Akkumulátoros permetező fákra és gazra

Amennyiben sok időt fektetnek a kertjük szépségébe, akkor megfelelően kell védekezniük a kártevők ellen is! Ezért használnak sokan permetezőt, mellyel tápot és permetet visznek fel a növényekre.

Manuális permetező

A permetező kiválasztása nem egyszerű feladat. Melyik jobb? A klasszikus manuális vagy az akkumulátoros? Cikkünkből minden fontosat megtudhatnak! 

A permetező széles körben használható

A permetező kitűnő berendezés, ha a tápot vagy permtet nagyobb területen szeretnék alkalmazni. Segít elűzni a kártevőket akár növények, akár állatok esetében. Előnye az, hogy az adott szert nagyon finoman szórja szét, így nem pattan le a növényekről. Tehát egy minőségi permetezőért minden kertész hálás lesz. 

Fontos a méret!

Általában a háton hordozható permetezőket szokták használni, mivel ez a legkényelmesebb. Ha csak egy aprócska előkertjük van akkor elég egy 2 - 5 literes permetező. Ebben az esetben nem probléma a klasszikus kézi permetező használata sem. 

5 literes manuális kerti permetező

Mindössze pár száz forintba kerül és megbízható. A nagyobb területek lefedésére jobb a háton hordozható permetező, melynek térfogata több tíz liter. 

Válasszanak megfelelő szivattyút

A permetező rendelkezhet dugattyús vagy membránszivattyúval. A dugyattyús szivattyú csak a kézi permetezőbe megfelelő. A membránszivattyú sűrűbb vagy rosszul oldódó folyadékok permetezésére is alkalmas. Amennyiben mindenképpen dugattyús szivattyút szeretnének, akkor csak jól oldódó szerekkel permetezhetnek majd. Ellenkező esetben a szivattyú eldugulhat. 

Ez után már csak a szórófej kiválasztása marad, melyet a terep és a növényzet követelményeihez kell igazítani. 

Manuális permetező

Ez az abszolút alapmodell. Általában arra használják, hogy megóvják a növényeket a gaztól és a kártevőktől. Alapja a nyomás, melyet manuálisan hoznak létre, általában pumpálással. 

Háton hordozható kerti permetező

2 - 4 bár nyomás jön létre, mely miatt a hatótávolság is kisebb. A manuális permetezők 6 500 forintnál kezdődnek. Lényegében semmi nem romlik el rajtuk, hacsak össze nem törik. Utólag nem kell költeni rá, mivel a kertész ereje hajtja. Kisebb és közepes méretű kertekbe, gyümölcsösökbe ideálisak. Maximális súlyuk 5 kg. 

Akkumulátoros permetező

Az akkumulátoros permetező háton hordozható, nem hangos és nagyon kényelmes. Átlagos kerti hsználatra a 4,3 nyomással rendelkező permetező a legjobb. Nem bocsát ki káros anyagokat. Üvegházban és zárt helyeken is használható. 

Háton hordozható akkumulátoros permetező

 

Egy ilyen berendezés kb. 8 kg-t nyom és az olcsóbb darabok 16 ezer forintért vásárolhatóak meg. Egy minőségibb modell akár ennek a többszöröse is lehet! 

Motoros permetező

A kétütemű motorral rendelkező motoros permetező néhány atmoszféra nyomást idéz elő. Leginkább a szőlvvészetekben, nagy gyümölcsösökben és termőföldeken használatos. Ára kb. 65 ezer forint, de használtan akár ennek a feléért is megvásárolhatják. 

Több márka közül is válogathatnak, melyek közül a legismertebb a Stihl, Solo és Gardena. Mivel saját motorral rendelkezik, nem túl ökologikus, ill. eléggé hangos is. Hatótávolsága kb. 10 méter, így nagyon kényelmesen le lehet vele fedni egy nagyobb kertet is. Súlya általában 8 kg körüli. 

Traktorra szerelhető permetező

Amennyiben komolyan gondolják a kertészkedést, nem árt beszerezni egy kistraktorra szerelhető permetezőt. A termések területi permetezésére rendeltetett. Permetezhetünk vele kártevőket, használhatjuk tápoldatok aplikálására. 

Professzionális permetező traktorra

A mezőgazdaságban leginkább ezt használják, mivel ott több 100 hektár földről van szó. Előnye a pontos adagolás. Kihasználhatóságát kibővíthetjük egy dob, cső és permetező pisztoly beszerelésével, melyet a gyümölcsösökben, kertészetekben, üvegházakban, erdőkben használhatnak. Számolni kell a magasabb árral és súllyal! 

Termékek megjelenítése a kategóriában:

A cikk szerzője


Hozzászólás írása
Közzétéve: 07.07.2019
A cikk értékelése:
(90%)

V tejto kategórií nájdete aj:

Polisztirol vagy kőzetgyapot? Hogyan szigeteljük a homlokzatot? Polisztirol vagy kőzetgyapot? Hogyan szigeteljük a homlokzatot?

Mindegyik felhasználható anyagnak megvannak a sajátosságai, ezért cikkünkben megismerkedhetnek a különféle lehetőségekkel. Hogyan válasszunk hőszigetelőt? A polisztirol a legjobb...

A legjobb fahasogatók - a vélemények segítenek a választásbanA legjobb fahasogatók - a vélemények segítenek a választásban

Mire fontos figyelni fahasogató vásárlásakor? Melyek a lényeges paraméterek? Milyen típust válasszunk? Cikkünkben pár konkrét modellel is készültünk Önöknek, melyek inspirációként is...

Fa vagy alumínium létra? A kihúzható létra legyőzte a festőlétrát! Fa vagy alumínium létra? A kihúzható létra legyőzte a festőlétrát!

Melyek a legkedveltebb létrák manapság? Fa vagy alumínium? Jó a kihúzható létra a kertbe? Mi segítünk a legjobb kiválasztásában!