Hogyan válasszunk kenyér és bagett sütő gépet?

A friss kenyér íze és illata megfizethetetlen. Az otthon sütött kenyér régen teljesen megszokott volt, de manapság már ritkaságnak számít. 

Otthoni kenyérsütő kenyérre és bagettre

Az otthoni kenyérsütő gépeknek köszönhetően az otthoni kenyérsütés reneszánszát éli! Ez a berendezés meggyúrja a tésztát, majd megsüti a kenyeret, tehát a konyhában ragyogó tisztaság marad! 

Kedvelt termékek

Otthoni kenyérsütő, nem csak kenyérre! 

Az egyik főp ok, amiért megéri egy kenyérsütőbe fektetni, az a mindig friss kenyér és péksütemény. Amennyiben gyakran sütnek, akkor ez a berendezés kitűnő segítség lehet az Önök számára, hiszen a kenyér mellett mást is tud sütni! Válasszák ki a megfelelő programot és amíg a kenyérsütő a tésztával dolgozik, addig előkészíthetnek pár egyéb hozzávalót. 

Jól gondolják át, hogy milyen kenyérsütőt vásárolnak! 

Szeretnének egy kenyérsütőt, de fogalmuk sincs, hogy mit kell figyelembe venni a kiválasztásánál? Próbáljanak meg a vélemények alapján dönteni! Olvassák el a vásárlók tapasztalatait! Ez a legjobb módja annak, hogy megtudják, mik az adott modell gyenge pontjai, amelyekről a leírás bizony nem számol be! 

Mindenkinek van, ezért veszek én is? 

Valóban szükségük van a kenyérsütőre vagy csak azért szeretnének egyet, mert a szomszédnak is van? A kenyérsütő nem a legolcsóbb befektetés, ezért ha nem tervezik gyakran használni, akkor bizony érdemes megfontolni a vásárlást. A szomszéd nem elegendő indok! Szeretnének reggelente a friss kenyér illatára kelni vagy csak tudni szeretnék, hogy miből tevődik össze? Esetleg gluténérzékeny van a családban és a bolti kenyér nem olyan ízletes számára? Akkor megtalálták, amit kerestek! 

Nem elég, ha van egy szép kenyérsütőnk!

Megtalálták a tökéletes kenyérsütőt, ami még passzol is a konyha többi berendezéséhez? Ez valóban csodás, de elég nagy a kenyérsütő mérete és minden egyéb elvárást is teljesít? Csak saját maguknak szeretnének sütni vagy az egész családnak? Elég egy kicsi, 500 grammos kenyeret készítő kenyérsütő vagy valami nagyobbra lenne szükségük? 

Házi kenyér a kenyérsütőből

A piacon találhatnak kenyérsütőket melyek 500 grammos kenyeret sütnek, de olyanokat is, amelyek 1800 grammosat. Még mielőtt megvásárolnák a kenyérsütőt jól gondolják át, hogy milyen kenyeret szeretnének!

A minőséget meg kell fizetni

A piacon találnak olcsóbb és drágább kenyérsütő gépeket is! Amennyiben nagyon fontosnak tartják a sütést, akkor jóbb, ha egy kicsit nagyobb összeget fektetnek a kenyérsütőbe és olyat választanak, melynek rozsdamentes a teste. Ez azért fontos, hogy ne búgjon túlságosan, ill. hogy sütés során a kenyér illatát és ne a műanyag szagát lehessen érezni. A kenyérsütő kevesebb energiát fogyaszt, még akkor is, ha a sütés 3-5 órán keresztül tart. Nem minden kenyérsütő egyforma! Győződjenek meg róla, hogy milyen a fogyasztása, ill. hogy hasonló minőségben találhatnak-e jobbat.

Egy vagy két keverőlapát? 

Csak saját maguknak sütnek, ezért egy kis kenyérrel is beérik? Akkor Önöknek megfelel az egy keverőlapátos változat is! Nagyobb mennyiségű tészta keverésére ez nem minden esetben elég. Amennyiben a kenyérsütőt más típusú tészta dagasztására is ki szeretnék használni, akkor inkább két keverőlapáttal rendelkezőt válasszanak! Ezzel helyet úgysem spórolnak a konyhában! A keverőlapátok száma semmilyen hatással nincs a berendezés méretére! 

Nem csak kenyérsütésre!

