Csuklóra vagy bokára szerelhető lépésszámláló? Hogyan válasszuk ki a legjobbat?

Az egészséges életmód keretein belül naponta legalább 10 000 lépést kellene megtenni. Valaki ezt észrevétlenül megteszi munka közben, másnak sétával kell teljesíteni a távot. Annak érdekében, hogy követni tudjuk lépéseink számát, érdemes beszerezni egy lépésszámlálót. 

A legjobb csuklóra szerelhető lépésszámláló

Mi segítünk a választában és bemutatjuk Önöknek a 4 legkedveltebb modellt. 

A lépésszámlálók kedvelt típusai 

A lépésszámlálók tulajdonságai és funkciói 

  • A lépések számolása – Erre mindegyik lépésszámláló képes. 
  • A megtett táv mérése – A megtett lépések száma és hossza alapján van kiszámolva, melyet Önnek kell megadnia. 
  • Az elégetett kalóriák mérése – A megtett lépések, a lépések hossza és a testsúly alapján van kiszámolva, melyet szintén Önök adnak meg. Ez az érték azonban általában nem pontos, hiszen az izmok mennyisége, kondíció, stb. is befolyásolja. 
  • Óra – A digitális órak álapvető tulajdonsága. 
  • Stopper – A futásnál, sprintnél és edzésnél is jól jöhet. 
  • Memória – Némelyik drágább modell képes tárolni az elmúlt napokban mért értékeket, de az olcsóbb modellekben ezt a funkciót biztosan nem találják meg. 
  • Szinkronizáció a számítógéppel – A mért értékek számítógépbe történő átvitelét biztosítja, ill. segít az átlátható grafikus ábrázolásban. 
  • Felcsatolás – Általában az övre vagy nadrágra lehet felcsatolni. Léteznek lábra vagy kézre csatolható modellek is - ezeket ugyanúgy hordhatjuk mint az órákat.  

Hogyan működik a lépésszámláló? 

Ezek apró berendezések, melyek feljegyzik a mozgást szenzorok segítségével, majd ez alapján kiszámolják a megtett lépések számát - némelyik a megtett távot, elégetett kalóriákat, stb. is méri. 

Minőségi lépésszámláló telefonra

Egy erre alkalmas, mozgásérzékelővel rendelkező telefonba akár egy applikációt is telepíthetnek a lépések számolására. A különálló lépésszámlálók előnye, hogy kompaktabbak, kisebbek. 

A lépésszámláló kijelzője

Amennyiben szemüvegre van szükségük az olvasáshoz, akkor problémájuk lehet az apró számok elolvasásával. Ebben az esetben válasszák a legnagyobb kijelzővel rendelkező modellt. Sajnos a kijelző nincs megvilágítva, így nem lehetséges a kültéri éjjeli használat. 

A TOP 4 legkedveltebb lépésszámláló 

Az érzékelők típusai 

  • 2D érzékelő – Egy mechanikus inga alapelvén működik, mely egy síkon jegyzi fel a mozgást, futásnál, sétánál. Ezek az érzékelők érzékenyebbek, ezért fontos, hogy a tesünkön hordjuk. Általában nem teljesen pontosak. 

Lépésszámláló sportoláshoz

  • 3D érzékelő – Három síkon jegyzik a mozgást, pontosabbak és nem kell közvetlenül a testükre tenni - a hátizsákba is betehetik, mégis pontos eredményeket kapnak. Képesek feljegyezni a lépcsőn megtett lépéseket, ill. ki tudják szűrni pl. az autóval történő utazást (így ez nem számítódik bele a megtett lépések számába). 

A cikk szerzője


Hozzászólás írásaKözzétéve: 29.04.2019
A cikk értékelése:
(88.8%)

V tejto kategórií nájdete aj:

A legjobb futócipő? Értékelések, vélemények, hogyan válasszunk? A legjobb futócipő? Értékelések, vélemények, hogyan válasszunk?

Futni szeretnének? Ügyeljenek a megfelelő futócipő kiválasztására! Mai cikkünkből megtudhatják, mely faktorokak kell figyelembe venni a választás során. 

A legjobb freestyle rollereknek jó az értékelésük, de nem éppen olcsók A legjobb freestyle rollereknek jó az értékelésük, de nem éppen olcsók

Ön is az adrenalin megszállottja és imádja az ugratásokat, a félelem leküzdését? Akkor a freestyle roller pontosan azt nyújtja Önnek, amit szeretne! Cikkünkből megtudhatja, hogyan...

Milyen túracipőt válasszunk? Magasszárút! Próbálják ki a Garmontot vagy a Mammutot Milyen túracipőt válasszunk? Magasszárút! Próbálják ki a Garmontot vagy a Mammutot

A hegyekbe készülnek, de a cipősszekrényben csak a sportcipők és a szandálok mosolyognak vissza Önökre? Segítünk, hogyan válasszák ki a megfelelő túracipőt!