Hogyan válasszunk konyhamalacot?

Konyhamalacot már nem csak az amerikai filmekben láthatnak! Egyre gyakrabban jelenik meg az itteni háztartásokban is! 

Konyhamalac a mosogató alatt

Gondolunk a természetre, ezért legtöbbünknek a szemét szelektálása mára már természetessé vált! Kérdezhetik, mire így a konyhamalac? Cikkünkből megkaphatják a választ! 

Mire szolgál a konyhamalac? 

Minden nedves és könynen rotható szemetet belesöpörhetik a mosogatóba és elindíthatják a konyhamalacot, aki ezekkel könnyedén megbirkózik. Felvágja apró darabokra, ez után már csak le kell öblíteni. A konyhamalac miatt nem kell az egész konyhát átépíteni. Utólagosan is hozzá lehet szerelni a már otthon lévő mosogatóhoz. 

Miért nem hiányozhat a háztartásból?

 • csökkenti a veszekedések számát (eltünteti a biohuladékot, így nem kell olyan gyakran kivinni a szemetet)
 • pénzt és időt spórol
 • a szemetes tiszta marad, nem áraszt szagokat

Beszerelése nem bonyolult

A konyhamalacot a lefolyó szájához kell beszerelni. Nagyon egyszerű! A szemetet rögtön a mosogatóba tehetik, tehát nem fogja a helyet foglalni a konyhapulton. A mosogatóból szórják a konyhamalacba! Ezzel a feladatot el is végezték! 

Konyhai szemét a konyhamalacba

Konyhamalac vs. klasszikus szifón

A konyhamalacot csak akkor kell bekapcsolni, ha szemetet szeretnének darálni vele. A konyhamalac egyébként ugyanolyan, mint a klasszikus szifón, de van egy extra előnye, amit a konyhában sokszor kihasználhatnak. Amikor ki van kapcsolva, senki nem jön rá, hogy mi rejlik a lefolyóban. Első ránézésre előnyei láthatatlanok! 

Hogyan működik? 

A darálás vizet szabadít fel az élelmiszerből. A víz teszi ki az élelmiszer hulladék 85%-t, ezért a konyhamalac a szemét mennyiségét akár 40%-al is csökkentheti! Azok a darabok, amik a konyhamalacot elhagyják könynedén lebomlanak a természetben vagy a szennyvízttisztítóban. A vezetékek nem dugulnak el és a maradékok sem válnak a rágcsálók táptalajává. A kis darabokra felvágott étel hasznavehetetlen számukra.

Mire képes egy konyhamalac? 

 • ledarálja a gyümölcsök és zöldségek héját
 • a húst, mócsingot, ízületet, a csirke és hal csontokat 
 • a dió- és tojáshéjat, a gyümölcsök magvait
 • a káposzta torzsáját
 • az öreg péksüteményeket
 • az elhervadt virágokat
 • a kávézaccot a filterrel együtt, ill. a teafiltert
 • a terítőt, fogpiszkálót és a papírzsebkendőt

A konyhamalac kicsi és könynű, egyszerűen ledarál mindent, ami a természetben gyorsan lebomlik. Ne féljenek akár csontokat is darálni vele! A konyhamalac azokkal is megbirkózik, ráadásul a lefolyó tisztaságáról is gondoskodik! Feleslegesen viszont ne dobáljanak bele semmit! Vannak olyan dolgok, amik még egy ilyen berendezésnek sem tesznek jót! Az üveg, porcelán, műanyag, fém, száraz héj a hagymáról és a kukoricáról nem ide való! Amellett, hogy a konyhamalacnak nem tesznek jót, nem is bomlanak le a természetben! Ezeknek a dolgoknak is megvan a saját helyük! 

Mire kell figyelni a konyhamalac kiválasztásánál? 

Nem minden konyhamalac egyforma! Nézzék meg, hogy egy jó konyhamalacnak milyek tulajdonságokkal kel rendelkeznie annak érdekében, hogy minél tovább segíthessen a biohulladék eltakarításában.

Fontos feladatot lát el a fröccsenésgátló

A konyhamalac torkánál helyezkedik el a fröccsenésgátló, amely megakadályozza, hogy az apróra vágott szennyeződések és a víz visszajusson a mosogatóba. Alkalmanként a fröccsenésgátlót tisztítsák meg, hogy a konyhamalacból ne áradjon kellemetlen szag. 

A legjobb esetben ezt az elkatrészt el is lehet távolítani, így még könnyebb a tisztítása. Rosszabb esetben a fröccsenésgátló stabilan van rögzítve, így eltarthat egy kis időbe, mire megfelelően kitisztítják. Feleslegesen sok időt venne igénybe, ha szét szeretnék szedni a konyhamalacot annak érdekében, hogy kitisztítsák vagy hogy ki vegyenek belőle valamit (teás kanál), ami véletlenül került bele. 

