Hogyan válasszunk magasnyomású tisztítót? Léteznek vízmelegítős és szívó-tartozékok is!

A gépjárművek és közterületek tisztítása a magasnyomás tisztítók nélkül sokkal körülményesebb feladat lenne. Ez a berendezés egy kitűnő segédeszköz akár alkalmanként, akár rendszeresen használják. 

Magasnyomású tisztító

Jól jöhet a garázsban, egy gyárban vagy a kertben is. Éppen egy magasnyomású tisztítót vásárlása előtt állnak? Inpsirálódjanak a mi cikkünkből! 

Magasnyomású tisztító

A magasnyomású tisztító főként autó, térkő, terasz vagy burkolat tisztítására szolgál. Ez a berendezés vizet használ, amelynek magas nyomásával tisztítja meg a felületeket. Ezzel a módszerrel nem csak vizet lehet spórolni, de maga a tisztítás is sokkal hatékonyabb lesz. A magasnyomású tisztító megbirkózik a zsíros és makacs felületek tisztításával is! 

Vízszállítás, nyomás és egyéb fontos paraméterek

A megfelelő magasnyomású tisztító kiválasztásakor több faktort is figyelembe kell venni. Nem csak a meghatározott költségvetéshez kell tartanunk magunkat, de a berendezés teljesítménye, nyomása és vízszállítása is fontos! Éppen az utóbbi kettő határozza meg a tisztítás hatékonyságát. 

A legkeresettebb magasnyomású tisztítók

  • A vízszállítás azt a vízmennyiséget határozza meg, amelyet adott idő alatt a tisztító kibocsát. Minél magasabb ez az érték, annál gyorsabb a tisztítás. A kisebb tisztítók általában 300 - 400 l/órával dolgoznak, de a nagyobb teljesítményű modellek akár 600 l/óra fölé is mehetnek. Ezek a berendezések azonban már nagyobb felületek (100 m2) tisztítására is alkalmasak.
  • A nyomás azt az erőt határozza meg, amellyel a tisztító hat a felületre. Ebben az esetben is érvényes, hogy minél nagyobb az érték, annál hatékonyabb lesz a tisztítás. Az átlagos modellek kb. 100 bar nyomással dolgoznak, míg a nagyobb tisztítók akár ettől 60-nal többet is kínálhatnak. 

Figyeljünk a szivattyúra!

A szivattyú egy külön kategóriát alkot. Nagyon fontos, hiszen a nyomás és a vízszállítás is összefüggésben vannak vele. Az ismétlés a tudás anyja, tehát minél nagyobb a nyomás és a vízszállítás, annál gyorsabb és hatékonyabb lesz maga a tisztítás. 

Magasnyomású tisztító autómosásra

Az anyagot illetően több lehetőségünk is van. Az alacsonyabb ár általában a teljesítményen is megmutatkozik. A szivattyú részei az olcsóbb modellek esetében műanyagból készülnek, amely miatt inkább csak alkalmi használatra felelnek meg. A nagyobb teljesítményű modellek minőségibb szivattyúval vannak ellátva, ami sokkal ellenállóbb anyagból készül. 

A tisztító típusa - vízmelegítéssel vagy anélkül?

A kínálatban nagyon sok márkával találkozhatnak, azonban mindössze két típust különböztetünk meg: vízmelegítős és vízmelegítő nélküli. 

A vízmelegítős modellek zsíros és nagyon szennyezett felületek tisztítására alkalmasak. A meleg víz nagyban megkönnyíti a szennyeződések eltávolítását, nagyon hatékonnyá teszi a tisztítást és sokkal kevesebb tisztítószert kell használni hozzá. A vízmelegítős magasnyomású tisztítók ez miatt ideálisak ipari használatra vagy közterületek tisztítására. 

A vízmelegítő nélküli modellek „csak“ tiszta vizet használnak, de nagyon sokra képesek. Nem csak nagy felületeken használhatóak, de autó vagy kerti bútor tisztítására is, amelyekről könnyen eltávolítják a port és az egyéb szennyeződéseket. 

✅ Kärcher K 5 magasnyomású tisztító

Vysokotlakový čistič Kärcher K 5

A kitűnő értékelések és ajánlások alapján bemutatjuk Önöknek a nagyon hatékony magasnyomású tisztítót, a Kärcher K S-t, amely vízhűtéses motorral rendelkezik. Segít megtisztítani az autót, a kerékpárt, a járdát vagy a kő burkolatot. A rengeteg tartozék és a 40 °C-os víz sokat segít a tökéletes tisztaság elérésében. 

» nyomás: 20 - 145 bar
» vízszállítás: 500 l/ó
» sok tartozék

 

További infó

Árkategória

Vízmelegítő nélküli magasnyomású tisztítót kb. 180 - 218 ezer forinttól vásárolhatnak. A vízmelegítős modellek ára akár ennek a háromszorosa is lehet, de a kimondottan nagy telejsítményű tisztítók ára még ezt is túlszárnyalhatja. Ez azonban a melegítő nélküli modellek esetében is érvényes, tehát érdemes jól megfontolni, hogy milyen célra és milyen körülmények között fognak vele dolgozni. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 11.01.2021
A cikk értékelése:
(90.6%)

További cikkek a kategóriában:

Hogyan válasszunk vízmelegítőt? Melyik bojler a legjobb?Hogyan válasszunk vízmelegítőt? Melyik bojler a legjobb?

A vízmelegítő napjaink nélkülözhetetlen tartozéka, amely kényelmet és relaxációt biztosít. Hogyan válasszuk ki a megfelelő bojlert? Mely paraméterekre érdemes figyelni? 

A legjobb lassú főzők - Slow cooker ételek lassú elkészítéséhezA legjobb lassú főzők - Slow cooker ételek lassú elkészítéséhez

Tudják meg cikkünkből, hogy miért jó választás a lassú főző és mi alapján érdemes dönteni vásárláskor! Tippekkel, ötletekkel is készültünk, ill. a legjobb modelleket is bemutatjuk! 

A legszebb kerámia gyorsforralók viszonylag olcsóak. Az értékelések a Concept, Sencor és Orava termékeit dicsérikA legszebb kerámia gyorsforralók viszonylag olcsóak. Az értékelések a Concept, Sencor és Orava termékeit dicsérik

A felszolgálásra szolgáló kancsók helyét átvették a kerámiából készült gyorsforralók, amelyek gyorsan felmelegítik a vizet és kifejezetten jól néznek ki! Önök már tudják, hogy melyiket...