Hogyan válasszunk elektromos grillsütőt? Ezek a legjobbak

Az elektromos grillsütő kitűnően helyettesítheti a hagyományos grillsütőt. Kompakt, praktikus és kitűnő választás lakásba is, mivel nem füstől és nem áraszt magából felesleges, kellemetlen szagokat. 

Grillezés az elektromos grillsütőn

A legtöbb modellhez fedő is jár, így a sütés még hatékonyabb és gyorsabb lesz. Az elektromos grillsütő sok változatban kapható, különfele méretekben. Amennyiben nincs erkélyük vagy kertjük, akkor akár a lakásban is használhatják! 

Kritériumok, melyek befolyásolják a grill kiválasztását 

 • A grill teljesítménye - Amennyiben nem csak zöldséget és pirítóst szeretnének készíteni a grillen, hanem húst is, akkor nagyobb teljesítményű grillre lesz szükségük. A teljesítmény befolyásolja azt, hogy milyen gyorsan melegszik fel a grill, ill. azt is, hogy a hideg étellel történő érintkezés után a grillsütő ne veszítsen hőfokából. Ha valóban élvezni szeretnék a grillezést, akkor olyan elektromos grillsütőt keressenek, amelynek teljesítménye legalább 2000 W. 
 • A grillfelület mérete - Ez lényegében többé-kevésbé az egyéni preferencián alapszik, amely ez egyén igényeiből adódik. A grill vásárlása előtt gondolják át, hogy milyen gyakran és hány személyre fognak ételt készíteni a grillsütőn. A profibb grillek általában több helyet foglalnak, mint a kevésbé minőségi modellek. Amennyiben nem szenvednek helyhiányban, akkor mindenképpen a legnagyobb grillfelülettel rendelkező grillsütőt válasszák! 
 • A grill hőmérsékletének szabályozása - két lehetőség létezik. Az első esetben a grillsütő hőmérsékletét tekerős termosztát segítségével, folyamatosan állíthatjuk be. A második esetben néhány előre beállított lehetőség közül válogathatunk. Pár modell LCD kijelzővel is el van látva, amelynek köszönhetően pontos információkat kaphatunk a grillsütő aktuális hőmérsékletéről. 
 • A grillfelület típusa - a legolcsóbb grillek króm rostéllyal rendelkeznek. Amennyiben hajlandóak egy kicsit többet áltdozni a grillsütőre, akkor választhatnak kerámia, kő vagy öntöttvas felülettel rendelkező grillek közül. Találkozhatnak olyan modellekkel is, melyek grillfelülete cserélhető. Természetesen tapadásmentes felülettel rendelkeznek, így tisztításuk nagyon egyszerű. 
 • Érzékelők - Amennyiben még nagyobb kényelem után vágynak, akkor keressenek érzékelőkkel rendelkező modelleket, amelyek automatikusan állítják be a hőmérsékletet annak megfelelően, hogy mennyire sült át a hús. Ez a funkció akkor is jól jöhet, ha a kezdő szakácsok körébe tartoznak. Így nem lesz nehéz a tökéletes steak elkészítése sem! 
 • Speciális funkciók - időzítő, állítható magasságú és dőlésű grillfelület. Néhány grillsütő olyan tárolóedénnyel is rendelkezik, amely összegyűjti a felesleges zsírt és szaftot. 
 • Anyag és dizájn - a legolcsóbb grillsütők műanyagból készülnek. Általában rövid élettartamúak - gyakori használat mellett általában 2 - 3 évet bírnak. A másik típus kemény műanyagból készül, de fém részek is vannak benne. Ez már valamivel minőségibb és hosszabb ideig bírja. Amennyiben jobb és funkcionálisabb grillsütőt szeretnének, akkor keressék a fémötvözetből és rozsdamentes acélból készült modelleket. Biztosak lehetnek benne, hogy ezek a grillek nem mennek tönkre pár év leforgása alatt. 

Otthoni grillezés elektromos grillsütőn

Katrbantartás - el lehet-e távolítani a sütőlapot? 

Nagyon fontos a grillsütő karbantartása. Ez az elektromos grillsütők esetében sokkal egyszerűbb, mint a klasszikus, szenes grillek esetében. A sütőlapot el lehet távolítani, így folyó víz alatt moshatjuk el a mosogatóban. Ez valóban nagyon praktikus dolog és a takarítás így sokkal egyszerűbb. 