Mi minden történik a konyhamalac belsejében? 

A konyhamalac tartályának ellenállónak kell lennie a rozsdásodással és a falának ütköző darabkákkal szemben is, beleértve a konyhából érkező nem várt látogatókat, mint a teás kanál. A poliészter és a poliamid keveréke üveggel vált be leginkább. Stabil, könynű és hangszigetel. 

Konyhamalac

A rozsdamentes és zománcozott pléh, melyekből szintén gyakran készítenek konyhamalcot a korrózió áldozatául eshet, így tönkremehet a hulladékdaráló. Az őrlő lapátoknak is sokat kell bírniuk! Legtöbbször rozsdamentes pléhből vagy rozsdamentes acél öntvényből készülnek. 

A gyors darálást a motor biztosítja

Az állandó mágneses motor gyorsan eléri a magas fordulatszámot (2600 - 2800 fordulat/perc), ezért kitűnő a háztartásokba, mivel biztosít a gyors darálásról és arról, hogy nem dugul el a lefolyó! 

Az indukciós motor lassabb (1400 - 1725 fordulat/perc). Ez a típus nagyobb is, de folyamatosan használható, ezért kiváló pl. éttermekbe. 

A kérdésekből sosem elég

Azt szeretnék megtudni, hogy a kiválasztott konyamalac rendelkezik-e CE jelöléssel? Amennyiben igen, akkor megfelel az erópai normának és minőségi termékről beszélünk. ISO bizonylattal is rendelkezik? Akkor valóban jól választottak! A törvény szerint 24 hónapos jótállás szükséges a termékre. Amennyiben valóban minőségi konyhamalacot választottak, akkor ez az idő még hosszabb lesz!

A beszerelés benne van az árban? Mi a helyzet a jótállás utánni szervizzel és az alkatrészekkel? Ezeket a kérdéseket bármelyik konyhamalacokat árusító boltban szívesen megválszolják!

Blanco konyhamalac

A legkedveltebb konyhamalac, amivel a piacon találkozhatnak az a Blanc hulladék daráló. Az organikus hulladékot pár másodperc alatt ledarálja, időt spórol és csökkenti a szemét mennyiségét. Ez a minőségi konyhamalac ideális a háztartásokba, kompakt, így nem foglal sok helyet. Jó a teljesítménye és magas a fordulatszáma, melyből adódik, hogy könnyen elbánik a konyhai hulladékkal. 

Blanco konyhamalac

Mivel kecsegtet a Blanco konyhamalac? 

 • egy fokozatos őrlő technológia egy aprítóval
 • indukciós Dura-Drive motor
 • 1.490 - 1.790 fordulat/perc
 • rozsdamentes aprító gyűrű és 360°-os őrlőkalapács
 • rozsdamentes felület
 • terhelés eseténi automatikus kikapcsolás
 • nem integrált pneumatikus króm kapcsoló
 • műanyag fedő a víz megengedésére/elzárására
 • csendes üzemelés

A konyhamalac hasznosságáról saját maguk győződhetnek csak meg igazán! 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 09.11.2019
A cikk értékelése:
(87.4%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Hogyan válasszuk ki a legjobb időjárás állomást? Segítenek az értékelések és a tesztek. Hogyan válasszuk ki a legjobb időjárás állomást? Segítenek az értékelések és a tesztek.

Olyan időjárás állomást szeretnének, amely mutatja a kinti és benti hőmérsékletet, a levegő páratartalmát, a szél sebességét, a légnyomást, rendelkezik időjárás előrejelzéssel és a...

Videó kaputelefon wifivel - vezeték nélküli megoldás kültéri kamerával isVideó kaputelefon wifivel - vezeték nélküli megoldás kültéri kamerával is

Amennyiben tudni szeretnék, hogy ki csenget az ajtónál anélkül, hogy ajtót kellene nyitniuk, akkor a videó kaputelefon a legjobb megoldás! Minden fontosat megtudhatnak róla cikkünkben....

A legjobb vasaló - hogyan válasszunk vasalót? Segítenek az értékelések és a tesztek. A legjobb vasaló - hogyan válasszunk vasalót? Segítenek az értékelések és a tesztek.

A vasaló kiválasztása nem egyszerű feladat! Könnyű vagy inkább nehéz legyen? Mennyi párára van szükség? Melyik vasalótalp a legjobb? Cikkünkből megtudhatják, hogy melyek a fontos...