Csuklóra vagy bokára szerelhető lépésszámláló? Hogyan válasszuk ki a legjobbat?

Az egészséges életmód keretein belül naponta legalább 10 000 lépést kellene megtenni. Valaki ezt észrevétlenül megteszi munka közben, másnak sétával kell teljesíteni a távot. Annak érdekében, hogy követni tudjuk lépéseink számát, érdemes beszerezni egy lépésszámlálót. 

A legjobb csuklóra szerelhető lépésszámláló

Mi segítünk a választában és bemutatjuk Önöknek a 4 legkedveltebb modellt. 

A lépésszámlálók kedvelt típusai 

A lépésszámlálók tulajdonságai és funkciói 

  • A lépések számolása – Erre mindegyik lépésszámláló képes. 
  • A megtett táv mérése – A megtett lépések száma és hossza alapján van kiszámolva, melyet Önnek kell megadnia. 
  • Az elégetett kalóriák mérése – A megtett lépések, a lépések hossza és a testsúly alapján van kiszámolva, melyet szintén Önök adnak meg. Ez az érték azonban általában nem pontos, hiszen az izmok mennyisége, kondíció, stb. is befolyásolja. 
  • Óra – A digitális órak álapvető tulajdonsága. 
  • Stopper – A futásnál, sprintnél és edzésnél is jól jöhet. 
  • Memória – Némelyik drágább modell képes tárolni az elmúlt napokban mért értékeket, de az olcsóbb modellekben ezt a funkciót biztosan nem találják meg. 
  • Szinkronizáció a számítógéppel – A mért értékek számítógépbe történő átvitelét biztosítja, ill. segít az átlátható grafikus ábrázolásban. 
  • Felcsatolás – Általában az övre vagy nadrágra lehet felcsatolni. Léteznek lábra vagy kézre csatolható modellek is - ezeket ugyanúgy hordhatjuk mint az órákat.  

Hogyan működik a lépésszámláló? 

Ezek apró berendezések, melyek feljegyzik a mozgást szenzorok segítségével, majd ez alapján kiszámolják a megtett lépések számát - némelyik a megtett távot, elégetett kalóriákat, stb. is méri. 

Minőségi lépésszámláló telefonra

Egy erre alkalmas, mozgásérzékelővel rendelkező telefonba akár egy applikációt is telepíthetnek a lépések számolására. A különálló lépésszámlálók előnye, hogy kompaktabbak, kisebbek. 

A lépésszámláló kijelzője

Amennyiben szemüvegre van szükségük az olvasáshoz, akkor problémájuk lehet az apró számok elolvasásával. Ebben az esetben válasszák a legnagyobb kijelzővel rendelkező modellt. Sajnos a kijelző nincs megvilágítva, így nem lehetséges a kültéri éjjeli használat. 

A TOP 4 legkedveltebb lépésszámláló 

Az érzékelők típusai 

  • 2D érzékelő – Egy mechanikus inga alapelvén működik, mely egy síkon jegyzi fel a mozgást, futásnál, sétánál. Ezek az érzékelők érzékenyebbek, ezért fontos, hogy a tesünkön hordjuk. Általában nem teljesen pontosak. 

Lépésszámláló sportoláshoz

  • 3D érzékelő – Három síkon jegyzik a mozgást, pontosabbak és nem kell közvetlenül a testükre tenni - a hátizsákba is betehetik, mégis pontos eredményeket kapnak. Képesek feljegyezni a lépcsőn megtett lépéseket, ill. ki tudják szűrni pl. az autóval történő utazást (így ez nem számítódik bele a megtett lépések számába). 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 29.04.2019
A cikk értékelése:
(89%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Hogyan válasszunk boxkesztyűt és boxzsákot? Hogyan válasszunk boxkesztyűt és boxzsákot?

Már unják a sportot, mellyel régóta foglalkoznak? Akkor próbálják ki a boxot! Mai cikkünkből megtudhatják, mi alapján érdemes boxkesztyűt és boxzsákot választani. 

Hogyan válasszunk túrafőzőt? Hordozható, gáz vagy patronos Hogyan válasszunk túrafőzőt? Hordozható, gáz vagy patronos

Egy jó túrafőző minden turistának kell! Minőségi és megbízható modellt szeretnének? Cikkünkből megtudhatják, hogy mi alapján érdemes túrafőzőt választani! 

Húzódzkodó az ajtóra, ajtófélfára vagy a falra. Mi segítünk! Húzódzkodó az ajtóra, ajtófélfára vagy a falra. Mi segítünk!

Miért vásároljunk húzódzkodót otthonra? Milyen gyakorlatokat végezhetünk rajta? Cikkünkben minden lényeges információt megtalálnak. Rámutatunk arra is, mire figyeljenek a választásnál,...