, száraz kiflire, gyümölcsökre vagy bármilyen más élelmiszerre. Ezek a modern berendezések nagyon jó teljesítményűek, egyszerű a karbantartásuk, kevés helyet foglalnak és jól néznek ki. 

Használjanak elektromos reszelőt burgonyára/répára és más élelmiszerekre

Olyan modellt vásároljanak, amely elegendő kiegészítővel rendelkezik. Azoknak köszönhetően kihasználhatják az elektromos reszelőt tócsnihoz, dió darálásához, káposzta reszeléséhez, de akár prézlihez is! Olykor biztosan vendégeket is szoktak fogadni! Az egyik legkedveltebb a fokhagymás-sajtos kenő. Persze ahhoz viszonylag sok sajtot kell lereszelni! Az elektromos sajtreszelővel pár prec alatt végezhetnek. 

Elektromos zöldség szeletelő

Az elektromos reszelő megkönnyíti a hozzávalók előkészítését, így a konyhában töltött idő is lerövidül! Jól jöhet, ha salátához szeretnének zöldségeket szeltelni vagy akkor is, ha dióra van szükségük egy sütihez. Elég a reszelőbe helyezni az alapanyagot, megnyomni a gombot és már kész is! Ez a berendezés mindenki számára megfelelő. A kimerültek, lusták, de még a szenvedélyesek számára is! Az elektromos reszelő egyetlen hátránya, hogy minden használat után el kell mosni, hagyni kell megszáradni, majd el kell pakolni. 

Hogyan válasszunk elektromos reszelőt?

Ha már bármikor is körbenéztek az elektromos reszelők kínálatában, akkor láthatták, hogy több tucat márka és modell van a piacon. Hogyan választhatják ki az igazán minőségit? Nézzék meg a vásárlók értékeléseit az adott reszelőről, hogy megtudják, milyen tapasztalatokkal rendelkeznek mások. Ha az adott modell jó értékeléseket kapott és mások véleménye pozitív róla, akkor nincs mitől tartaniuk! 

Amennyiben éppen egy olyan modell keltette fel érdeklődésüket, amiről nem találnak semmilyen értékelést, akkor a technikai paramétereket kell figyelembe venni. Fontos a teljesítmény. Egy átlagos reszelő teljesítménye legyen legalább 150 W. A legnagyobb telejsítményű modellek azonban akár 1100 Wattosak is lehetnek! Persze otthoni használatra ennyire erős reszelőre nincs szükség. A legtöbb modell 3-5 kiegészítőt tartalmaz. Úgy válasszanak, hogy minden ételhez tudják használni, amihez szeretnék. 

Katalógusunkból ajánljuk

Graef SKS 11022

Graef SKS 11022

56 390,00 Ft.
Graef SKS 32020

Graef SKS 32020

82 390,00 Ft.
Gorenje R401W

Gorenje R401W

20 390,00 Ft.
Graef SKS 11021

Graef SKS 11021

59 990,00 Ft.
Graef G-Line G 50

Graef G-Line G 50

39 990,00 Ft.
Graef SKS 10001

Graef SKS 10001

49 990,00 Ft.
Graef SKS 11002

Graef SKS 11002

52 990,00 Ft.
Graef SKS 10021

Graef SKS 10021

51 990,00 Ft.
Graef SKS 11003

Graef SKS 11003

52 990,00 Ft.
Graef SKS 11023

Graef SKS 11023

61 490,00 Ft.

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 30.08.2021
A cikk értékelése:
(91.8%)

További cikkek a kategóriában:

Melyek a legjobb elektromos serpenyők? A vélemények alapján az Eta és a Guzzanti a győztes! Melyek a legjobb elektromos serpenyők? A vélemények alapján az Eta és a Guzzanti a győztes!

Manapság már nem nagyon találkozhatunk olyan háztartásokkal, ahol ne jelennének meg a 21. század hasznos találmányai. A konyhában mindig elkél egy kis segítség! Ismerik az elektromos...

A legjobb gyümölcsprések és gyümölcsfacsarók. Hogyan választhatunk az értékelések alapján? A legjobb gyümölcsprések és gyümölcsfacsarók. Hogyan választhatunk az értékelések alapján?

A gyümölcsfacsaró manapság minden olyan háztartásban fontos, ahol előszeretettel isznak friss gyümölcslevet. Hogyan választhatják ki azt a gyümölcsfacsarót, ami legjobban meg fog felelni...

A legjobb palacsinta készítő? Az értékelések alapján a Guzzanti és a Steba a nyertes!A legjobb palacsinta készítő? Az értékelések alapján a Guzzanti és a Steba a nyertes!

A palacsinta az egyik legkedveltebb desszert hazánkban. Persze az édes verzió a legelterjedtebb, de a sós változatot is sokan szeretik! Amennyiben gyakran készítenek palacsintát, akkor...