Néhány minőségi grill sütőlapja stabilan van rögzítve. Ez abból adódik, hogy masszívabbak. A megfelelő modell kiválasztáa során egy egyszerű szabály alapján dönthetnek: egy 2000 Wattos grillsütőnél legyen eltávolítható a sütőlap, de a nagyobb teljesítményű modellek esetében ez nem egy fontos paraméter. 

2 az 1-ben - elektromos grill állvánnyal 

A klasszikus elektromos grillek mellett, olyan grillsütők közül is válogathatnak, amelyeket egy állványra vagy stabil fém konstrukcióra lehet erősíteni, ami sok esetben a tányérok részére fenntartott tálcával is el van látva. 

Elektromos grill állvánnyal - 2 az 1-ben

Egy ilyen típust akár kint is lehet használni. Amennyiben ezt a megoldást választják, akkor nézzenek körbe a Weber, a Steba és a Tristar elektromos grillsütői között!

Az elektromos grill árának a teljesítménnyel kell összhangban lennie

 • 16 ezer forint alatti grillek - ezen grillek ára jelzi minőségüket is. A gyártók nem fektetnek sok pénzt az ilyen fajta grillsütők gyártásába, így nem lesznek nagyon minőségiek sem. Ezek a grillek nem ideálisak hús sütésére, inkább csak élelmiszerek melegítésére és bagett besütésére alkalmasak. 
 • Grillek 16 és 32 ezer forint között - Átlagos teljesítményű grillekről van szó. Általában ebben az árkategóriában találhatóak az 1600-1800 Wattos grillsütők. Ilyen teljesítmény mellett már grillezhetünk húst, de ezeknek a grillsütőnek is megvannak a korlátai. 
 • Grillek 32 és 50 ezer forint között - a nagyobb méretű grillek tartoznak ide, amelyek a több fős háztartásokba ideálisak. Minőségi, több beállítással rendelkező grillsütőkről van szó vagy kisebb, nagy teljesítményűekről. Ez a legjobb választás a legtöbb ember számára! 
 • Grillek 50 ezer forint felett - ez már majdnem egy profi készülék. Olyanoknak ajánljuk, akik gyakran, rendszeresen grilleznek és kényeztetni szeretnék ízlelőbimbóikat. Kitűnő választás kertbe vagy teraszra. Akár csirkét is grillezhetünk rajta! Ötvözött anyagokból készül és nagyon hosszú az élettartama. 

A legjobb grillek az értékelések és a tesztek alapján

Ahogy mindig, most is megnéztük az értékeléseket és a tesztek eredményeit, melyek alapján felállítottuk a legjobb grillsütők listáját. Amennyiben a következő termékek közül választanak, akkor biztosan kitűnő grillsütőjük lesz! A grillsütőket az ár alapján a következő kategóriákba soroltuk: 

✅ A legjobb elektromos grillek 30 ezer forintig

✅ A legjobb elektromos grillek 50 ezer forintig

✅ A legjobb elektromos grillek 50 ezer forint felett

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 13.09.2019
A cikk értékelése:
(91.4%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Saját jacuzzi a kertbe? Hogyan válasszunk? Saját jacuzzi a kertbe? Hogyan válasszunk?

Mindennapos relaxációról ámodoznak? Akkor szerezzenek be egy saját jacuzzit! Hogyan választhatják ki a megfelelőt? Mire figyeljenek a vásárlás során? Hogyan tarthatják karban a jacuzzit...

Hogyan válasszunk elektromos fűnyírót? Az 5 legjobb fűnyíró a tesztek alapján Hogyan válasszunk elektromos fűnyírót? Az 5 legjobb fűnyíró a tesztek alapján

Mik az előnyei és a hátrányai a benzines fűnyírókkal szemben? Melyek a legjobb elektromos fűnyírók? Megmutatjuk, hogy a tesztek alapján mely fűnyírók a legjobbak. 

Hogyan válasszunk infraszaunát 2 fő részére? Hogyan válasszunk infraszaunát 2 fő részére?

Infraszauna otthonra? Miért ne! Az infraszauna jótékony hatásairól majd későb beszélünk, de előbb tisztázni szeretnénk, hogy az 1 - 2 személyes infraszauna otthonra egyáltalán nem...