A házi kenyérsütő nem feltétlenül csak kenyér készítésére szolgál. E mellett a program mellett még sok más funkciója is lehet. Állítsák be a dagasztás programot küllönféle tésztákhoz, kenyérhez (só nélkül, gluténmentesen...) vagy kalácshoz, de készíthetnek benne lekvárt vagy joghurtot is!

Multifunkciós kenyérsütő kenyérre és lekvár főzésére

Minél több a lehetőség, annál jobb! Használjanak ki minden funkciót, amit a kenyérsütő kínál! 

Minden napra más kenyér

Házi kenyér recepteket bármelyik főzéssel foglalkozó oldalon találhatnak. Amennyiben még jobban meg szeretnék könnyíteni a munkájukat, akkor vásároljanak kész lisztkeveréket, melynek segítéségével probléma nélkül elkészíthetik a kenyeret. Engedjenek a csábításnak és válasszák ki azt, amelyikhez éppen kedvük van! Fehér, len és sok más keverék is található a boltok polcain! A jó kovásznak, amely mostanában nagyon kedvelt, vagy az élesztőnek köszönhetően a kenyér szépen megkel és könnyed lesz! 

Otthoni kenyérsütő kezdőknek is! 

Nincs semmilyen tapasztaltuk kenyérsütés terén? Nem számít! A receptek lépésről lépésre elmagyarázzák a folyamatot, így a végeredmény egy illatos és ropogós házi kenyér lesz! Tudhatják, hogy mi kerül bele és még ízesíthetik is, nem úgy, mint az üzletben vásárolt kenyér esetében! 

Kenyér különlegességek gluténérzékenyeknek

Speciális kenyérre van szükségük? Az otthoni kenyérsütőnek ez sem jelent problémát! A gluténérzékenyek is ugyanolyan egyszerűen süthetnek maguknak otthon kenyeret, mint mindenki más! Búzaliszt, tápiókaliszt vagy gluténmentes liszt és egyéb hozzávalók segítségével elkészíthetik a tökéletes gluténmentes kenyeret!

Az otthon sütött kenyér ára

A kenyér ára nem állandó. Attől is függ, hogy éppen milyen kenyeret szeretnének sütni, ill. milyen alapanyagokat vásárolnak. A klasszikus fehér kenyér olcsóbbra jön ki, mint a len-, napraforgó- vagy tökmaggal felturbózott kenyér, ráadásul a liszt ára sem mindig egyforma!

Házi kenyér magokkal a kenyérsütőből

Egy egészségesebb kenyér drágábbra jön ki! A kenyérnek való lisztkeverékek ár is különböző lehet, így az árat az Önök döntése is befolyásolja!

Inspirálódjanak és süssenek burgonyás kenyeret a kenyérsütőben

  • 150 g burgonya
  • 300 ml langyos víz
  • 2 tk só
  • 0,5 tk ecet
  • 350 g teljes kiőrlésű liszt
  • 200 g sima liszt
  • 2,5 tk szárított élesztő
  • 1 tk köménymag

Reszeljék le a megfőtt burgonyát, majd fokozatosan adják hozzá a további összetevőket. Válasszák ki a kelt tészta programot + az 1 órás sütést és hagyjá a kenyérsütőt dolgozni. Jó étvágyat kívánunk! 

Kedvelt termékek

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 07.11.2019
A cikk értékelése:
(89%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Hogyan válasszuk ki a legjobb időjárás állomást? Segítenek az értékelések és a tesztek. Hogyan válasszuk ki a legjobb időjárás állomást? Segítenek az értékelések és a tesztek.

Olyan időjárás állomást szeretnének, amely mutatja a kinti és benti hőmérsékletet, a levegő páratartalmát, a szél sebességét, a légnyomást, rendelkezik időjárás előrejelzéssel és a...

Videó kaputelefon wifivel - vezeték nélküli megoldás kültéri kamerával isVideó kaputelefon wifivel - vezeték nélküli megoldás kültéri kamerával is

Amennyiben tudni szeretnék, hogy ki csenget az ajtónál anélkül, hogy ajtót kellene nyitniuk, akkor a videó kaputelefon a legjobb megoldás! Minden fontosat megtudhatnak róla cikkünkben....

A legjobb vasaló - hogyan válasszunk vasalót? Segítenek az értékelések és a tesztek. A legjobb vasaló - hogyan válasszunk vasalót? Segítenek az értékelések és a tesztek.

A vasaló kiválasztása nem egyszerű feladat! Könnyű vagy inkább nehéz legyen? Mennyi párára van szükség? Melyik vasalótalp a legjobb? Cikkünkből megtudhatják, hogy melyek a fontos...