Hogyan válasszunk IPL szőrtelenítőt? Bemutatjuk a legjobb IPL szőrtelenítőket az értékelések és a tesztek alapján

Meg szeretnének szabadulni a sötét szőrszálaktól? Az IPL szőrtelenítők nagyon hatékony és megbízható eszközök, melyek rendszeres használat mellett segítenek megszabadulni a nemkívánatos szőrszálaktól, így bőrük hosszantartóan selymes marad. 

IPL szőrtelenítő otthonra

Mivel ennek a procedúrának is megvannak a maga sepcifikumai, ezért összegyűjtöttünk Önöknek pár tippet, amelyek segíthetnek a szőrtelenítő használatában. 

Kedvelt IPL szőrtelenítők

Mi az az IPL szőrtelenítő és hogyan működik? 

Első sorban el kell ismerni, hogy az IPL szőrtelenítőt nem használhatja bárki. Az IPL szőrtelenítővel történő fotoepiláció főleg azok számára ideális, akiknek világos bőrük van, mivel a sötét szőrszálak eltávolítására szolgál. A fényimpulzus a melanin nevezetű színezőanyagra fejti ki hatását. A szőke és vörös szőrszálakban e anyagból kevés van, így ezzel a módszerrel szinte lehetetlen tőlük megszabadulni. Az IPL szőrtelenítő terhesség alatt sem használható! 

A szőrszálak tartós epilálása

Hogyan működik az IPL szőrtelenítő? A szelektív termolízisnek köszönhetően a szőrtüsző felmelegszik, ennek következtében károsodik, tönkremegy és a szőrszálak nem nőnek tovább. Testünk viszont nagyon jól regenerálódik, így a szőrszálak nőni fognak az első szőrtelenítás után is - ezért a folyamatot többször meg kell ismételni! 

Mi alapján válasszunk? 

A választás során pár fontos paramétert kell figyelembe venni - ilyen pl. a kiegészítők, a fej mérete, az élettartam és azok a funkciók, melyek megkönnyítik a használatot. 

Kiegészítők 

A vásárlás előtt gondolják át, mely testrészeken szeretnék használni a szőrtelenítőt. Mivel a test különböző részei kölünböző bánásmódot igényelnek, ezért különféle kiegészítőket is lehet vásárolni, melyek egyedi formával rendelkeznek. A csomagban általában a következő testrészek szőrtelenítésére alkalmas kiegészítőket találhatnak: 

  • Arc
  • Hónalj
  • Test/lábak
  • Intim testrészek

A kiegészítő fejek közti különbség főleg a formában és a méretben rejlik. Tehát, ha csak a lábaikat szeretnék szőrteleníteni, akkor a többi kiegészítőre nem lesz szükségük. 

A fej mérete

Az applikációs fej mérete szorosan összefügg a kiegészítőkkel is. Általánosan véve minél nagyobb a fej mérete, annál gyorsabb lesz a szőrtelenítés, hiszen így egyszerre nagyobb területet tudunk lefedni. A szőrtelenítés esetében viszont nem igazán fontos a gyorsaság - pl. a szakáll és száj körüli területeken inkább a pontosság a meghatározó! 

IPL szőrtelenítés otthon

Villanásszám

Villanásszám alatt a szőrtelenítő élettartamát értjük. A maximális villanásszám értéke eléggé változó, általában 50 000 - 400 000 között van. Annak érdekében, hogy ezen értékek között könnyebben orientálódjanak megjegyezzük, hogy az egész testre kb. 300 - 500 villanás szükséges. Az első évben nem kellene 7 - 8 alkalomnál többször használni a szőrtelenítőt! 

Fényerősség

A fényerősséget bőrtípus alapján lehet szabályozni. 2 lehetőség létezik - vannak olyan szőrtelenítők, melyek automatikusan állítják be a fényerősséget a bőr alapján. Amennyiben a gép ezt a funkciót nem tartalmazza, akkor saját kezűleg kell elvégezni a beállítást az utasítások alapján. Ha bőrük az első pár villanás után érzékeny, pirossas lesz, akkor egy kicsit csökkentsék az intenzitást! 

Választott modellek

5 terméket választottunk ki Önöknek, melyek jó értékelést kaptak a vásárlóktól és a teszteken is kitűnő eredményt értek el. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 26.07.2019
A cikk értékelése:
(90%)

V tejto kategórií nájdete aj:

A legjobb robotporszívók az értékelések alapján. Hogyan válasszunk robotporszívót? A legjobb robotporszívók az értékelések alapján. Hogyan válasszunk robotporszívót?

A porszívózás akár teljesen robotizálttá is válhat. Ez nem csak egy álom? Tiszta szőnyegre és csempére érkezni haza? Tudják, melyik a legjobb robotporszívó? Cikkünkből megtudhatják! 

Fondü készlet - elektromos, kerámia, rozsdamentes acél vagy öntöttvasFondü készlet - elektromos, kerámia, rozsdamentes acél vagy öntöttvas

A fondü nem egy étel, hanem egy társas esemény. Önök is szívesen falatoznának ilyen különlegességet? Éljenek át egy különleges estét barátaikal vagy családjukkal! Cikkünkből...

A legjobb elektromos mokka kávéfőzők indukciós főzőlapra is. Hogyan válasszunk? A legjobb elektromos mokka kávéfőzők indukciós főzőlapra is. Hogyan válasszunk?

A kávékedvelők biztosan ismerik ezt a kávéfőző típust, hiszen sosem csalódunk benne! Cikkünkben ezért néhány pontban összefoglaljuk, hogy mi alapján érdemes mokka kávéfőzőt választani....