Automata vagy kézi tejhabosító? A vélemények szerint a Tescoma, az Orava és a Sencor termékei a legjobbak

A kávékedvelők közé tartoznak és legszívesebben tejhabbal együtt fogyasztják kávéjukat? Legyenek profik a cappuccino és a caffe latte készítésében! 

Kézi tejhabosító tej habosítására

Ehhez elegendő, ha minőségi tartozékokat biztosítanak, amelyekhez a tejhabosító is hozzá tartozik. Tudják, hogyan választhatják ki a legmegfelelőbbet? 

A tajhabosító segít a kellemes állagú tejhab előállításában bármilyen kávéhoz. Nem csak capuccino és caffe latte készítésekor használható, de forró csoki vagy jegeskávé készítésekor is sokat segíthet. Milyen típusok léteznek és melyik a legmegfelelőbb az Önök számára? 

Kedvelt elektromos tejhabosítók

4 típusú tejhabosító

A tejhabosító felváltja a nagy berendezéseket és tökéletes eredményt biztosít. Találkozhatunk kézi és elektromos tejhaboítókkal, fúvókával, kávéfőzőbe épített tajhabosítóval és frappé készítővel. 

  • Kézi tejhabosító – megfelelő gazdag tejhab készítéséhez. Általában fém vagy üveg aljzatú, amit közvetlenül a tűzhelyre lehet tenni. Így a tejet habosítás közben fel is lehet melegíteni. A tej habosítását a beépített habverő végzi. A hab viszonylag gyorsan elkészül, de ahhoz erőt is ki kell fejteni. Előre győződjenek meg róla, hogy megfelelő-e indukciós főzőlapra! E típus ára a többivel összahasonlítva alacsonyabb és az elektromos áramon is spórolhatnak. 
  • Elektromos tejhabosító – azt lehet mondani, hogy ez a legjobb tejhabosító típus. A tejhabot egy elektromos meghajtású habverő állítja elő. Az edényt általában egy beépített fűtőtest vagy indukció melegíti fel. A felmelegített tejből sokkal könnyebben lehet habot készíteni. Egyes modellek esetében különböző programokkal is találkozhatnak. Az elektromos tejhabosító ára ugyan magasabb, de a tejhab minőségi lesz és gyorsan elkészül. 
  • Tejhabosító fúvóka vagy kávégép tejhabosítóval – amennyiben egy kávégépet szeretnének vásárolni, akkor érdemes olyat választani, ami beépített tejhabosítóval is rendelkezik. Cappuccion rendszernek is szokták nevezni. A tökéletes tejhabon kívül ízletes kávét is készíthetnek vele! Azzal azonban mindenképpen számolni kell, hogy ez egy nagyobb kiadást jelent. 
  • Frappé készítő - jegeskávé és frappé készítéséhez ideális. Közvetlenül a pohárban habosíthatnak vele. Amennyiben minőségi tejhabot szeretnének vele készíteni, akkor számoljanak azzal, hogy az alacsony teljesítmény miatt több időre lesz szükségük. Leggyakrabban elemmel működik. 

A legjobb tejhabosítók

A boltok polcain rengeteg tejhabosítóval találkozhatnak, de a vásárlók tapasztalatai határozott irányba mutatnak. A legkedveltebb gyártók közé tartozik az EEG, a Krups, a Guzzanti, a Delonghi, a Tescoma és az Orava. Az ár 3600 forinttól 36 ezer forintig terjedhet. Általában a frappé készítők, a minőségi tejhabosítók és a forgó bázisú tejhabosítók drágábbak.

Mire kell figyelni tejhabosító vásárlásakor?

Tejhabosító választásakor több faktort is figyelembe kell venni, ill. gondolni kell olyan fontos paraméterekre, mint a teljesítmény, a felhasznált anyag és a tartály térfogata. A drágább modellek speciális funkciókat is kínálnak, ami pl. megakadályozza a tej leégését vagy bebiztosítja a berendezés automatikus kikapcsolását. Olyan tejhabosítók is léteznek, amelyek melegítésre is használhatóak 70 °C-ig. Olyan modellek is kaphatóak, melyek eltávolítható kancsóval rendelkeznek, amelyek nagyban megkönnyítik a használatot és a tisztítást. 

  • Felhasznált áram – minél nagyobb a teljesítmény, annál gyorsabban melegszik fel a tej és készül el a hab. A tejhabosító ideális teljesítménye 500W. A minimum érték 350W. A frappé készítők esetében figyelni kell arra, hogy AA vagy AAA elemmel működik-e az eszköz és mennyire elemre van hozzá szükség. 
  • A tartály térfogata – lényegében minél nagyobb a tartály térfogata, annál több tejhabot tudnak egyszerre készíteni 
  • Anyag és tisztítás – a felhasznált anyag nem csak a kinézetre van hatással, de azzal is összefügg, hogy milyen könnyen ég benne oda a tej és mennyire lesz körülményes a tisztítás. Nagy előny, ha az egyes részeket mosogatógépben is lehet tisztítani. 

Tippünk: A tökéletes tejhab elkészítéséhez friss, hűtött teljes tejet vagy kifejezetten erre a célra árúsított tejet használjanak. A tejben mindenképpen sok fehérjének és zsiradéknak kell lennie. 

A cikk szerzője


Hozzászólás írásaKözzétéve: 10.05.2021
A cikk értékelése:
(91.6%)

További cikkek a kategóriában:

Hordozható termoelektromos, kompresszoros vagy gáz - hogyan válasszuk ki az autóhűtőt?Hordozható termoelektromos, kompresszoros vagy gáz - hogyan válasszuk ki az autóhűtőt?

Az autóhűtő nagyszerű befektetésnek bizonyul, hiszen az élelmiszereket biztonságos hőmérsékleten tartja és a meleg napokon is mindig lesz kéznél egy hideg ital.

Hogyan válasszuk ki a legjobb ételfeldolgozót? Próbálja ki a Kenwood, KitchenAid, Sage vagy Gorenje készülékeit!Hogyan válasszuk ki a legjobb ételfeldolgozót? Próbálja ki a Kenwood, KitchenAid, Sage vagy Gorenje készülékeit!

Mi ez az ételfeldolgozó? És mire használják? Érdemes megvenni otthonra, vagy jobb, ha beruházunk egy konyhai robotgépbe? Mindezekre a kérdésekre választ ad mai cikkünk!

Hogyan válasszunk hajsütővasat? A legjobb hajsütővasakat a Remington, a Rowenta és a BaByliss kínálja.Hogyan válasszunk hajsütővasat? A legjobb hajsütővasakat a Remington, a Rowenta és a BaByliss kínálja.

A hajsütővas minden hölgy alapvető felszereléséhez tartozik, aki gyönyörű fürtökre vágyik. Mai cikkünkben mindent megtudhat arról, hogyan válasszon hajsütővasat és hogyan kell...