Automata vagy kézi tejhabosító? A vélemények szerint a Tescoma, az Orava és a Sencor termékei a legjobbak

A kávékedvelők közé tartoznak és legszívesebben tejhabbal együtt fogyasztják kávéjukat? Legyenek profik a cappuccino és a caffe latte készítésében! 

Kézi tejhabosító tej habosítására

Ehhez elegendő, ha minőségi tartozékokat biztosítanak, amelyekhez a tejhabosító is hozzá tartozik. Tudják, hogyan választhatják ki a legmegfelelőbbet? 

A tajhabosító segít a kellemes állagú tejhab előállításában bármilyen kávéhoz. Nem csak capuccino és caffe latte készítésekor használható, de forró csoki vagy jegeskávé készítésekor is sokat segíthet. Milyen típusok léteznek és melyik a legmegfelelőbb az Önök számára? 

Kedvelt elektromos tejhabosítók

4 típusú tejhabosító

A tejhabosító felváltja a nagy berendezéseket és tökéletes eredményt biztosít. Találkozhatunk kézi és elektromos tejhaboítókkal, fúvókával, kávéfőzőbe épített tajhabosítóval és frappé készítővel. 

  • Kézi tejhabosító – megfelelő gazdag tejhab készítéséhez. Általában fém vagy üveg aljzatú, amit közvetlenül a tűzhelyre lehet tenni. Így a tejet habosítás közben fel is lehet melegíteni. A tej habosítását a beépített habverő végzi. A hab viszonylag gyorsan elkészül, de ahhoz erőt is ki kell fejteni. Előre győződjenek meg róla, hogy megfelelő-e indukciós főzőlapra! E típus ára a többivel összahasonlítva alacsonyabb és az elektromos áramon is spórolhatnak. 
  • Elektromos tejhabosító – azt lehet mondani, hogy ez a legjobb tejhabosító típus. A tejhabot egy elektromos meghajtású habverő állítja elő. Az edényt általában egy beépített fűtőtest vagy indukció melegíti fel. A felmelegített tejből sokkal könnyebben lehet habot készíteni. Egyes modellek esetében különböző programokkal is találkozhatnak. Az elektromos tejhabosító ára ugyan magasabb, de a tejhab minőségi lesz és gyorsan elkészül. 
  • Tejhabosító fúvóka vagy kávégép tejhabosítóval – amennyiben egy kávégépet szeretnének vásárolni, akkor érdemes olyat választani, ami beépített tejhabosítóval is rendelkezik. Cappuccion rendszernek is szokták nevezni. A tökéletes tejhabon kívül ízletes kávét is készíthetnek vele! Azzal azonban mindenképpen számolni kell, hogy ez egy nagyobb kiadást jelent. 
  • Frappé készítő - jegeskávé és frappé készítéséhez ideális. Közvetlenül a pohárban habosíthatnak vele. Amennyiben minőségi tejhabot szeretnének vele készíteni, akkor számoljanak azzal, hogy az alacsony teljesítmény miatt több időre lesz szükségük. Leggyakrabban elemmel működik. 

A legjobb tejhabosítók

A boltok polcain rengeteg tejhabosítóval találkozhatnak, de a vásárlók tapasztalatai határozott irányba mutatnak. A legkedveltebb gyártók közé tartozik az EEG, a Krups, a Guzzanti, a Delonghi, a Tescoma és az Orava. Az ár 3600 forinttól 36 ezer forintig terjedhet. Általában a frappé készítők, a minőségi tejhabosítók és a forgó bázisú tejhabosítók drágábbak.

Mire kell figyelni tejhabosító vásárlásakor?

Tejhabosító választásakor több faktort is figyelembe kell venni, ill. gondolni kell olyan fontos paraméterekre, mint a teljesítmény, a felhasznált anyag és a tartály térfogata. A drágább modellek speciális funkciókat is kínálnak, ami pl. megakadályozza a tej leégését vagy bebiztosítja a berendezés automatikus kikapcsolását. Olyan tejhabosítók is léteznek, amelyek melegítésre is használhatóak 70 °C-ig. Olyan modellek is kaphatóak, melyek eltávolítható kancsóval rendelkeznek, amelyek nagyban megkönnyítik a használatot és a tisztítást. 

  • Felhasznált áram – minél nagyobb a teljesítmény, annál gyorsabban melegszik fel a tej és készül el a hab. A tejhabosító ideális teljesítménye 500W. A minimum érték 350W. A frappé készítők esetében figyelni kell arra, hogy AA vagy AAA elemmel működik-e az eszköz és mennyire elemre van hozzá szükség. 
  • A tartály térfogata – lényegében minél nagyobb a tartály térfogata, annál több tejhabot tudnak egyszerre készíteni 
  • Anyag és tisztítás – a felhasznált anyag nem csak a kinézetre van hatással, de azzal is összefügg, hogy milyen könnyen ég benne oda a tej és mennyire lesz körülményes a tisztítás. Nagy előny, ha az egyes részeket mosogatógépben is lehet tisztítani. 

Tippünk: A tökéletes tejhab elkészítéséhez friss, hűtött teljes tejet vagy kifejezetten erre a célra árúsított tejet használjanak. A tejben mindenképpen sok fehérjének és zsiradéknak kell lennie. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 10.05.2021
A cikk értékelése:
(91.6%)

További cikkek a kategóriában:

Hogyan válasszunk páragenerátort? Az 5 legjobb modellHogyan válasszunk páragenerátort? Az 5 legjobb modell

Lehet, hogy már találkoztak olyan vasalóval, amely egy stabil alaphoz volt rögzítve és nem értették, hogy milyen előnye lehet egy ilyen berendezésnek. Cikkünkből megtudhatják! 

Az otthoni jégkocka készítő gép bárkit elvarázsol! A vélemények a Guzzantit dicsérikAz otthoni jégkocka készítő gép bárkit elvarázsol! A vélemények a Guzzantit dicsérik

Ha Önök is egy kis felfrissülésre vágynak a forró, nyári napokon, akkor a jégkocka készítő gép kitínő választás. Ezen kívül több dologra is használható az elkészített jég! Hogyan...

Hogyan válasszunk szendvicssütőt? Kedveltek a 3 az 1-ben modellek és az egyszerre 4 kenyér pirítására szolgáló kenyérpirítókHogyan válasszunk szendvicssütőt? Kedveltek a 3 az 1-ben modellek és az egyszerre 4 kenyér pirítására szolgáló kenyérpirítók

Szeretik a finom melegszendvicseket sajttal és sonkával? Egy jó minőségű szendviccssütővel ezt a finomságot hamar elkészíthetik. Mire kell figyelni választáskor és mire képes ez a kis...