Csuklóra vagy bokára szerelhető lépésszámláló? Hogyan válasszuk ki a legjobbat?

Az egészséges életmód keretein belül naponta legalább 10 000 lépést kellene megtenni. Valaki ezt észrevétlenül megteszi munka közben, másnak sétával kell teljesíteni a távot. Annak érdekében, hogy követni tudjuk lépéseink számát, érdemes beszerezni egy lépésszámlálót. 

A legjobb csuklóra szerelhető lépésszámláló

Mi segítünk a választában és bemutatjuk Önöknek a 4 legkedveltebb modellt. 

A lépésszámlálók kedvelt típusai

A lépésszámlálók tulajdonságai és funkciói 

  • A lépések számolása – Erre mindegyik lépésszámláló képes. 
  • A megtett táv mérése – A megtett lépések száma és hossza alapján van kiszámolva, melyet Önnek kell megadnia. 
  • Az elégetett kalóriák mérése – A megtett lépések, a lépések hossza és a testsúly alapján van kiszámolva, melyet szintén Önök adnak meg. Ez az érték azonban általában nem pontos, hiszen az izmok mennyisége, kondíció, stb. is befolyásolja. 
  • Óra – A digitális órak álapvető tulajdonsága. 
  • Stopper – A futásnál, sprintnél és edzésnél is jól jöhet. 
  • Memória – Némelyik drágább modell képes tárolni az elmúlt napokban mért értékeket, de az olcsóbb modellekben ezt a funkciót biztosan nem találják meg. 
  • Szinkronizáció a számítógéppel – A mért értékek számítógépbe történő átvitelét biztosítja, ill. segít az átlátható grafikus ábrázolásban. 
  • Felcsatolás – Általában az övre vagy nadrágra lehet felcsatolni. Léteznek lábra vagy kézre csatolható modellek is - ezeket ugyanúgy hordhatjuk mint az órákat.  

Hogyan működik a lépésszámláló? 

Ezek apró berendezések, melyek feljegyzik a mozgást szenzorok segítségével, majd ez alapján kiszámolják a megtett lépések számát - némelyik a megtett távot, elégetett kalóriákat, stb. is méri. 

Minőségi lépésszámláló telefonra

Egy erre alkalmas, mozgásérzékelővel rendelkező telefonba akár egy applikációt is telepíthetnek a lépések számolására. A különálló lépésszámlálók előnye, hogy kompaktabbak, kisebbek. 

A lépésszámláló kijelzője

Amennyiben szemüvegre van szükségük az olvasáshoz, akkor problémájuk lehet az apró számok elolvasásával. Ebben az esetben válasszák a legnagyobb kijelzővel rendelkező modellt. Sajnos a kijelző nincs megvilágítva, így nem lehetséges a kültéri éjjeli használat. 

Az érzékelők típusai 

  • 2D érzékelő – Egy mechanikus inga alapelvén működik, mely egy síkon jegyzi fel a mozgást, futásnál, sétánál. Ezek az érzékelők érzékenyebbek, ezért fontos, hogy a tesünkön hordjuk. Általában nem teljesen pontosak. 

Lépésszámláló sportoláshoz

  • 3D érzékelő – Három síkon jegyzik a mozgást, pontosabbak és nem kell közvetlenül a testükre tenni - a hátizsákba is betehetik, mégis pontos eredményeket kapnak. Képesek feljegyezni a lépcsőn megtett lépéseket, ill. ki tudják szűrni pl. az autóval történő utazást (így ez nem számítódik bele a megtett lépések számába). 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 29.04.2019
A cikk értékelése:
(88.8%)

További cikkek a kategóriában:

A legjobb teleszkópos túrabotok és Nordic walking botokA legjobb teleszkópos túrabotok és Nordic walking botok

A túrázáson kívül az utóbbi években nagyon felkapott lett az ún. Nordic Walking sportág is. Ez lényegében gyaloglás, speciális botokkal és egyedi mozgástechnikával. Mi bemutatjuk Önöknek...

Hogyan válasszunk fejlámpát futáshoz? A legjobbak tölthetőek.Hogyan válasszunk fejlámpát futáshoz? A legjobbak tölthetőek.

Milyen fejlámpákkal találkozhatunk manapság a boltokban és mit kell róluk tudnunk? Hogyan választhatunk a bőséges kínálatból? Milyen paraméterekre figyeljünk? Cikkünkből mindent...

A legjobb biciklitartók a vonóhorogra, a tetőre és a hátsó ajtóra. Segítünk a választásban!A legjobb biciklitartók a vonóhorogra, a tetőre és a hátsó ajtóra. Segítünk a választásban!

A legjobb biciklitartók a vonóhorogra, a tetőre és a hátsó ajtóra? A választás igazi fejtörést okozhat. Cikkünkben bemutatjuk a különféle lehetőségeket és a konkrét típusokat.